Každé puto, ktoré mám, je toxické

Príspevok v téme: Každé puto, ktoré mám, je toxické
jumbacisko

Zdravím, čo myslíte, našli by ste sa v tom niekto z vás?

Ide o to, že každé priateľstvo, puto, ktoré s niekým mám, je toxické. Každý ma akoby využíval, každý človek mne blízky mi uberá energiu, každý človek ma psychicky viac či menej zožiera. Nemám pocit, že by niečo z toho bolo v mojom živote "zdravé",
Viem, že keď to tak cítim, že to musím zmeniť a už na tom nejaký čas pracujem, ale zdá sa mi, že tieto tipy ľudí sa na mňa lepia a keď opustím týchto, mám pocit, že skôr či neskôr to začne znova.
Som tichšia povaha, možno aj kus citlivý, ale určite nie každý človek s touto povahou čosi také zažíva.
Viem, že určití ľudia priťahujú určitých ľudí, ale ako začať meniť seba, aby moje vzťahy boli zdravé, rovnocenné a úprimné?

Kontrol0r

Slováci sú takí. Mám to rovnako. Takí ľudia to vycítia na tebe. A pre dobrých ľudí si nezaujímavý. Je to hrozné no. Zmeň ľudí od základu, nájdi si spoločnosť kde takí ľudia nie su.

simusaaaaas

Akonahle ukažes, ze si dobrák a kazdemu znesieš modre z neba začnu ta vyuzivat a vsetko co pre nich robis je samozrejmost...a ked sa clovek po case začne burit tak je obvineny z toho aký je..ako sa zmenil a ze nikdy taky nebol...ale to je podla mna znamenie,ze je clovek na dobrej ceste..
Najst človeka, čo nebude zneużivat je rarita

DlVERGENCIA

na čo sa necháš využívať, najlepsie je takým ludom sa vyhýbať..
ked len jeden normálny bude tak aj to stačí....

nontoxic

zacat treba od seba ako si uz napisal. Ak pritahujes rovnakych ludi a rovnake situacie a chces to zmenit. Mne velmi pomohlo v prvom rade naucit sa povedat NIE, jednoducho ked citim ze niekto ma chce vyuzit alebo ma obtazuje ak nieco odomna vyzaduje, povedat nie. nepocuvat nikoho vycitky ani nic podobne. daj seba na prve miesto. Znie to trochu sebecky ale to mi pomohlo, uvedomila som si aj to ze stale len niekomu pomahat tiez nieje zdrave a dokonca pre dotycneho to moze byt aj skodlive. Niektori ludia vyuzivaju mozno aj nechtiac, alebo ako to mam nazvat. su zvyknuti ze im vzdy s danou vecou alebo problemom pomozes a potom to uz beru ako samozrejmost. Oni sa to nenaucia robit sami takym sposobom a ty sa citis vyuzivany. Takito ludia sa z mojho zivota postupne vytratili, a niekedy sa stane ze narazim na podobny typ cloveka, ale uz viem ako sa zachovat a ten clovek si viac ku mne nedovoli alebo nevyzaduje urcite veci, napriklad v praci nejaku pomoc s vecou, ktoru dotycny zvladne aj bez mojej pomoci.