Chcem žiť, ale depresia

Príspevok v téme: Chcem žiť, ale depresia
Trubadurka

Už ste si niekedy povedali, kašľať na dosledky, takýto život chcem žiť a budem?
Ja mám 25 a cítim sa ako rozpoltená, v kruhu. Chcem lásku, niekam patrit, no vždy po najslabšom náznaku z druhej strany spanikárim a ujdem. Chcem žiť free život a nebáť sa potupy, poníženia a smútku, ale v mysli mám už navždy zážitky z detstva a dospievania, ktoré má akoby držia od vsetkeho, čo mi môže priniesť šťastie, lebo tento pocit sa mi vždy spája s nasledujúcou pohromou.
Chodím psychoterapeutke, ktorá je výborná, ale reálne má zaujímajú viac príbehy ľudí.
Ako vyjsť z tohto bludného kruhu? Zlepšiť sebavedomie, prestať sa báť? Ísť do toho po hlave, ako sa hovorí?

Gima

Ved žiješ, len nevieš využiť čas. Je kopec možností ako hladať to pomyselné šťastie, no ty si si sam vybral depresiu. Fajčíš? Tak to sa potom nedivím, že máš vyudený mozog a všetko vidíš iba negatívne. Vzchop sa človeče a chod niekam do prírody, na cvičenie. Zveladuj vlastné schopnosti, potenciál a štastie si ťa nájde samo.
Mysli pozitívne s nadšením a rovnakú odozvu dostaneš od života, od ludí a kamaratov. Štastie si vytvor najprv v sebe, tým, že sa prijmeš taký aký si, alebo na sebe trocha popracuješ. Je to len na tebe.

Terapeut

Ja to poviem tak jednoducho sedliacky:Ani Leva nikdy nezaujímalo čo si o ňom myslia ovce,pretože bol sebavedomý a spoliehal sa na seba.Obklopíš sa sliepkami budeš kotkodákať obklopíš sa orlami budeš lietať....Nedávajte, čo je sväté, psom a nehádžte svoje perly pred svine, aby ich nepošliapali nohami, neobrátili sa a neroztrhali vás.

lyst

zeby maniodepresia? taka asi budes vzdy, maju ju velke osobnosti, spevaci atd atd, ktory dokazali velke veci,, ale aj tak neviem presne, preco sa nechces bat potupy atd? Chces spravit potupnu vec? Snad som si to zle vysvetlil. Snaz sa zit hlavne usporiadany stabilny zivot, to sama nespravis, najdi si niekoho, kto ti so stabilnym zivotom pomoze :P

michael067

Sebavedomie si nezvyšuješ ty sama, ale ľudia okolo teba, ako?
Keď sa vyjadruješ k akejkoľvek téme a tvoje pohľady/názory na vec su u ľudí oceňované, tvoje dopamínové neurotransmitery aktivujú pocit odmeny.
Potom sa cítiš silna a zvyšuje ti to sebavedomie.
No keď ľudia o teba/tvoje názory nemajú žiadny záujem ignorujú ťa, alebo len predstierajú nejaký záujem, vtedy nastáva stresová reakcia/odpoveď mozgu a postupne sa dostávaš do horšieho a horšieho stavu.

Hetero111

Reči sa hovoria a chlieb sa je.No veľa ludí sa nepozrie do vlastného hrnca ako sa hovorí.Keď chceš niečo tvrdiť tak to musíš dokázať aby si si nerobil zo svojich úst záchod.Jeden najhorší a ostatní spravodlivý a morálny?Anjeli patria do neba a nie na zem.Homosexuáli.....hehe..moralisti..osraté úchylné špiny...ale ten trest vám na celý život patrí..Ja si idem užiť zo ženam..

Tomas12345

Co bolo to bolo , to uz nezmenis neries to. Ja som bol napriklad v minulosti sikanovany ale uz si z toho nic nerobim , hodil som to za hlavu je to minulosr ktora sa stala a uz sa neodstane.Nema zmysel sa kvoli nej trapit ,naco ??

Taktiez si povedz ze ak to pred tebou zvladli miliony ludi ,(a dokonca mnohi zvladaju aj ovela tazsie veci) tak prečo by si to nemohla zvladnut aj ty ?

karenko

pre zakladatelku:vola sa to LSD,alebo kalby,zacni poriadne parit,slopat,sem tam drogy,uvidis aky je to pop pici zivot,prestanes riesit picoviny ))

Hujer

Vždy je lepšie mať myšlienky z detstva ako venovať svoj priestor a čas nejakému tupému sedliackemu hovadu alebo celoživotnému buzíkovi na hlavu..