Poskodeny mozog? Pocit neustalej zamyslenosti

Príspevok v téme: Poskodeny mozog? Pocit neustalej zamyslenosti
Hashirama

Ani neviem opisat tento strasny pocit, je to ako ked sa pozerate na nejaky objekt, ale rozmyslate nad niecim inym, vy ten objekt a okolie nevnimate iba tu myslienku nad ktorou premyslate. Problem je ze ja mam tento pocit aj pol dna, jednoducho to neviem ovladat, je to pocit ako v inej realite. Nemohol by to byt poskodeny mozog? Nic ine ma nenapada. Ja to ani neviem popisat slovami, pretoze je ten pocit tazke popisat. Prosim o radu co by to mohlo byt.
Dakujem

Kaido

Mam to iste uz vyse 2 rokov. Nic mi nezistili, nic nepomaha. Je to pomala cesta do hrobu. Zapadna medicina nevie skoro nic o fungovani mozgu.

NacoPrezivka

To by aj mna zaujmalo lebo mam to iste a na CT mi nenasli ze by bol mozog poskodeny. Proste je vsetko stokrat tahsie udrzat pozornost s behom okolnosti a vecsinu veci ides na podvedomej baze lebo myslou som malo pritomny. Viem ze to neni normalne lebo uz som to pol dna nemal a dakoval som nebesiam ze konecne zacnem zit zivot aky som chcel ale na druhy den to bolo spet.

Gima

Clovek má schopnosť uvažovať nad viacerými udalosťami a spomienkami. Nemusí sa nevyhnutne venovať len tomu, kde sa nachádza. Nie je to choroba. Bežne ludia spominaju pri hroboch na zosnulých, uvažujú nad budúcnosťou, vodiči šoferujú a zároveň riešia rozhovory v mobile...atd. Nemôžem uveriť, že žijem medzi bláznami.

Deenena

Oči sa ti nezatvárajú pri tom? Len tak samé od seba? A keď nad tou myšlienkou rozmýšľaš, tak aj niečo pri tom za pol dňa vymyslíš?

dpdr

Tento stav sa nazyva derealizacia.
Najdes o tom info aj tu na fore, uz tu boli na to temy, treba pohladat, alebo si to hod do googlu

Deenena

Ale veď si to popísal úplne jasne. Hneď prvou vetou, citujem: "Ani neviem opisat tento strasny pocit, je to ako ked sa pozerate na nejaky objekt, ale rozmyslate nad niecim inym, vy ten objekt a okolie nevnimate iba tu myslienku nad ktorou premyslate."
Jedno môžem napísať - ozaj to je strašný pocit. Niečomu však dosť nerozumiem, citujem: "Problem je ze ja mam tento pocit aj pol dna,..." Nerozumiem tomu, že ako sa môžeš pol dňa pozerať na nejaký objekt a súčasne tak dlho rozmýšľať nad niečim iným, nad jednou myšlienkou - to sa dokážeš udržať tak dlho v plnej pozornosti bez stopy únavy ?