Nenávidím svoje vlasy

Príspevok v téme: Nenávidím svoje vlasy
Upset_GingerGirl

Dobrý večer.
Mám 15 rokov a už od malička mám výrazné ryšavé vlasy. Aby toho nebolo málo, od prírody som silno kučeravá. Stále nosím rozpustené vlasy, pretože je nemožné spraviť z nich vrkoč alebo nejaký chvost. Je to riadne otravné. Vyzerám ako lev, lebo sú naozaj objemné a ešte ak sa mi aj o niečo zelektrizujú.. proste hrôza. Mám ich niže pliec, pretože kratšie to vyzerá ešte horšie a dlhé mi zavadzajú. Idem sa z toho zblázniť. V škole mi to prekáža, lebo som ten najvýraznejší človek a ja som nerada stredobodom pozornosti.
Mám sa prefarbiť? Ak áno, chytila by mi hnedá? Alebo sú nejaké spôsoby, ako ich vyrovnať? (žehlička na vlasy - márny pokus, ostali kučery)
Ďakujem za akúkoľvek radu, som už zúfalá.

Salamistka

Ja sice az take vlasy nemam ale na skrotenie tych mojich sa mi velmi osvedcil asi najlacnejsi olejcek co moze byt za euro dixi v takej malej flasticke, maju 2 druhy, na tmave vlasy a na svetle, staci mi par kvapiek do vlasov a mam ich leskle, lahko sa rozcesavaju, nezatazuje vlasy a akurat ich skroti, ze mi nelietaju neviem kam a nemam ich take nafuknute, vzdy si ho dam do vlhkych vlasov po tom ako si ich zmyjem a je fakt super, odporucam.

krasnovlaske

Naozaj je hlúposť bojovať s kučerami. Radšej hľadaj spôsoby na ich skrotenie. Olej ich upokojí, čiže trochu oleja na prsty a prejsť si po vlasoch. Nemusí to byť klasický olej na vlasy z drogérie, pretože ten obsahuje všeličo možné okrem toho oleja a niekedy je príliš slabý. Úplne stačí kokosový olej. Suché vlásky ho ocenia a ani nebudú toľko elektrizovať.

krasnovlaske

Mám práveže podobné vlasy tvojmu opisu, preto viem, že radšej stretnúť kaderníčku, ktorá ma pošle rovno preč, než takú, ktorá to zhorší. Bežné kaderníčky nemajú skúsenosti s riadnymi hustými kučeravými vlasmi, nevedia s nimi narábať podľa mojich zážitkov aspoň. Ja mám rada zimu, lebo čapica z nich spraví viac ucapkané vlasy a nestoja na všetky strany. Neviem, či si ich češeš, ale to už som osobne dávno vzdala a robím to len raz pred ich umývaním, nech sa nezmotajú. Po umývaní si ich nikdy v živote nečešem... A posledná rada by bolo trochu drastická, ale ako prišli podholené hlavy do módy, tak hoci sa mi to nepáči, zistila som, že to dokáže odľahčiť hlavu a skrotiť objem. Proste surovo vyholiť zadnú časť hlavy. Výsledok stojí za to, ale to už je naozaj pre baby, ktoré neplačú za každým pramienkom. Kým nemáš cop hore na hlave, nikto to neuvidí a vlasy sa dosť pekne rozložia. Koniec hrivy a napriek tomu stále krásne husté vlasy. Jemnovlásky teraz asi plačú od hrôzy, no podľa mňa je to veľmi praktické riešenie.

nicollette12

Tak chod k inej kadernicke, mne sa este nestalo, ze by ma odpinkali ked nieco chcem predsa, ved si za to zaplatis, oni maju urobit to co si ty prajes a nie ta poslat prec....ako pisem, neprefarbuj sa urcite, vlasy sa ti vysusia z farby a budes ich mat este viac nepoddajnejsie a suche...skus ten vyrovnavaci sampon co ti poradila ta kadernicka, popripade chod do salonu kde predavaju specialne znacky samponov na vyrovnavanie vlasov, kde to maju osvedcene a budu ti vediet poradit...a inak stale sa zamyslam nad tym aka kadernicka ti mohla poradit taku blbost, ze si mas navlhcit vlasy a potom ich vyzehlit.... ta to nema asi v hlave v poriadku

Upset_GingerGirl

Ja si uvedomujem, že mnohí by za také vlasy dali veľa, lenže naozaj to nie je výhra. Nejde mi ani o krásu a ani ma niekto bral takú, aká som, ale ja sama sa tak neberiem. Sú pre mňa prekážkou a kým také nemáte, nedá sa to pochopiť, ten pocit..
Skúsila som zájsť za našou kaderníčkou. Odmietla ma síce prefarbiť z dôvodu, že farba a odtieň mojich vlasov je vzácnosť, ale poradila mi, ako ich aspoň dočasne vyrovnať.. Že v drogérii na to majú špeciálny šampón značky Nivea. Alebo si ich môžem navlhčiť, rozčesať a vyžehliť. Tak skúsim a dúfam, že to bude fungovať.

krasnovlaske

S kaderníčkami veľa šťastia potom. Nenatrafila som ešte na takú, ktorá by vedela skrotiť husté vlasy a ak sa ešte k tomu aj vlnia. Možno tak na 1 deň, ale nie strihom. Každopádne vidím jediný problém v tvojom mladom myslení, ale to je úplne normálne. Veľa z nás si tým muselo prejsť. Držím palce! ;-)