Morfin

Príspevok v téme: Morfin
crysol

Dobry den prajem, rada by som sa na vas obratila s jednou vecou. Potrebovala by som vediet vyjadrenie odbornika na to, ci je nutne podat morfin pacientovi, ktory trpi rakovinou pluc na lahcenie dychania.
Pripad je takyto, vzali sme pacienta do nemocnice v jeden den, ide o moju babku, babka prisla po svojich, normalne vnimala, mala diagnozu rakovinu a metastazy v plucach. Na geriatriu sme ju vzali skrz toho, ze ju tam daju dokopy a zlepsia jej stav, aby zacala viac jest. Snimky z predoslych RTG boli viac menej takmer rovnake,ale bolo vidiet, ze jedna cast pluc je skolabovana a druha ma metastazy. Najnovsi snimok bol poda lekarov v danej nemocnici vraj horsi, aj ked tyzden dozadu sa jej robil jeden a neboli tam zmeny velmi. Tazko sa jej dychalo. Tento pripad bol aj doma a vzdy to ustupilo bez toho,aby sa jej muselo cosi podat. V nemocnici na druhy den bola v bezvedomi a zomrela :( Nepaci sa mi, ze podla slov doktora, ten morfin jej bol podany a mam podozrenie, ze nebolo vobec nutne ho dat a myslim si,ze to ju zabilo a jej telo to neznieslo. Vraj nedava sa len pri bolesti, ale aj ked sa tazko pacientovi dycha. Ale bolo to nutne? Co ak na neho bola alergicka? Pokial ja viem, morfium je prioritna zlata cesta pri bolestiach 3.stupna. A ona bolesti nemala. Mala velmi slaby organizmus, chrcala, stridor tak sa rozhodli podla odporucania, ze ho daju. Nasadili jej polovicku ampulky.Vraj 4 hodiny trva ucinok...okolo 10 jej zacalo byt zle...lekari sa stale brania, ze ucinok morfinu sa vyplavil.Myslim si, a tvrdila som im,ze telo umelo drzali tie 4 hodiny, bolo vystavene zatazi morfinu a ked vyprchal, tak to telo nezvladlo. U slabeho cloveka moze aj bezna davka vyvolat kontraindikaciu. Vsetky kotraindikacie morfinu, ktore su babka mala- bronchospazmus jej to mohlo vyvolat, urychlit rakovinu, mala uz spomalenejsie dychanie...dokonca si myslim, ze pocas podavania morfinu ju tam ani nikto nesledoval, ci sa jej priznaky neobjavia. Lekarka nam este aj povedala v jeden den, ze jej dali trosku vacsie mnozstvo kyslika v maske...ale na druhy den to uz pravda nebola.Uz to boli 2 l.Viem, ze sa dava aj viac, ale mala velmi slaby organizmus.
Obranuju sa stale na rakovinu a nefunkcne pluca. Pitvu nechceme. Babka bola alergicka na mnoho liekov, morfin sa jej nikdy nepodaval....myslim si, ze to urychlilo jej smrt. Nieje mozne, aby sme v jeden den pacienta doviezli po svojich a druhy den je v bezvedomi a umrie. Vychyrene oddelenie v Nitre, na ktore boli same chvali pochybilo. Myslim si, ze ten morfin NEBOLO NUTNE jej podat. Buem rada za kazdu ekarsku odpoved, nakolko to ideme riesit sudnou cestou.

email: kvalachyova@gmail.com

vino

Poviem ti to takto, liek sa vyplavuje z tela 2 dni. Bez pitvy a sťažnosti na Úrad pre dohľad nad lekárskou starostlivosťou nepochodite. Až budeš mať na papieri pochybenie lekárov, potom sa obrať súd.

crysol

Viem,ako to funguje so zdravotnictvom, no vela ludi vzdy pocuva lekarov. Samozrejme,ze to budem riesit a bude podane aj trestne oznamenie.
Obhajovat sa onkologickych ochorenim to je klasika,obhajoba medzi lekarmi.....ale pozastavit sa nad tym,, ze jej dali morfin, pri dusnosti, pricom kazdy lekar vie,ze urychluje rakovinu a zastavuje dychanie...tak na to sa lekari nepozeraju.
Ani na to,ze sestricka nas oklamala,ked sa volalo,ze babka je na vysetreni,pritom uz polomrtva lezala na izbe.
Keby rtam nedojdeme, dozvieme sa to az ked umriel ze sa nieco deje.
Takze u mna s tym onkologickym ochorenim veru nepochodia,.
Nemozes podat morfin kazdemu,ako keby kazdy bol normalny a normalne nan reagoval..jednoducho bola citliva na obycajne lieky, co ju takmer zabili a s opatrrnostou sa jej vzdy vsetko davalo a teraz, tresknu jej morfin, ktory jej zdaleka dopomohol k rychlej smrti, pricom tu mohla byt ked aj tyzden ....ide o ten princip.
S rovnakym szlym snimkom pluc fungovala mesiace a neumrela, nemusel sa jej podat morfin....slecna lekarka povedala v jeden den, ze jej dali este aj viac kyslika,jak sa dava , potom to poprela..no Liecebny ustav v Nitre no comment. A to nehovorim,ze ma za sebou uz mnozstvo kauz.

jeho snubenica

ale po smrti sa zvacsa VZDY hlada vinnik ci chyba a pripisujem to aj sposobu akym sa pozostali vysporaduvaju s umrtim svojho blizkeho, to ako bohuzial ked sa nieco pokasle natolko, ze to cloveka usmrti...ludske telo i zdravie je velmi krehka vec

Mesačný princ

Hlavne sa takéto veci zvyknú do týždňa zvrtnúť v nemocnici. Starší človek príde s nádchou a o pár dní je v krematóriu.

kabel

na ten súd pôjdete podľa mňa úplne zbytočne, strata peňazí, času a nervov
babka bola v terminálnom štádiu rakoviny, neviem, čo ste očakávali, ale stav v tomto štádiu sa môže zvrtnúť behom chvíle a pacient zomrie

Mesačný princ

To si nepočula o tom, ako funguje zdravotníctvo na SK a že pacienti chodia do nemocníc umrieť? Hlavne starší ľudia. A ak nechcú silou mocou umrieť v nemocnici, tak sa im tam tak zhorší stav, že aj po návrate domov umrú aj tak.

Ja by som do nemocnice nešiel ležať ani na nejaké odporúčania. A staršieho človeka by som tam už určite nedával. Umrie do týždňa.