Febrilný krč

Jessica.

Treba privolať lekársku pomoc, ak kŕč trvá dlhšie ako 15 minút alebo je veľmi silný. Ja by som volala pomoc hneď, ako by som spozorovala tie účinky a neriskovala by som.

simona

Ďakujem RNG za reakciu na náš problém (febril. kŕče, hyperaktivita)a veľmi dobré rady, čo sa výživových doplnkov týka. U syna naozaj pozorujem zníženie imunity, takže tento liečebný postup vyskúšame.

RNG

Este na tu hyperaktivitu
Da sa znacne obmedzit vylucenim cukrov a jemne mletych skrobov(chlieb pecivo,zakusky, jemna muka) z diety, nahradit len ciastocne celozrnnymi ( komplexnymi karbohydratmi).
Viac zeleniny.

RNG

Len napochytro(mam slabost na deti)
Diazepam(valium) je protikonvulzna droga, ktora na cas pracuje. Nie je vhodna na dlhsie pouzivanie
Virusy sa nachadzaju v nasom tele cely cas(herpesy, Epstein Barr...), nohe z nich pri oslabeni tela napadnu nervovu sustavu a poskodia nervy a mozgove tkanivo
Konvulzie-krce su vlastne "kratasy" nervovych signalov.
Po poskodeni treba regeneracia, ta potrebuje urcite materialy.
Mozog obsaahuje vela tukov, hlavne omega 3 a 6. A fosfadilcholiny.
Spravny pomer omega 3 ku omega 6 v mozgu a myeline(nervova izolacia) je 1:2, ale v nasej potrave omega 3 prakticky chyba.
Preto je dolezite si ho doplnit. Najpohoidlnejsie je brat rybaci olej(EPA a DHA) alebo este lepsie rybaci koncentrat, kde zlozky EPA a hlavne DHA su percentualne lepsie zastupene.

Co sa tyka povodnej priciny, virozy, tam treba zvysit imunitu proti virusom, aby sa to nemohlo zopakovat.
Antiviralne su hlavne selen(400 mcg/70 kg), zinok, extrakt z olivovych listov, aloe vera(ciste, tj 99.3%)vytazok z brezovej kory(betulin), larrea tridentata(creozot bush) a tiez vyssie hladiny vitaminu C.
Pre vase dieta(5rocne?) by som odporucil minimum 100 mcg selenu 10 mg zinku a 3-5 gramov rybacieho oleja(3 gramy koncentratu Max EPA) denne ako prevenciu a regeneraciu.
Pilulky a kapsule sa daju rozdelit.

simona

Áno, tento problém sme mali. Nášmu 2apol ročnému synovi sa to stalo dvakrát, v máji a v júli 2005. Dostal v okamihu vysoké horúčky a upadol do bezvedomia. Tesne predtým jeho telíčko nakrátko zachvátili kŕče, ako pri epilepsii. Celá situácia, až kým sa neprebral, trvala zhruba 10 min. Ale v tej chvíli sme si s manželom prežili ozajstné peklo. Nemohli sme ho prebrať, nedýchal, mysleli sme, že je koniec. Ale on začal spontánne dýchať sám. Volali sme sanitku, tá bola u nás za 3 minúty (týmto sa chcem poďakovať), nasadili mu kyslík. prístroj a išlo sa na Kramáre do nemocnice. Tam sme pobudli 3 dni na pozorovaní a infúziách. A povedali nám asi toto. Pokiaľ ide naozaj iba o febr.kŕče, tak príčinou je prebiehajúca viróza a nie je to životaohrozujúce. Niektoré deti majú na takúto reakciu určité dispozície, ale riziko febril. kŕčov by malo do 6-tich rokov pominúť. Obyčajne sú ale predzvesťou v budúcnosti iných ochorení, možno alergií. Bližšie špecifikovať neviem. Určite by sa malo urobiť aj neurologické vyšetrenie. Moje pozorovania sú takéto. Môj syn to dostal ako následok niekoľkých faktorov - víróza a s ňou spojené nechutenstvo, slabý pitný režim, prehriatie. Odvtedy si dávame veľký pozor hlavne na ten pitný režim. Musí piť veľa, aj nasilu. A samozrejme odvtedy pri nastupujúcich teplotách asi okolo 37,5°C podávam 2mg/deň diazepam + brufén nad 38,5°C. Odvtedy mal virózy aj chrípku, ale pri tomto postupe sa nám to už nezopakovalo. Je však veľmi živý až hyperaktívny a to zostáva pre mňa nezodpovedaná otázka..., či to nie je ako následok možno len slabého nedokrvenia mozgu..., inak je veľmi bystrý a žatiaľ žiadne iné následky nepozorujem.