nič v živote neni dobré, všetko sa syp,ako z toho von?

Príspevok v téme: nič v živote neni dobré, všetko sa syp,ako z toho von?
krasnaakomotyl

Zdravím vás,
ani neviem, čo týmto príspevkom chcem, možno iba vyliať srdce, ak je tu niekto kto by ma vypočul,prípadne má podobné problémy ako ja. že by sme si vymenili aspoň maily a pokecali o živote, lebo mám chvíľami stavy, že to nezvládnem som hrozne smutná.Podotýkam, že tonie je iba depka.

Lebo ja si už neviem rady,a psychológa mi neraďte prosím, potrebujem sa iba vykecať a nejaké nápady ako to prekonať, vieru mi tiež neradte, verila som v Boha a nič sa nezmenilo. Nič nerieši moje problémy. Prosím preto aby ste ma neutápali ešte viac dole, lebo som už na tom beztak zle.

Mám ťažkú životnú situáciu, hoci mám iba 26 rokov. Skončila som/17 VŠ v júni a nemôžem sa zamestnať, nevybrala som si lukratívny odbor čo už,aj som mala nejaké brigády, ale krachli mi, nie mojou vinou, kebyže nemám rodinu, tak neviem z čoho žijem. Nedarí sa mi zamestnať sa, je to ťažké a najmä v malom meste, kde žijem. Do toho všetkého sa mi nič nedarí, ani len nájsť si prácu z domu, inú momentálne ani nemôžem, lebo som vážne chorá. Bola mi diagnostikovaná vážna a prakticky nevyliečiteľná choroba,/ zámerne nepíšem čo/, ale žiaľ nedáva sa na ňu ani len polovičný dôchodok, resp. zatiaľ ju nemám v takom stave aby som oň mohla požiadať.
Zo zdravej ženy sa postupne rokmi zo mňa stala troska. Nebaví ma nič, táto diagnóza je peklo ako sa cítim plus mám ešte aj iné autoimunitné choroby. Mám rozbitú imunitu na cimpr campr. a nejde to dať dokopy, kebyže nemám rodinu neviem za čo by som si kupovala jedlo/ lieky a pod.
Hľadám si aktívne prácu, aj z domu trebárs, to by som aj viac preferovala nakoľko som stále doma, lebo som chorá a na Pn.
Nemám sestru, ani brata, kamošky žijú inde, všetci sa niekam rozliezli po svete a ja som zostala sama. Úplne ako prst.
Vždy som bola krásna mladá dáma , vzdelaná, každý ma obdivoval, všetci ma mali radi. Teraz pomaly neviem ani čo je život.

Do tohto celého kolotoča, keď som si vybrala zlú VŠ, sa neviem logicky zamestnať, hoci som mala možno aj na lepšiu školu,lebo vždy som sa učila na jedničky a na dvoječky, tak som mohla mať dačo lepšie, ale nemám. Moja smola. dala som sa však na robenie externého doktorátu od leta, čo tiež neviem ako ma napadlo, ale už som zaň aj zaplatila, musím ho dorobiť. Do toho všetkého som sa dala aj na robenie kurz angličtiny, aby som si spravila aspoň štátnicu, ktorú ako asi vidím nedám,lebo som 4 roky ju ani nevidela.:( nejde mi to, a všetko sa na mňa kopí a sype. Z každého roha a každý mi rozpráva, že však čo,to je malina to dám. pritom ako sa zle hrozne cítim zdravotne :( Nikto ma nechápe, lebo doma rodičia sú zdraví a nič im nie je. Nahánajú ma do roboty a mne ráno sa nedá ani vstať z postele. Nechcem sa ľutovať, ale.. nie som na tom dobre. A vlastne ani neviem ,kebyže si nájdem robotu stálu, že či stihnem aj doktorát aj štátnicu z angličtiny, lebo už teraz nezvládam, kvôli zdraviu, výkonnosť mi klesá.
CHodím na pohovory, na rôzne výberká a nechcú ma. Bola som na troch pohovoroch, čo ani len z iného sa mi neozvali,čo si zasielam CV. A nechceli ma tam. Vraj nemám prax, ale kde mám mať prax, keď som študovala?
Začala som s doučovaním cez leto, že som ja odučovala a privyrábala si, ale nači mi to nechceli povoliť, a vôbec, prestali ku mne chodiť po asi cca 5 hodinách, zarábala som si prispievaním do rôznych rubrík ako externá prispievateľka, ale iba cez dva mesiace a z raka nohu som zarobila, fakt 10 e viac nie, a ja už nemám na to silu :(
Cítim sa akoby prekliata
aby som mohla aspoň z domu prekladať, tak chcem si spraviť tú štátnicu, ale nevidím to ružovo, asi ju nedám:( Je toho na mraky hrozne veľa a fest ťažké, nebola som ani v cudzine, tak zle sa mi to učí. Chcela som písať články do novín, magazínov, ale nemám žurnalistiku ukončenú. Som proste stratená. A môj odbor, tam ma nechcú zobrať a a ni ponuky v ňom nie sú. No hrôza. Nečakala som, že to takto dopadne.

Na to všetko sa ešte aj motám v bludnom kruhu s priateľom, ktorý je väčšinu času odo mňa preč, lebo robí preč v rakúsku a ja som doma sama, vidíme sa iba v sobotu a nedeľu, viac nie. Už tak robí 3 roky, ani ten ma nechápe , cítim sa sama a odstrčená, nemáme veľmi spoločnú reč.
Prosím ako sa nevzdať, ako bojovať? A čo mám robiť, keď ma takto všetko pritláča k zemi? Prosím Vás, povzbudte ma nejako,

krasnaakomotyl

nebudem sa tu s niekym hadat, tiez ma dostavaju do varu, reci typu vezmi cokolvek, hocijaku pracu a ja v tvojom veku a hovorit, ze som leniva a sedim na riti, necitali ste asi vsetky moje prispevky, ja sa snazim nieco robit, a nemusi to byt zrovna work of dreams..
Moireal to s kafe napisali dobre, vy asi nemate potom take vazne rpoblemy, so zdravim ako ja. Ved ja kebyze som zdrava tak ano! idem robit aj pod svoju uroven a budem robit aj to,co robia zeny bez zakladneho vzdelania, napriklad upratovacku,ci predavacku v potravinach. Tym nechcem nikoho urazit,ale vadia mi urcite veci,ako chladená klimatizacia, stiesneny priestor, nocne/ dvanastkyky,/. Nas na skole ucili,aby sme nikdy nesli pod svoju uroven toto nam vstepovali,ale ja by som aj pod nu sla,ale nemozem kvoli zdraviu. So zdravim je najhorsie mat problemy ak neviete damy
a ak chcete muklovat a byt robotnicky a so zdravotnymi pataliami, tak ved je to vas zivot, mozete, ano hanbim sa,ze v takych rokoch a zivia ma rodicia, ale co mam robit ?
Inak tato tema povodne nebola so zamerom tym,aby sa anlyzovala moja /ochota/ neochota / leniva rit robota /, bola to len moja spoved, unik z realu, a vystazovanie sa, ake mam problemy a ako neviem najst cestu v zivote. Nema to byt sudenie,ja by som chcela robit, to co ma, to co som vystudovala, to co viem robit, napriklad pisanie clankov, alebo preklady, z anglictiny, a ano, nevybrala som si famozny odbor,ako lekarcina ci pravnictvo(mimochodom,ale aj take mam kamosky,co bvystudovali Judr a su bez prace ! a robia casnicky),takze nie je vsetko o VS a o odbore.
Nesudim nikoho,ale ani nikto by nemal sudit mna, za to,ze som chora a nemozem pracovat tak ako by sa patrilo.

Moireal

Ja si myslim ze zakladatelka sa skor ci neskor pozviecha. Teraz vidi vsetko cierne a preto nevidi ani tie najjednoduchsie riesenia. Ked ju samu to prestane bavit,zacne to inak a aktivne riesit.

Ale co jej rozhodne nepomoze su reci typu,tvoja leniva rit a nelutuj sa,lebo prave ti co to vypisuju,sa najviac lutuju.

Nikto to dnes nema lahke,vsetci sa musime obracat. Ale trochu slusnosti a taktu by tu mnohym nezaskodilo. Taktiez porovnavat minulost a sucasnost je absolutne smiesne. Ja v tvojom roku to a to.:-D

Si to dajte zaramovat a ked neviete pomoct,budte radsej ticho.

Alena33

kafe moja kamaratka je ztp nad 60% a pracu si nasla. Nelutovala sa dala si inzerat kde ozrejmila svoj zdravotny stav a predsa len si ju jedna riaditelka vybrala pretoze zhanala prave ztp cloveka. A tato slecna este narovinu napisala ze si vybrala neperspektivny odbor vysokej skoly v ktorom niesu pracovne ponuky. Tak preco to spravila?

kafe

Alena a ty si v 26r mala tak isto vážne zdravotné problémy? Teda fakt klobúk dole, deti, práca a zdravie nahovno, to dá zabrať. Ak si ale bola zdravá, tak si ešte prd dokázala. Šup šup sa trochu viac posnažiť, nech máš čím machrovať.

denisaf

4wd podla tvojho arogantneho tonu usudzujem ze urcite mas vs. Vies ti chudaci co mukluju za misku ryze su pre spolocnost castokrat ovela dolezitejsi ako vyskoskolak ktoremu maminka a bohaty ocinko kupia titul a najdu niekde dobre miestecko. Autorke tu radi xy ludi ale ona si stale melie svoje a neriesi nic. Ale ved je to jej zivot s tymto pristupom sa neposunie nikam ani do 45ky. Neviem co je zle na tom keby isla skusit aj ine miesto aj ked ma vs. Ale kazdeho vec.

Alena33

v 26 rokoch je hamba byt na krku rodine bez prace a este si aj vyberat robotu ktoru vezmem a ktoru nie. Ja uz som v tvojom veku autorka mala dve deti a musela som sa starat. Ty sa len lutujes a spoliehas sa ze ked mas vysoku skolu niekto za tebou sam pride a ponukne ti miesto snov.

4WD

Zase sa tu robotnícke hlupane typu denisaf ANGEL-DEMON (DIVERGENCIA) sťažujú a drístajú stále tie svoje nezmyselné drísty. Aký je svet nespravodlivý, ako sú samostatné, sebestačné nad vecou a blá blá blá stále keci. Sú ľudia čo si sami seba vážia, poznajú svoju cenu a nepôjdu muklovať hocikam ako denisaf a teraz DIVERGENCIA len preto aby si zničili zdravie a tvárili sa, že sú nad vecou. Ľudia čo majú vzdelanie rozmýšľajú na rozdiel od Vás dvoch tupých robotníckych hláv. Práve pre také tupé hlavy je na Slovensku stále zle lebo sa nájdu chuderky čo sú ochotné muklovať za misku ryže a tváriť sa aké sú šťastné, samostatné, nad vecou a skutek utek.

Angelika3

Pozri, ja som blbá ako traky a vieš jak mi je dobre? Mám robotu kde sice moc nezarobím, ale vôbec sa nenamáham a pozerám sa na tych nafukanych blbečkov v kravatách čo okolo mňa chodia do spoločností s veľkým menom a zarábaju pekné peniaze a ľutujem ich :-D

Moireal

Nieje spravne nadavat chorym,ze maju lenivu rit. Ty si nemusela mat xyz cyst a neviem coho a ist robit hned do zahranicia bez hypo. Je kopa ludi co maju dost penazi a su bez hypo. Ak sa nelutujes,preco tu o sebe nonstop vypisujes? Kto tu ma stale citat tie tvoje nervove vybuchy?. Ak ta nik nepolutuje,neriesi a ignoruje,neries ani ty. Konieckoncov skodis aj sebe.

LAXMI

To nie su velke oci, ale tak asi treba ponuknut nejaky rozdiel v plate medzi VS a SS. Ked je firma neprosperujuca a nema na platy vysokoskolakov, nech si hlada a zamestnava ludi so zakladnym vzdelanim.