Akné

Príspevok v téme: Akné
Sandra1579

Ahojte... mám akné po celom ale že po celom čele... vyzerám ako taká linka.. samé bodky.. prenášajú sa mi aj na líca - proste po celej tvári. Dávam si tam nejakú vodičku od kožnej doktorky a nič.. potom používam pleťovú vodu a bodky trošku zmiznú ale potom tam sú zas...a používam ešte takú ako vodičku VS krém je to biele a keď si to dám na celú noc tak to nemám také červené.. toto mi trošku pomáha.. prosím poradťe mi aký produkt na akné.

hanika7a

Osobne používam na akné Cannaderm Aknea krém z eshopu www.pilulka.sk a zatiaľ som spokojná, no každá pleť je iná, takže treba len skúšať. Ak budeš chcieť, vyskúšaj naň zľavu na -odkaz odstránený- . Ale ako vravím, čo pomáha mne, nemusí tebe a naopak..

veva5

Ahoj, ja taktiež stále bojujem s akné.. akné mám asi už od 12-tich teraz mám 18.. vyskúšala som už mnoho vecí tak ti napíšem čo mne naozaj pomohlo :) Samozrejme ak máš akné - ochorenie, nie zopár vyrážok, ktoré už niekto volá akné - kozmetika z drogérie ti nepomôže. Ďalší o niečo už lepší stupeň tvorí kozmetika z lekárne (Bioderma,La Roche a pod.) Čistiace gély, pleťové vody atď. z týchto značiek môžeš vyskúšať, no opäť nečakaj zázraky :) Rok a pol som pravidelne chodila na čistenie ku kozmetičke, no mám pocit že moje akné to len podráždilo. Samozrejme som navšívila aj dermatológa, v dosť dobej nemocnici, keďže som už boa zúfalá. Pravidelne som tam chodila 3 roky, dvakrát som mala liečbu Roaccutanom, ktorá bola naozaj veľmi účinná ale len po dobu užívania liekov. Všetko sa späť vrátilo. Skinoren, Duac gél a ostatné mastičky na akné taktiež poznám.Skúšala som istý čas aj prírodnú kozmetiku, no bez výsledku. Rada ktorá mi momentálne mení moje akné k lepšiemu je LIEČIŤ AKNÉ ZVNÚTRA. Zo začiatku som neverila rečiam o strave, pitnom režime, no istá lekárnička ma vyviedla z omylu. Pi veľa veľa vody a bylinných čajov. Odporúčam žihľavový, repíkový.Skvelá vec, mne to pomohlo po pár dňoch. Takiež si troška z odvarov odlievam, dám na tampónik a potieram si s tým tvár. Dobré je aj Aloe vera. Ďalej je dobré dopĺňať si vitamíny ktoré v tele chýbajú. Vitamín B,C určite Zinok. V lekárni to zoženieš za pár eur. No a samozrejme o pleť sa treba šetrne starať. Lokálne odporúčam zakúpiť si zinkovú masť a pastu. Opäť zázraky za pár eur. Mne to zapálenú vyrážku dokáže vyliečiť aj za jednu noc. Držím prsty pri liečbe ja som vrazila množstvo energie a peňazí do liečby a nakoniec som zistila, že mi pomáhajú tieto úplné banálne veci za pár eur, ktoré zoženieš v každej lekárni. :)

nnnuuu

A čo ťa tak rozosmialo Sandrička jednička? Už si si dala loka z koloďáka? Ale nerieš to chirurgicky, hoci aj to niekedy na isté veci pomáha, vytvorí sa ti taká malá ranka a chrasta spolu s tou vecou navyše odpadne sama od seba:-D

xirenka1

Ahojky.ak ti nezaberaju vodicky a kremy,kozna dalej moze predpisat aj nejaky kortikosteroid alebo napriklad Issotretonin po ktorom sa tvar vysusi takze aj akne zmizne..

nnnuuu

Na celé telo asi nebudeš môcť aplikovať to, čo ti poradím, ale na tvár by sa dalo. Ide o náplasti s koloidným striebrom. Koloidné striebro dokáže pozabíjať baktérie, ktoré v konečnom dôslednu akné vyvolávajú. Sekundárna príčina je podľa mňa zvýšená hormonálna činnosť, ale tú asi ťažko ovplyvníš.