Septoplastika a turbinoplastika hojenie

Príspevok v téme: Septoplastika a turbinoplastika hojenie
Mimushik_18

Ahojte... 21.6.som absolvovala septoplastiku a turbinoplastiku v piestanoch na jednodnovej klinike. Pribeh ok, na druhy den von tamponada,domov, po tyzdni vyber dlah z nosa.. doktor zhodnotil po vybrati dlah ze je vsetko v poiadku, na kontrolu do karzy napisal "podla vyvoja" a na pnke som zostala do konca tyzdna (doktor mi povedal ze ma necha ako ja chcem)... po operacii som nemala vobec teploty,nebrala som teda ani ziadne antibiotika a dodrziavala som vsetky potrebne instrukcie..zajtra bude dva tyzdne po operacii. Nos.ma tak zvlastne pobolieva hlavne v strede,zvnutra ho mam hrozne suchy aj napriek castemu striekaniu vincentky a olejceka do nosa. Antibioticke kvapky som dobrala vcera. Stale mam strpnute predne zuby a nemozem poriadne dychat. Chcem sa spytat,boli ste niekto na tejto operacii? Ako dlho trvalo kym ste mohli normalne dychat,bolel vas po dvoch tyzdnoch nos? Podotykam ze som sa donho tukala a bolel ma ale zase nebola to nejaka velka rana,ze by som sa moc udrela.. ale bolelo to,asi vzhladom na to ze je to este citlive. Bojim sa ze nie co nie je v poriadku,preto prosim o kazdu odpoved ako sa to hojilo vam,priebeh atd.. dakukem krasne....

Matulko1411

Kedže som silný alergik, čo sa tyka peľov v sezone a tiež som nemohol vôbec dychať a bol som zavisli na Olynthe kvapkach ( sliznica sa časom poškody a zhrubne je navykovi a dofajčil som si vďaka nemu sliznicu), tak som absolvoval minulú stredu Turbinoplastiku ( odstranenie zhrubnutych časti sliznice len na dolných nosových mušlách ) na ORL JAS v Žiline endoskopicky v celkovej anesteze.
V stredu rano o 6:45 hod som prišiel na prijem, zmerali mi tlak ( bol som v strese tak bol vysoky 190 na 105 ) a vyplnil dotaznik, dostal tabletku Allprazamol ( Xanax ) 1 mg na ukludnenie a za hodinku som uz isiel na sal asi o 11:00 hod a uspali ma. Zakrok trval asi polhodinu operoval ma MUDr. Denis Dunajovec a potom som bol este dve hodiny na pozorovacke, kde mi dali infuziu na dehydrataciu a pomaly som sa prebral. Prebral som sa v pohode, ziadna bolest hlavy, ziadny opuch , krvacanie, nic. Len som mal upchaty nos a v nom nejake špongie a napichnutu ruku. Dali ma na izbu a este v ten vecer o 16:45 hod pustili domov. V tu noc doma sa tahsie spalo, lebo som mal upchaty nos. Na druhy den rano som isiel o 9:00 hod zase na ORL prijem, kde mi vybrali tie špongie z nosa, ani som netušil, že boli tak dlhe a hlboke, ale nic som necitil, vobec to nebolelo ani nekrvacalo. A hned ako my ich vybrali, tak od vtedy uz volne dycham. Ziadne krvacanie, teda ano bolo, ale len minimalne, ziadny opuch, len chrasty v nose. Dnes je piaty den po operacii a ja uz zarezavam v praci, vlastne mohol som ist do prace uz na druhy den po opeeacii, ale radsej som si odychol este doma. Je vsak pravda, ze na operaciu som sa kvalitne pripravil. Deň pred operaciou som zacal uzivat ( Aescin - volne dostupny liek proti opuchu ), potom ( Ascorutin - volne dostupny liek proti krvacaniu , spevnuje cievne steny ), ( Wobenzym - enzymi proti opuchu a rychlemu hojeniu ), ( Fluidex - proti dehydratacii ), vitam C, Omega 3, Koenzym Q10 , Zinok , Vitamin E, Chlorellu a Pestrenec mariansky na detoxikaciu a postupne znizujem davky a uzivam do teraz. Je pravda, ze som za tie doolnky zaplatil asi 80 Eur a lekari nechapali, ked som to vedla postele rozlozil, ale ako vravim, hned po operacii, som bol schopny vstat a bez krvacania, opuchu a bez akychkolvek znamok ist cvicit do fitka, keby som bol chcel.O tyzden v pondelok idem na kontrolu, vyplachy Vincentkou, sprej do nosa Mometasone, masť do nosa Nisita.
Doktory, doktorky a sestricky v ORL JAS v Žiline sú mladé, skúsene, vysmiate, mile, vrelo len odporucam! Samozrejme pri septoplastike je zakrok vacsi, takze tam sa to aj dlhsie lieci. S pozdravom Martin zo Žiliny PS: Pisane na rychlo z mobilu, ospravedlnujem sa za pravopisne chyby.

Zuzana8184

Mala by som íst v piatok na turbinoplastiku. Rozhádzala sa mi tak menštruácia, že aktuálne prebieha. Musím operáciu preložiť?

Epos

No tak po ôsmych dňoch po vysokofrekvenčnej turbinoplastike sa mi dnes konečne začal uvoľnovať nos postupne od rána to začalo a teraz večer mám jednu stranu voľnu úplne a druhu tak na 40% ak snáď to do rána povolí aj na druhej strane úplne už sa neviem dočkať.

Epos

Takže,pred piatimi dňami som absolvoval vysokofrekvenčnú rádiovú turbinoplastiku a nadšenie z prvého dna ma prešlo dýchanie nosom nemožné kvapky do nosa v podstate nezaberajú alebo len velmi slabo a na chvilku zhruba asi na dve tri hodinky pred zákrokom som si ich daval iba na noc a v pohode mi po aplikácii vydržali až do rána teraz ich beriem tak často ako nikdy v živote pred tym, tak ucpaný nos som v živote nemal ako mam teraz po zákroku najhoršie je že ani po piatich dňoch nevidím žiadne zlepšenie čo ma pomaličky začína desiť,je tu niekto kto absolvoval tento zakrok? dajte vediet aký ste mali vy priebeh a kedy prešli tieto stavy.V utorok mam ist na kontrolu a som zvedavý čo mi povedia.pomaličky ma chytá panika.

Epos

Dnes mi robili vysokofrekvenčnú rádiovú turbinoplastiku v lokálnej anestézii,nebolo to nič hrozné v pohode sa to dá vydržať,po výkone som odišiel domov nos mám stále ucpatý ale do dvoch týždňov by som mal už poznať rozdiel tak už len čakať aj keď mám pocit že je to už teraz o čosi lepšie a to mám po zákroku zhruba 5 hodín,robili mi to na Kramároch v centre jednodňovej chirurgie zákrok trval asi 20 min takmer bez krvácania z nosa musím povedať že som bol veľmi milo prekvapený prístupom a ochotou lekára a aj celého personálu tohoto zariadenia.Určite dám vedieť ako sa to vyvíja ďalej,

tsaaaat

vcera som bola na septo aj turbinoplastike. po narkoze vsetko ok nic nebolelo, v noci som nemohla spat nevedela som dychat nosom, od operacie som mala aj mam v nose nejake plast. folie. dnes mi do nosa dali asi na 3hod tie tamponady, pustili ma domov, doma strasne bolesti hlavy, uší, oči a hlavne nosa ale najviac hlavy.na operaciu som isla z dovodu bolesti usi a vybocenej priepazky a opuchu sliznic v nose. nemožem si vyfukat nos ani ním dýchat, o tyzden mam ist na kontrolu aj na vybratie tých folii. tak som zvedava lebo citim sa važne zle a bolesti su neskutocne nemožem sa ani usmiat ani nijak pohnut ci dotknut sa nosa

Patrik_s

Zdravim, ja som dnes 3 deň po septoplastike a turbinoplastike , vyberanie tamponady bol pre mňa ako horor , strašné nepríjemné a boľavé ( druhýkrát by som to už asi nedal) nos mám opuchnutý a stále mi z neho tečie , tiež vrchná pera a ďasná opuchnuté , používam physiometricke kvapky a vodu na výplach asi 6x denne, servítka nonstop pri nose , spalo sa celkom fajn, o týždeň vo štvrtok idem vybrať dlahy , dúfam že to neboli (sám si klamem viem) ale hovorím si že už to môže byť len lepšie. Mal som vybocenu prepazku , dal som sa nahovoriť na operáciu , dúfam že budem spokojný lebo tá bolesť a nepohodlie bola fakt neznesiteľná. Mám 25 rokov :) nejaké otázky kľudne mi napíšte

Rene1337

Obnovenie trva minimalne mesiac. Nosne dierky sa nezvacsuju. Obnovuju sa prinosove dutiny zhrubnuta sliznica. Prepazka sa narovnava aby nos dostal opatovnu funkciu. Uz iba mierna odchylka prepazky vie sposobit vela problemov. Ziadna panika odpuchne ti po zakroku vnutorne prinos. Duti. cesty sa ti zahojija uvidis ze kvalita pred a po je neporovnatelna daj tomu naozaj cas na zahojenie pekny den.

lucy172

Ja som práve vcera bola na septoplastike a turbinoplastike . Dýchat nemozem vobec nosom. Len ústami. Opuch nosa je mierny (uz celkom ok) no mám dost opuchnutu hornu peru a z vnutornej strany ako keby nejaku modrinu. Neboli to ,ale je to neprijemny pocit. Dúfam, ze to cim skor zmizne. Bola som na septoplastike z dovodu vybocenej priehradky, no teraz sa mi zda ze je este viac vybocena a jedna nosova dierka je menšia a druha väcsia.. aj napriek tomu, ze mam nos mierne opuchnuty, pochybujem , ze ked sa opuch strati bude nos vyzerat esteticky dobre a rovnko.. snad sa mi bude aspon lepsie dychat.