Kontaktovanie od ex

Príspevok v téme: Kontaktovanie od ex
kamila-12

Zdravim, mam v sebe jeden problem ktory sa uz dlhsie snazim vyriesit. S priatelom spolu chodime 9 rokov, z toho 3 roky spolu zijeme v jednej domacnosti. Pekny vztah, sem tam pride nejaka nezhoda, ale vsetko spolu vieme riesit. Predo mnou mal jeden vazny vztah. Od kedy sa so svojou byvalou rozisli, ona si hned na to nasla novu znamost, on bol dlhsiu dobu sam. Rozideny boli v zlom. Po 4 rokoch od jeho prveho vztahu sme sa dali dokopy. Po celu tu dobu sa so svojou ex nekontaktovali. Pred 4 mesiacmi sa jeho ex rozisla s priatelom a zacala kontaktovat mojho priatela. Nahodou som sa dozvedela ze si dohodli stretko a tajne sa aj stretli, tak aby som o tom nevedela. Velmi som sa na to nahnevala. Priatel sa mi sam priznal a ospravedlnil, a prisahal ze medzi nimi k nicomu nedoslo. Odvtedy ho ale ex stale kontaktuje, pise mu. Je to normalne? Pochopim ze si napisu k sviatku, a pod. ale akekolvek prehnane vypisovanie mi pride zvlastne. Byvali maju ostat byvalimi, alebo nie? Podotknem, ze sme obaja dospely ludia, mame nad 30 rokov, pracujeme na babatku a tato skutocnost ma velmi stresuje (a toto by babatku vobec neprospelo) a zneistuje, ci ratat s priatelom aj v blizkej buducnosti. Je to normalne, alebo som nenormalna ja?

Jana Lukacova

kamila-12:..určite ísť za ňou a kontaktovať ju nie je riešením. NIe je to o nej, ale o správaní Vášho priateľa a správne ste vytušila, že sa bojí rázne dať bývalej priateľke najavo, že jej správanie je obťažujúce a neprijateľné, tým však "radšej" ubližuje vášmu vzťahu.

To, čo môžte urobiť, je zamerať sa na seba (na to, čo sama prežívate a prejaviť strach, bolesť, hnev, ktoré sa vo vás nahromadili..) a následne sa s priateľom rovnako otvorene porozprávať. Buď si uvedomí svoj problém a začne mu čeliť alebo nie a pre Vás to bude signál, že tento vzťah nie je pre Vás ten najlepší, hoci ste boli spolu dlhé roky...

kamila-12

A co mozem preto urobit ja aby sa konecne nieco v tejto zalezitosti zmenilo? Mam pocit ze nic. Ja za nou urcite nepojdem, mam nejaku hrdost ktora mi to nedovoli. Mal by s tym urobit koniec asi priatel, aj ked ako som povedala, keby je to odtial potial ze si popraju k sviatku tak to neriesim. Skor mi to pride ze sa asi aj priatel boji jej reakcie keby jej nieco narovinu povie. Urcite by to brala ako ze som mu to nakazala ja a pod. A o toto tiez nestojim. Ja predsa nikomu rozkazovat nebudem ved kazdy ma svoj, uz dospely rozum

Jana Lukacova

kamila-12: prečítala som si aj Váš druhý komentár...z toho čo píšete, priateľ je možno k Vám úprimný o tom, čo robí on a jeho bývalá, zjavne však ho v tom bývalom vzťahu niečo drží - nespracované emócie, ktoré sa vyplavili na povrch, keď ho bývalá kontaktovala a ktorým on sám zatiaľ nečelí...a zasahuje vám to do vzťahu...

Jana Lukacova

kamila-12: to, že prežívate strach je prirodzené...bývalá priateľka Vášho partnera má so sebou problém a z jedného vzťahu skočila do druhého a teraz sa snaží násť opäť únik kontaktovaním Vášho partnera..čo je však podstatné je to, ako Váš partner reaguje...Ak sa chcel stretnúť s bývalou priateľkou a vyjasniť si udalosti a pritom Vás nechcel raniť a zatajil to, ok, poučil sa...ak s ňou udržiava naďalej intenzívny kontakt, potom v sebe ešte nemá sám svoje problémy vysporiadané a určite by bolo vhodnejšie prácu na bábetku odložiť, otvorene sa s priateľom porozprávať, čo Vás trápi a čo je pre Vás neakceptovateľné. Ak k zmene nedôjde a bude sa Vás snažiť zavádzať, klamať a nadalej bude s ňou udržiavať kontakt, radšej z takého vzťahu vycúvajte.

verbena

ernesto... neviem či je to spravne pochopene, myslím vyživovaciu povinnost na manzelku ktora nemusi suhlasit s rozvodom, alebo vytlct na sude dobre prachy lebo ju on podviedol, a bude si uzivat zivota kym ona bude mat decko na krku... exmanzelka ma narok na vyzivne..
exfrajerka? nemá nárok na nič... len vyzivne na dieťa... čiže - odkladať blocky od vyzivy, plienok, oblecenia, umele mlieko... vsetko co dieta potrebuje nech odklada bločky... mesačne naklady a podla toho sa stanovy ... ALE je vela pripadov kedy dotycny neplatí...
a ak dotyčný býva s mamičkou tak mu ani exekutor nemá čo zobrať... a pracovat oze na čierno... takze tak... poznám taký prípad...
kde chlapovi aj vodičák zobrali, oficialne nikde nepracuje, ale prachy ma furt.. iernej roboty je dost vsade pre chlapov..
dlzí známej niekolko tisíc na výživnom... a? a nič...

takze zena sa musi spoliehať len na seba... aby nemusela zobrat od debila to vyzivne... nech si zabezpečí sama vsetko, bývanie, penieze nech si šetrí...atd...

grckagrc

No ja sa normalne stretavam s exkami aj inymi skvelymi zenami a partnerke to nevadi. Vzdy o tom vie, niekedy, ked ma cas skoci s nami na kavu, vinko, veceru. Nerobim si nepriatelov a s kazdym vychadzam v pohode aj po rozchode. Moja partnerka ale vie, ze v tomto nie som svina ako niektori muzi. Jednoducho nehram na dve strany.
Problem vidim skor v tom, ze ti to zatajil.
Normalne si dohodni stretnutie s nou, bez toho, aby on o tom vedel a zisti o co jej ide. Jasne, pomaly artikuluj :-)) jej vysvetli, ze ty si jeho partnerka a robite babo, takze nech zabudne.
Na taketo mrchy musis ist inak. Je kopec zien, ktore sa zaujimali aj o mna, len preto, ze ich ego neznieslo, aki sme stastni s mojou. Su to take rozbijacky vztahov a hlupaci muzi im na to skocia.
Tak ako existuju zlatokopky, tak existuju aj happykopky :-)) take si v pohode chlap drzi daleko od tela.

nicollette12

Nie nie je to normalne, hlavne ked pises ze sa rozisli v zlom a zrazu si vypisuju ako najlepsi kamosi, ako nehladala by som hned za tym nejaku neveru a podobne, ale neprehliadala by som to...al sa ti ospravedlnil tak trvaj na tom, aby sa s nou uz nekontaktoval a aby si ju vymazal zo vsadial a zablokoval cislo, ak mu na tebe zalezi, tak to pochopi a urobi to... mozno ze niekomu by sa toto zdalo ako nejake nakazovanie, ale neda sa to inak, ak je ona doterna a vypisuje mu vyvolava mu a este aj stretka si dohaduju, tak to inak nevyriesis...jedine ak by ani toto nepomohlo tak by som na tvojom mieste ja osobne si ju vyhladala a sla jej vysvetlit slusne ze co sa ma ona co s nim stretavat a potajme ked on ma uz iny vztah a podobne...snad ma chapes, ale neviem ci to chces riesit touto cestou...snad to pomoze len to dohovorenie, drzim palce :)

EasyGlow

Kamila, tak prestan ziarlit. Pokial bolo stretko len raz, vypisovat mu moze co len chce. Uvidis, ze ju to prestane bavit. Pokial jej nejde len o nejake pokecanie si, ale nieco tym sleduje a on jej bude len sucho odpisovat, tak sa nemas coho obavat. To, ze si ta zablokovala svedci o tom, ze ma bocny zamer. Pokial si chcem len popisat, neblokujem si niekoho priatelku....takze sa skor zameraj na to, aky postoj ma k nej tvoj priatel. Pokial sa nestretavaju, sucho jej odpisuje a je len mily, nemas sa coho bat

Ernesto

prepac kamila, odbocim mimo temy a mam otazku na verbenu: to ta vyzivovacia povinnost je fakt iba v manzelstve? ved aj ked ma dieta s priatelom a ten odide, tak tiez ma vyzivovaciu povinnost, ved to je aj jeho dieta. pokial viem, tak manzelsky kontrakt riesi iba rozdelenie majetku pri jeho vypovedani (rozvod), vyzivovacia povinnost s tym nema nic, lebo je rovnaka ako pri manzelskych, tak i nemanzelskych paroch.

Ajoj234

Kamila..chapem ta po tolkych rokoch je to dost divne ze mu musi vypisovat a on este odpisuje. Keby mam priatela tak si urcite nepisem so starou laskou pre nieco to proste skoncilo a hotovo a nepotrebovala by som si vypisovat s nejakym byvalym keby mam priatela. Vies byvalka je sama tak robi zo seba chudatko. Mozno... vies a potom otravuje tvojho priatela lebo jej odpise. Proste keby ju ignoroval tak by to vzdala. To ze sa nastvala nechapem je blba nema sa co miesat do vztahu aspon keby ti normalne nieco napisala ale ona ta este blokne? To je fakt cele divne.a Kamila verim ze budes super mamina. :-)