Výsledky krvi

Príspevok v téme: Výsledky krvi
Elizabetha5

Mojej 4-ročnej dcére idú vyberať nosohltanovú mandlu, býva skoro stále chorá. Boli sme na odbere krvi, krvný obraz v poriadku ( erytrocyty, hemoglobín, hematokrit, leukocyty, trombocyty, lymfocyty) všetko v norme. Akurát, čo je mimo normy:
B_St.obj.trombocyt. 5,61 (7,80 - 11)
B_Neutr.granul.abs.p. 9,99 (1,60 - 4,7)
B_Lymfocyty % 23,9 ( 31,00 - 50,00)
B_Neutr.granul% 70,4 (33,0 - 49,0)

Môže mi to niekto vysvetliť? V čase odberu bola usoplená a trochu kašľala.A po predchádzajúcej zlej skúsenosti pri odbere, bola aj mierne hysterická.
Lekárka mi dala výsledky len medzi dverami, pozrela hemoglobín, trombocyty a leukocyty. To bolo v norme, tak nič iné nevravela. Ďakujem

Elizabetha5

No a k tomu stresu, mala naozaj z toho hrozný stres: naposledy bola na krv koncom novembra. Vtedy mala zápal priedušiek a lekárka chcela zistiť, či má v poriadku imunitu. Pri odbere dcérka mykla rukou, no a všade po zemi bola kopa krvi. No a keďže to bolo len nedávno, tak to ešte mala riadne v pamäti, takže mala mierne povedané z toho hystériu, no ani sa jej nečudujem...

Elizabetha5

No ja neviem, čo je celkový počet bielych krviniek :). Ak myslíš leukocyty, tak tie mala 14,20 (5,50 - 15,50).

philips

Ahoj, nemala také vysoké. Záleží od toho, ktorú hodnotu, nakoľko jednotlivé typy buniek bieleho krvného radu sa vyjadrujú dvojako, ako je uvedené aj vo výsledkoch tvojej dcéry - ako absolútna hodnota na mililiter/liter a ako percentuálne zastúpenie zo všetkých bielych krviniek.
Aká je celková hodnota bielych krviniek?

netreba

Pri strese sa zvyšuje počet neutrofilov a znižuje počet eozinofilov a lymfocytov, takže kľudne to môže byť len dôsledok veľkého strachu.

Elizabetha5

Ešte ma napadlo, nemôže to byť aj z tej zväčšenej mandle? Hovoril, že je veľká a tuhá. A tiež mi nejde do hlavy, že keď mala zápal priedušiek, tak tie neutrofily nemala také vysoké. Teraz mala trochu sopel a trochu kašel. Brala Pamycon a Trifed. A k tomu mala hrozný stres z toho odberu :)

philips

Ahoj, nemusíš sa báť, zmeny v krvnom obraze sú spôsobené infekciou (sopel, kašel), nedeje sa nič nezvyčajné. Neutrofilné granulocyty sú zodpovedné za nešpecifickú imumitu, pri infekciách ich počet kolíše (zväčša stúpa).