Ako je možné dať dohromady dvoch "introvertov"

Príspevok v téme: Ako je možné dať dohromady dvoch "introvertov"
78Dynamo

Zdravím, dobrý deň. Rád by som vedel váš názor (ak je úprimný), ako je vlastne možné, aby sa dvaja ľudia, ktorí sú uzavretejší, prípadne smutnejší, s depresiami, dali dokopy, ak logicky moc nechodia von, prípadne trpia únavou? (Zoznamky sú plné ľahkých oviec...). Prípadne, akú máte skúsenosť s tým zoznámiť sa, ak nemáte veľa možností? Minule som videl jedno veľmi pekné fajn dievča u lekára, no keďže trpím depresiami a únavou a momentálne si neviem nájsť prácu, tak napriek tomu, že som športovej postavy a dobrej povahy, som za ňou nešiel...a potom ma to adekvátne mrzelo. No keďže mi veľmi spočiatku pripomenula moju poslednú frajerku, s ktorou to skončilo, lebo som ju rozosmutnieval, a ani sme sa nemohli vídať, tak myslím, že som spravil správne, že som za ňou nešiel, aj keď som asi dosť vôl kvôli tomu.

verbena

další pekný článok k psychicky narušeným, depresiam a podobne..
ked tvrdím ze psychicky narušení by mali byť zbavení plodnosti...tu je dovod...
www.cas.sk

Lollka

Co to tu niektori trepete nema obdobu, introvert nie je ziaden psychopat, alkoholik ani vrah deti. A tiez to nie je clovek ktory svojho partnera taha dole a vsetkych okolo seba robi nestastnymi. A nemusi mat ani depresie, tie moze mat jak introvert tak extrovert. Depresia je choroba a da sa liecit. Ja som tiez introvert a extroverta by som k sebe ako partnera nechcela. Ludia co su si podobni si lepsie budu rozumiet a pochopia sa. Ked jeden by furt chodil do spolocnosti na nejake vecierky a pod. a toho druheho to vycerpava a radsej by travil cas v prirode alebo v mensom okruhu ludi ci len so svojim partnerom tak to nemoze moc fungovat. Ja aj moj partner napr. obaja radi chodime do prirody na tury, niekedy sami, niekedy s kamosmi a takto nam to vyhovuje. Sme podobni a preto si rozumieme.

a_dr1a

Dynamo. Jasne, ze sa aj takyto ludia mozu dat dokopy a moze im to OK klapat fungovat. Uz davno neplati, ze sa iba protiklady pritahuju) Skor si myslim, ze vrava k vrane sada a rovny rovneho si hlada. Treba len najst vhodneho partnera, svoju chybajucu polovicku, sulad rovnovahu, mat toleranciu ai. Ked sa chce, vsetko ide. Na lasku vsak treba dvoch

78Dynamo

Verbena, cukríček, veď kľud :D ...depresiami trpia aj doktori, takže keď mi hovoríš, že za to, že má depresie ani doktor nemá mať deti, potom by nemal deti asi nikto. A že nemôžu byť spolu dvaja introverti. Ja nie som prirodzený introvert. Ja som introvert hlavne kvôli depresiám a veľkej vyčerpanosti. Ja som paradoxne viac volal von aj dievčatá a aj s veľa ľuďmi som vychádzal...A (Santos) nie, nie je to len "smutné obdobie", ale máš pravdu, že je absolútne inde alkoholik a introvert. A neviem, čo viac povedať, lebo veľakrát tu sú také komentáre až do Káhiry a ja som len chcel vedieť, či máte s tým skúsenosti, nič v zlom

verbena

santos zájdi za psychologom a jeho sa opýtaj..
jednoducho
dvaja flegmatici nemozu byt vo vztahu - nuda
dvaja cholerici nemozu byt vo vztahu - zabili by sa navzajom...
chápes..?
kazdy musi byt iný... nemozu byt dvaja introverti, jeden musí byť trosku spolocenskejsi ako druhý...

prečítaj si názov témy,.. zakladatel témy chce dať do kopy dvoch introvertov... a ja tvrdím ze je to blbosť...
v kazdom vzťahu ! v každom! je jeden dominantný a ten druhý submisivny... nemozu byt rovnaký... o tom ja píšem...
téma nie je o mne! ja som ju nezalozila! ja o vztah nestojím..

Santos

No dobre, ale keď si introvert a nepotrebuješ nikoho, aby ťa niekam ťahal, lebo si samostatná, prečo si potom v predchádzajúcom príspevku napísala, že: "introvert potrebuje niekoho kto ho trosku aj postrčí, zoberie za ruku, že podme von, podme na zmrzku"?

verbena

ja osobne nepotrebujem nikoho aby ma niekam ťahal, ja idem vzdy tam kam chcem, som samostatna , svojpravna, nepotrebujem nikoho aby ma za ručičku vodil.. ja prídem domov z roboty a potrebujem klud lebo ludia ma unavuju, kedze radsej idem do prírody sa prejst ako si sadnut niekde do kaviarne, introvert som, aj podla psychologov s ktorymi som mala tu cest, ci v skole, alebo v dospleosti, ma ohodnotili ako introverta, od ludí si držím odstup, radsej mám zvieratá..

Santos

Verbena prepáč, keďže reč má byť hlavne o introvertoch a ty si začala písať o alkoholikoch a psychopatoch, tak mi to pripadalo tak, že medzi tým ani veľmi nerozlišuješ. Každopádne, bolo to odbočenie od témy. Ale aj u zakladateľa tejto témy mám podozrenie, že "len" prežíva smutné obdobie, ale v skutočnosti žiadnymi depresiami netrpí, preto mal môj príspevok takú podobu, akú mal. Ak tými depresiami naozaj trpí, tak sa mu dopredu ospravedlňujem.

Prepáč, ale to, že si introvert, ti veľmi neverím. Vravíš, že si introvert, ale zároveň potrebuješ frajera, ktorý by ťa ťahal von, aby si nekysla doma. Nemyslím si, že introvertovi to príde tak, že doma kysne. Introvert rád trávi svoj voľný čas doma, lebo vie, že doma je možné robiť viac činností ako len pozerať TV a hrať PC hry. Zvyčajne má nejaké "samotárske" záľuby, ktorým sa doma rád venuje, preto by stratou času z jeho pohľadu bolo práve to chodenie von. Zároveň introverciu spájaš s tým "že by im bolo všetko jedno", ale toto je typická vlastnosť pre flegmatika, nie pre introverta. Podobne ako pri depresiách aj tu platí, že nie každý, kto si hovorí, že je introvert, ním aj naozaj je.

verbena

santos..
kde je písané o introvertovi.. hadzani ho medzi psychicke choroby...?
treba čítať s porozumením...
introvert, to som aj ja..
napísala som k tomu že dvaja inroverti nemozu spolu fungovať...
ja som introvert ale ku mne by som introverta nemohla mať dalsieho ťahal by ma dole... introvert potrebuje niekoho kto ho trosku aj postrčí, zoberie za ruku, že podme von, podme na zmrzku...
dvaja introverti by len kysli pred TV a hrali PC hry.. bol by to chory vztah.. a bolo by im vsetko jedno.. navzajom by sa tahali dole..

Santos

Myslím, že sa tu nesprávne začala miešať dokopy introvencia, smútok, depresia a psychopatizmus. Každý človek by si mal vyjasniť kam on alebo jeho potenciálny partner patrí a podľa toho sa zariadiť.

Introvencia samozrejme nie je žiadna psychická porucha ale len povahová črta, a preto nevidím dôvod, prečo by si takýto človek nemohol nájsť partnera/partnerku. Podľa mňa je dokonca introvert vhodnejší človek na vzťah ako extrovert, lebo má síce menej rôznych kamarátov a známych v porovnaní s extrovertom, ale medziľudské vzťahy, ktoré nadviaže (napr. partnerský vzťah) sú pre neho oveľa dôležitejšie, čo sa zvyčajne odráža aj na kvalite tohto vzťahu. Jediný problém je ten, že sa introvert málokedy zoznamuje s novými ľuďmi, a preto si aj ťažšie nájde partnera/partnerku.

To, čo prežíva zakladateľ tejto témy je pravdepodobne "len" smútok resp. smutné obdobie spôsobené tým, že si nedokáže nájsť prácu. Ani tu nevidím principiálne problém v tom, že by si niekoho našiel. Samozrejme, keď nemáš prácu, nemôžeš očakávať, že sa po tebe dievčatá budú lepiť.

Dnes je taká móda, že ľudia, ktorí majú smutné obdobie rozprávajú, že majú depresie, a potom sú z toho zmätky. Depresia je ale v skutočnosti duševná porucha, ktorú môže diagnostikovať len na to školený odborník. Keďže je to duševná, tak je to samozrejme vážnou prekážkou pre nadviazanie partnerského vzťahu (rovnako ako psychopatizmus).

Treba rozlišovať a nehádzať všetkých do jedného vreca.