Ako v mladom veku cestovať po svete ?

Príspevok v téme: Ako v mladom veku cestovať po svete ?
Cestujeeem

Dobrý večer. Skoro vo všetkých témach o vzťahoch (či už chcených alebo nevydarených) radíte mladým ľuďom (vek 20-26 dajme tomu), že majú cestovať.
Preto sa pýtam:
Ako môže niekto cestovať, pri výške platu do 500€ ? Treba platiť za byt, energie, jedlo atď.
Plus, nie všetci majú vysoké školy, takže smola.

Ako si to cestovanie predstavujete ?

Alkaa

Samozrejme, že nie každý chce každému dobre, a treba byť opatrný, nie, že to vidíme v telke, proste tak to je :-).
Na vlastnú päsť ísť niekam je teda odvaha jak sviňa hlavne pre mladú ženu.

kvetinka0000

Ste ma riadne odpisali :D aby som uviedla na spravnu mieru, tak telku nemám a nepozeram :D nie som domased, precestovala som uz dost a ked som cestovala po usa tak som sa dostala do dost vela situacii kedy som si uvedomila ze zlych ludi je naozaj dost preto sa pytam. Isla som aj cez airbnb ale vzdy som sa dost bala aj ked mali dobre referencie. Zavidim vam tu odvahu

Aliss

Kvetinka, nie, nikdy som sa nebala :) Toho strachu je okolo mna habadej, takze sa nemienim na tom prizivovat este aj ja :) Ked som pred rokom cestovala do jednej europskej krajiny, hlasili odtial neustale dake vybuchy, utoky, atd atd atd...v TV Narkoza, ci Hnojka ukazovali sialene zabery horiacich domov, davy mlatiacich sa ludi. Dva dni pred odletom ma bombardovala rodina aj kamosi, ze ci som normalna teraz kdesi letiet. Prisla som tam a po vybuchoch a plamenoch ani stopy....Bola som svedkom jednej velmi skaredej dopravnej nehody. O par hodin ju uz ukazovali v telke...vykreslili to v novinach tak, ze som mala pocit, ze hovoria o niecom co sa stalo asi kdesi inde, lebo to nekorespondovalo ani trochu s tym, co som zazila na vlastnej kozi. Vsetko nafuknu a zvelicia. Nie, nemam strach prespavat u neznamych ludi len na zaklade toho, co vidim v telke alebo citam v Starom Case :)

Ernesto

kvetinka0000: od toho existuje system overenia a referencie od uzivatelov. overenie je take, ze ti poslu smsku na cislo, ktore si uviedla a ty zadas kod - cislo overene. adresu ktoru uvedies ti pride kod - adresa overena. ak uz mas adresu, tak uz vies aj toho cloveka vypatrat, takze by len tupec niekoho znasilnoval, ked je dohladatelny jednym klikom.

uzivatelske referencie zase pomahaju posudit aky clovek je. ak clovek nema referencie, tak je riziko k nemu ist, ale ked tam ma 100 5* hviezdickovych referencii, tak neviem akej vrazdy a znasilnenia by sa mala dievcina obavat.

podstatne rizikovejsie mi pridu vsetky tie appky na zoznamovanie, kde cez badoo sa niekto stretne s hocikym a nic o danom cloveku nevie.

petterre

kvetinka gratulujem si krasne chytena v systeme, len dalej sleduj spravy a zi v krabici :D

- k teme, ludia su takmer vzdy priatelski a ochotni uz len z toho, ze obdivuju ako cestujete (hlavne low cost a na vlastnu päst) a ak sa zaujimate o inu kulturu atd. Ja som sa stretol len s pozitivnymi reakciami a ochota ludi v zahranici bola 10x vyssia ako na Slovensku. A samotni "domaci" vam poradia najlepsie kam v krajine ist, comu sa vyhnut atd, takze takyto priamy kontakt je vzdy najlepsi a je dobre spoliehat sa na intuiciu.

kvetinka0000

Nebojite sa takto prespavat u cudzich ludi ? Hlavne baby... same znasilnenia, vrazdy, okradnutia a pod. Je to lacne, ale vzhladom na to co sa deje v dnesnej dobe. Ano chapem, zle sa mpze stat vsade, co sa ma stat sa stane a bla bla podobne ale zbytocne sa vystavovat nebezpecenstvu ked v takychto pripadoch je vacsia pravdepodobnost ze sa nieco stane...

Alliss

Ernesto, aha chapem :) Ja si ale myslim, ze aj praca zdarma u niekoho, len za ubytko a stravu, je skvela vec. A bars aj po 20tke. Ja som sa takto zdokonalila v jazyku. Tri mesiace som pracovala na husky farme a mala zdarma lekcie jazyka :) Odporucam aj ludom, co potrebuju akutne zmenit prostredie. Maju tuzbu len vypadnut a nezarabat velke prachy. Chcu len vyvetrat hlavu a jednoducho len cestovat s minimalnymi nakladmi :)

MaruskaMM

Rada by som, keby si nebola vsade napchata a nepisala stale len o sebe, svojom byte, praci. Ved si mala ist do zahranicia, ci prstom na mape? By ma zaujimalo kedy ty pracujes prosim ta?