ako naozaj zdravo schudnut?

Príspevok v téme: ako naozaj zdravo schudnut?
nestastna203

ahojte ludkovia... pisem na toto forum pretoze som uz zufala.. potrebovala by som poradit ako schudnut... dokazem schudnut iba radikalnejsou dietou a hladovanim ale ja to uz nechcem jednak preto pretoze sa to neda vydrzat a druha vec zacnu mi strasne padat vlasy ... nechcem taktiez ziadne lieky na chudnutie ani nahrady jedla v prasku lebo to sa tiez neda dlhodobo... potrebovala by som len poradit co mam ranajkovat co si mam varit na obedy a vecere... hlavne jedla ktore aj zasytia..ak by tu niekto napisal svoj jedalnicek pri ktorom schudol comu sa vyhybal budem strasne vdacna..

FITsomnou

Ahoj nestastna203. Som výživová poradkyňa a rada by som ti poradila s tvojim chudnutím. Zvolila si správne, drastické diéty nie sú vhodné, spomaľujú metabolizmus a aj keď človek schudne, po čase priberie. Dôležité je povedať, že v tomto prípade nechudne tuk, skôr sa dostáva do katabolyzmu a chudne zo svalovej hmoty. Zároveň to väčšinou nikto dlho nevydrží a končí to prejedaním. U každého človeka je dôležitá vyvážená strava, kedy si nezdravé jedlá ktoré obľubuje nahradí zdravými a tým pádom pre neho nie je jedlo utrpením. Avšak u každého je to iné, berú sa do ohľadu mnohé faktory ako bazálny metabolizmus, množstvo tuku v tele a podobne. U každého je vhodné niečo iné, keby to bolo u každého rovnako, nikto by sme nemali problém schudnúť a vedeli by sme aký je ten správny postup. Netreba sa držať nejakých predvolených jedálničkov ale treba prispôsobiť svoje stravovanie tak, aby nám vyhovovalo a aby bolo pre nás to správne. Na základe tohto sa zostavuje jedálniček. Ak máte záujem dozvedieť sa viac, kontaktujte ma na email: erika.krasnecova@gmail.com alebo na facebookovej stránke FIT so mnou. Môžeme sa viac porozprávať o Vašom probléme, naučila by som Vás ako správne jesť, pretože ja sama som si všetkým prešla. Budem rada, ak ma budete kontaktovať. Želám pekný zvyšok dňa.

Apokryft

Bez aktivity je to na prd.Ale da sa aj to z časti.Záleží aj kolko máš rokov.ked do 30 je to iné ako ked mas 55.Či beries nejaké lieky.(Antikoncepcia,pop.na ștítnu žlazu )Ci más sedavé zamestnanie .Kolko spávaš+ či niesi v permanentnom strese to kilá nejdú dolu ani sviňa.Kolko denne jedávaš a čo .Všetko je to velmi zložité.Každý sme trochu iný na každého treba trochu inak.Len stravou bez cvičenia je to na dlhé trate.Niekomu stačí napr.len pravidelnosť plus nehltať.vynechať sladené nápoje obmedziť jednoduché cukry pridať vlákninu a pár kíl 5-7 ide dolu.Je rozdiel schudnúť zo 75kg alebo zo 110.Vždy je to o návykoch a o tom aby si vedela čo kolko,prečo a kedy.Proste aby si tomu aj rozumela !Nielen že jedz to potom ono a čo ďalej budeš to jest do smrti ? Rano vajíčka na obed kura na veceru rybu a hotovo?Preto každý kto ti naozaj vie poradiť musí o tebe vedieť viac!!!!!!!

Tomas12345

Ziadne radikalne diety nerob lebo to je len jojo efekt a je to navyse nezdrave, Uplne staci ak vynechas vsetky mucne jedla a cukry a pridáš zeleninu a vlakninu a denne spravit aspon 6000krokov to mas 4 kilometre teda asi hodina chodze :)