Pribeh dvoch samovrahov

Príspevok v téme: Pribeh dvoch samovrahov
Depko587

Co poviete na toto. Pracovne a rodinne uspesny chlap po 40-tke ma psychicke problemy. Napriek rozpravke v ktorej zije je nestastny. Chodieva na jedno miesto, kde jazdi vlak a velakrat ma uz na male, aby to ukoncil. Jedneho dna tam stretne krasnu mladu zenu, ktora je tam zjavne z toho isteho dovodu. Najprv sa tvaria, ze sa nevidia a potom sa na seba zacnu pozerat. Daju sa do reci, medzitym chodia vlaky. Odidu odtial spolu do nedalekej kaviarne v hoteli. Porozpravaju si svoje pribehy, prenajmu si hotelovu izbu a este v ten den sa spolu vyspia. Nadalej sa stretavaju, obcas spolu spia, obcas nie, ale vzdy sa spolu vela rozpravaju a je im fantasticky. Velmi si rozumeju a jeden druhemu davaju silu. Po par mesiacoch pridu na to, ze si navzajom pomohli. Co bude dalej, nik nevie. Nechcu radu, urobia, co citia. Chcel som, len aby ludia vedeli, ze aj toto sa stava a niekedy si dvaja ludia na pokraji spachania samovrazdy mozu navzajom pomoct bez tych nasich tzv. "odbornikov" - mozno to tu niekomu pomoze...

armstrong

pedag, dobre pises. Je to len hra. Hra. Hra. Hra.
A ak vyfasujes same sedmy mas skratka smolu.
Smolu v hre, ale stastie v laske - :-D

MayDay

Jedným z atribútov histórie je tendencia opakovania.
Paradoxne to vyplýva z histórie... ovšem ak chceme byť objektívni.

pedag

Ono z pohľadu osvietených sa to berie tak, že všetko je to len hra. Môžeš sa stať súčasťou tejto hry (piece of the game), ale keď si uvedomíš, že je to len hra, tak už nečakáš za to nič. Ale čo keď sa história zopakuje?

MayDay

Ľudia, ktorí chcú skončiť so svojím životom môžu mať nejakú ťažkú chorobu (rakovinu, napr., musia brať chemoterapiu, ktorá im spôsobuje neznesiteľné utrpenie, napr.), môžu to byť ľudia v stave "osvietenia" - keď pochopili celú mašinériu tohoto sveta, lepšie povedané spoločnosti v ktorej žijú. A môžu byť iba v stave momentálnej zhody okolností: prežívajú práve veľmi ťažké životné obdobie, niekoľko ťažkých udalostí v slede za sebou spojených s telesným vyčerpaním a psychickým sklamaním, nachádzajúci sa v nie najlepšom prostredí,napríklad.
Stále sa používa iba slovo "samovražda". Nie som si istý, či by častejšie nebolo vhodnejšie slovo "vražda".

pedag

Ja si myslím, že pokojne môže byť niečo vo vzduchu, čo to všetko spôsobuje. Však je nemysliteľné, že by toľko ľudí riešilo psychické problémy.

Jana Lukacova

Depko587: Teší ma, že ste stretli svojho "anjela záchrancu" :) a verím, že Váš príspevok niekomu, kto si nevie dať rady so svojimi problémami napomôže a dodá nádej.

...prajem odhodlanosť na ďalšej ceste vpred (čakajú Vás ešte ťažké chvíle, ale ked im budete čeliť tak aj život, o ktorom sa Vám ani nesnívalo..)