rakovina s metastazami a zaciatok chemo

Príspevok v téme: rakovina s metastazami a zaciatok chemo
rrr rrr

Dobry den, tete diagnostikovali rakovinu v bruchu v pokrocilom stadiu. Operovat sa to neda iba ak by sa nador zmensil po chemo. Ma vraj aj nejake metastaz v bruchu. Chcem sa spytat ohladom chemo. Kedy zacinaju "vedlajsie" ucinky, hned po prvej infuzii alebo to trva dlhsie. Hned ked jej dotiekla tak sa citila fajn. Ako to ns chemo prebieha?

rrr rrr

Dakujem za normalne prispevky.
Nevravim ze zdrava strava a zdravsi zivotny styl je zly prave naopak ale je to len ako pomocka pre organizmus aby sa s tym lepsie vyrovnal. Pokial je sanca tak lekarom verim. Viem ze lahke to nie je, ale osobne okrem lekarov ktorí to studovali a mali by byt aj ludsky tak je dolezite ako sa clovek k tomu postupom casu postavi a zacne to brat. Takze aj psychika je dolezita.
Tesim sa ze vedlajsie ucinky zatial niesu, uvidime postupom casu. Kiezby to vydrzalo az do konca

chemonie

tak proti ockovaniu deti nemam proti, ak ta to potesi...
vies ty vobec aky je medzitym rozdiel? :-)
hlavnou "zbranou" proti rakovine/rakovinotvornym bunkam su zdrave bunky-imunitny system
ako ziskas viac zdravych buniek-podporis imunitny system?
snazis sa ziskat viac vitaminov
z kadial mas vitaminy?
z ovocia, zeleniny, roznych byliniek a pod.
osobne nepoznam vo svojom okoli jedneho cloveka, co podstupil chemo a zije..
kedze chemo zabija zdrave aj rakovinotvorne-zle bunky, a tie zle maju tendenciu rychlejsie sa delit tak podla mna chemo nie je dobre riesenie... ked uz niekto chce ist na tu chemo, tak by mal mat opraveny jedalnicek a rezim dna, akoby na tej chemo ani nebol, aby sa zdrave bunky doplnali..

Jaja15

Záleží od druhu použitej chemoterapie, každá má iné vedľajšie účinky. Dnes sa veľa vedľajších účinkov vie zmierniť alebo odstrániť, ale niektoré nie.....Najväčší problém pri každej chemo je zlý krvný obraz po podaní - hlavne zníženie červených krviniek a následne zničená imunita, takže organizmus sa nevie brániť ani bežným infekciám nieto ešte rakovine...Naša skúsenosť je, že pri IV.štádiu (keď sú už metastázy) je chemoterapia nielen zbytočná, ale celý stav zhorší a urýchli....Otec po prvej chemo nemal žiadne vedľajšie účinky, do 6týždňov od podania sa mu stav rapídne zhoršil a 2.mesiace po podaní prvej chemo dostal zápal pľúc a zomrel. Teoreticky zomrel na zápal pľúc, ale to bol dôsledok podania chemoterapie - zničená imunita.

NellaElla

A čo sa týka otázky, vedľajšie účinky ako nauzea a zvracanie sa môžu dostaviť hneď počas prvej aplikácie, ale aj niekoľko hodín či dní po nej, k strate vlasov dochádza postupne. Všetko je veľmi individuálne. Držím Vám palce a verím že to dobre dopadne :).

NellaElla

Ľudia a vysvetlíte mi aj ako taký nádor podľa vás dokáže zmiznúť vďaka zelenine?? Niekomu nepomôže ani chemo, no to neznamená že nieje účinná. Ja mám zas rodinnú skúsenosť: ujovi diagnostikovali Ca, jeho žena bránila lekárom v liečbe, dopovala ho bylinkami vitamínmi a bohužial. Keby sa začal medicínsky liečiť ešte by tu mohol byť nakoľko mal vysokú šancu.. nuž komu niet rady tomu niet pomoci.. Ešte mi povedzte že ste aj proti očkovaniu detí a máte "vyhraté"..

chemonie

moja babka mala rakovinu maternice, nasi mudri lekari ju uz posielali na chemo, len mama jej to nedovolila, cely den bola na nete, aby nasla vhodnu stravu, kombinacie vitaminov, ktore by jej mohli pomoct, nejedla ziadne tabletky a podobne, prakticky to boli len potraviny co sme mali doma len sme ich kupovali v ovela vacsich mnozstvach :-).. po urcitom case(neviem ani odhadnut) isla na kontrolu a uz bola v poriadku a doktori sa len cudovali, ze je v poriadku:)
ked mal dedo rakovinu pluc, este predtym nech mala rakovinu babka, sme ho dali na chemo a strasne ho to znicilo... po par mesiacoch od chemo zomrel...
podla mna keby nan ide aj babka, tak to tiez neprezije...

takze za mna chemo urcite nie

datum

Leeekar, klobuk dole. Konecne to aspon niekto pochopil a nie len verit doktorom ,,lebo studovali". Prd studovali a cela farmacia je jeden megabiznis. Keby ma jedneho dna dolapila rakovina, isto by som sa dala na detox, odstavovanie zeleniny a toto vydrzala co najviac tyzdnov kedze mam nastudovane ako sa ludom podarilo samych seba vyliecit ked uz doktori poslali chudaka domov na dozitie. Takze ludia, hladajte aj ine moznosti nez chemo...

Leeeekar

Chemo ta zabije skor ako rakovina , vela ludi ktori ju odmietli , ziju dodnes , zmenou stravy atd....alebo umreli dostojne len tlmenim bolesti , zial ostatnym chemo predlzila mozno zivot o nejaky mesiac ale v akych stavoch a kvalite prezivania , hlavne ze si farmaceuticka mafia medli ruky