Crohnova choroba

Príspevok v téme: Crohnova choroba
NEKONEKO

Ahojte. V 13r mi diagnostikovali MC (crohna)
Odvtedy som nebola ani jeden rok v remisií. Teraz mám 20. Žiadna biologická liečba mi nepomohla respektíve skorej zhoršila stav ( remicade=anafilabticka reakcia, humira=zvracanie teploty a nevolnost) lieky ako prednison mi pomohli len na chvíľku. Momentálne sa mi stále tvoria fistuly v črevach a následne abscesy. Akurát sa chystám na 5 operáciu. Je to veľké trápenie. Musela som prerušiť školu a ísť na invalidný. V nemocnici som viac ako doma. Liečba bylinkami a alternatívna medicína mi nepomohla. Meditujem a som veľmi pozitívny človek. Ale toto ma zlomilo lebo som verila že ďalšia operáciu už nebude. Prosím ak viete o niekom kdo sa vyliečil s crohna (aj keď sa vraví ze je neliečitelny) alebo co mu pomohlo v jeho živote?. Môj život by bol veľmi šťastný nikdy som sa nejak netrápila ani nemala finančné problémy aj v Láske mam šťastie. Preto neverím že je MC zo stresu :(

tuzilec

mne este v roku 2014 po silnej črevnej viróze našli afty na terminalnom ileu pri colonoskopii, este predtym mi nasli normocytovu anemiu a tak vsetko nasvedcovalo tomu ze mam Crohna este to chceli potvrdit CT-ckom a kalprotektinom v stolici.

Vtedy som dostal paniku a zacal som hladat ako sa da crohn vyliecit. Zistil som ze jedna teoria udáva ze Crohn je sposobeny rozbitou slabou imunitou alebo ze sa nevyskytuje u ludi ktory v detstve nevyrastali napr na farme a neprisli do kontaktu s hospodarskymi zvieratami hlavne s dobytkom. V rozvojovych krajinach ludia napr neziju v sterilite a netrpia takymito chorobami, žijú s domácimi zvieratami, ktoré na nich prenášajú rôzne parazity, patogény a tak ich imunita dostáva zabrať.

Tiež si myslím že ľudia vo vyspelých krajinách mlandravejú a tak trpia takýmito chorobami. Keď porovnávali aké silné su deti v rozvojových krajinách s detmi v v europe tak europa jednoznačne pohorela. Jednoducho pohodlnosť a nadkonzum nás ničí a tak sa rodíme s chorobami.

Aby som sa vrátil ku mne, ja som začal plávať v ľadovej vode a zlepšil som si imunitu o 200%, celoročne bicyklujem, beham a hlavne neustále príroda celoročne snažím sa žiť ináč bez auta a pohodlia. Odkedy žijem ináč tak sa aj cítim oveľa lepšie. Čítal som článok /daj si do googlu Sea swimming helps with my Crohn's disease /že Robovi Starrovi pomáha na Crohnovu chorobu plávanie v studenej vode oceánu.
Niektorý jedinci si úmyselne dávajú do tela parazity aby sa vyliečili. Iný jedia nakazené jedlo. Toto sú ale všetko extrémy.

Mne nakoniec nezistili Crohna ale vraj v budúcnosti ho mozem mat. Vraj to spúšťa vírus a tak bojujem aby som bol čo najmenej chorý.

Myslím si že Crohn sa nedá zatial vyliečiť, ale zmierniť príznaky môžeš - skús otužovanie ale pomaličky a postupne - poraď sa s niekym čo sa otužuje a ži viacej s prírodou. Možeš skúsiť aj TUMO alebo WIM HOF vraj to všetko vylieči. Ale si ešte mladá a určite v budúcnosti sa nájde nejaký spôsob ako Crohna vyliečiť, veda ide neustále dopredu.

Lion7895

Nic nieje zo stresu, tymto PICOVINAM NEVER !!! Neviem sice co je to crohn... ale isto sa toho da zbavit takisto ako sa da zbavit sklerozy multiplex... :)