Anorexia

Príspevok v téme: Anorexia
Xixidd

Ahoj, potrebovala by som pomôcť s dosť záväzným problémom. Mám priateľa ktorý ma 20 rokov, počas celého dňa takmer nič nezje. Ak niečo navarim tak zje len úplne malú porciu ako malé dieťa. Na jeho postave to strašné vidno aký je chudý. Podľa BMI má podvahu. Jeho postavu by som opísala ako kosť a koža a minimum tuku. Ak mu poviem aby začal viac jesť tak sa na mňa urazí že on je dosť veľa. Veľmi ma to trápi a chcem mu pomôcť. Vedeli by ste mi nejako pomôcť ? Prípadne či existuje na Slovensku liečenie pre takýchto ľudí. Za každú normálnu odpoveď vám ďakujem

Tomas12345

Pokial sa mu neda dohovori tak asi jedine riesenie je navsteva psychiatra. Priatel ma zrejme nejaku poruchu myslenia ked si na sebe nevidi aky je chudy a neuvedomuje si ze tymto si len sposobi zdravotne problemy. Psychiater mu da lieky ktore mu zmenia myslenie na normalne, a on zacne normalne jest.

Gima

Kešu oriešky šokujú svojou silou: Takto sa správajú v ľudskom tele!
Zdielať článok
Lajknúť článok
25.12.2017 | Diskusia 5

Orechy sú bombou plnou zdravia. Najvyššiu výživovú hodnotu majú vlašské orechy, plné kvalitných antioxidantov a omega-3 mastných kyselín. Zatiaľ čo sa vyzdvihuje sila vlašských orechov či mandlí, zabúda sa na kešu orechy, ktoré sú výnimočné!
Čo sa v nich skrýva?

Kešu oriešky sú sladké s nádychom kyslej chuti a sú bohaté na vitamín C. Málokto vie, že pod ich šupkami sa nachádzajú toxické oleje, ktoré môžu spôsobiť popáleniny na koži, takže sú predávané už dôkladne očistené. Predstavujú chutnú "náhradu" slaných chipsov a iných maškŕt. Vďaka nim si zlepšíte trávenie a odstránite z tela vysoký cholesterol. Takéto zdravotné výhody vám však poskytnú len nesolené kešu orechy.

Nájdeme v nich konkrétne tuk, bielkoviny, sacharidy, vodu, železo, fosfór, zinok, meď, mangán i kyselinu listovú.

Ďalšie prospešné vlastnosti:

Majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti, takže sú dobré proti nachladnutiu alebo bakteriálnym infekciám.
Vitamíny a živiny majú pozitívny vplyv na zápalové procesy v hornej časti tráviaceho traktu a odstraňujú ich.
Taktiež poskytujú pomoc pri metabolických poruchách, keďže normalizujú hladinu cholesterolu v krvi a zabraňujú vzniku krvných zrazenín. Navyše, sú dobré pre posilnenie nervového systému.​

Ďalšie účinky na zdravie

Podporujú imunitný systém.
Prečisťujú cievy.
Podporujú tvorbu červených krviniek.
Prevencia proti rakovine hrubého čreva.
Upokojujú nervový systém.

Keď viac uškodia ako pomôžu

Kešu orechy sa môžu zdať na prvý pohľad ideálnou potravinou, ktorá nám poskytuje zdraviu prospešné látky. Nemusí to tak byť. Majú totiž vysoký obsah kalórií, preto by ste mali byť opatrní s ich spotrebou, najmä, ak máte alergickú reakciu na jedlo. Nemali by ste skonzumovať viac ako 30-50 gramov orechov. Pri väčšom množstve hrozí opuch, vyrážka a podráždenie. Takúto alergiu však môžu spôsobiť aj iné druhy orechov. Aj keď sú nenahraditeľné pri liečbe kardiovaskulárneho systému, ich predávkovaním si môžete poškodiť imunitný systém.