prechodný pyrolospazmus- spomalena evakuacia žaludka

dada

jejda, zistili mi este gastritidu a malabsorbciu, mozno aj celiakiu.
po 10- tich rokov problemov konecne nejaka pomoc...
diky Vam za zaujem.

dada

Ďakujem za odpoved. Díky moc. Mala by som brat Ganaton, a Quamatel,ale este neberem.( Trochu sa bojim, ze budem vracat, lebo minule som mala taku epizodu vracania z celkom obyčajnych liekov). Dakujem. Nabehnem do obchodu a kupim si tie enzymy.Urcite to zabere. Dakujem. Inak, lekar mi poradil, ze ma jest lahkostravitelne varene pokrmy a dost to zabera. Predtym som chrumkala surovu zeleninu a ta sa tazko travi.
Dakujem Vam za radu. Pekný večer.
Ahojko

RNG

Kvasenie v zaludku moze nastat len pri nedostatku kyselin, inac pri dostatocnej hladine kyselin aj ked nie zabite su kvasne bakterie totalne inhibovane.
Nehovorim, moze byt aj iny problem, ale hypochlorhydria tam je.
Zle natravene potraviny sa dostanu do criev a tam sa to len exacerbuje(vystupnuje) a bakterie maju hostinu. Aj tie, ktore by tam uz nemali co dostat, keby sa napr cukry a skroby uz uvolnili a absorbovali.

ethel

RNG,nemusí ísť priamo o hypoaciditu.Skôr si myslím,že ide o slabú motilitu žalúdka,ktorá nie je priamo ovplyvnená kyslosťou.

RNG

Pravdepodobne hypochlorhydria, to sa dnes nediagnozuje, ale je to nedostatok zaludocnych kyselin. Totiz ked je dost zaludocnych kyselin, nemozu kvasne baktewrie pracovat a nic sa nekvasi v zaludku, tj ziadne extra.
grganie a pod.
Naprava je jednoducha, uz som to castejsie spomenul hlavne pre starsich ludi s palou a vetrami:
treba si doplnit enzymi a zaludocnu kyselinu.
Ja osobne beriem Betain HCl s kazdym jedlom(2-4 tabletky, podla velkosti jedla), ale existuju aj ine napr pepsin HCl a rozne enzymaticke zmesy