Masturbácia - tažký hriech?

Príspevok v téme: Masturbácia - tažký hriech?
Peter2001

Dobrý deň. Snáď je možné zahrnúť toto do tejto témy. Aby sme sa dostali k veci. Som katolík, snažím sa žiť čo najlepšie ako to ide. Chodiť do kostola, robiť len dobro. No ale nie vždy sa to podarí, a niekedy pri vzrušení príde k nepatrnému činu, ktorý som proste urobiť nechcel, ale musel. Hovorím o masturbácii. Prišiel som už veľa fór, jedno mi z nich otvorilo oči, a rozmýšlam či sa mám spýtať kňaza. Mám iba 16 rokov, a z masturbácie som sa nikdy nespovedal, nikdy som to neurobil so zlým úmyslom, len s úmyslom odhodiť chúťky ktoré mať nechcem. Je mi trápne povedať len tak kňazovi, že masturboval som. Áno, možno že to on pochopí ako človek, je to spovedné tajomstvo, a o 10 minút nebude vedieť že čo som povedal, keďže k nemu chodí 10000 dalších ľudí okrem mňa. Preto sa spytujem, je to ťažký hriech, ktorý len tak nezmizne tým že ho úmprimne oľutujem, že som žiaľ podľahol? Veľmi vás prosím o pomoc, som bezradný, a trápy ma to, že neviem čo mám robiť. Rozmýšlam nad tým, že sa spýtam nejakého kňaza, ale to mi je celkom trápne, tak sa predom spýtam tu. Ďakujem vám predom za odpoveď.. :)

vedaahistoria

V biblii sa nikde masturbácia priamo nespomína. Samo o sebe masturbácia teda hriech nie je, ale hriech je pozeranie porno, a chlípne myšlienky pri masturbácii. Pokial teda niekto masturbuje bez chlípnych myšlienok a bez pozerania porna, čisto len ako na základe vyprázdnenia potreby, pričom masturbácia nie je pre neho náhradou za hladanie manželky, v tom prípade je masturbácia v poriadku.

Treba sa držať krestanských zákonov, pretože krestanstvo je skutočne od Boha. Dokazom toho sú veľké zázraky a znamenia ktoré sa v krestanstve dnes dejú. To podrobne dokazujem na mojej krestanskej stránke

paranormalnejavy1.webnode.sk

Vampiric Tyrant

Počúvaj. Jeb sa na to či ťažký, či ľahký. Je to prírodný pud a nie ťažký hriech. Obmedzovanie tvojho zdravia Cirkvou, ktorá má sama problémy so sexualitou. Keď treba, dopraj si. Je fakt až sebapoškodzovanie prežiť svoj život takýmto mizerným sebazapieraním.

dagmar12

a ked sa neuspokojiš, tak sa z toho zblazniš. A ked nechceš rukou, kup si na superlove intimne hračky, pomocky a pomož si inak :)

elza_2322

podla mna je to v poriadku. Aby si bol ,,kludny,, musis ša uspokojit, inak je to dost napor na hlavu. Aspon ja to takto mam