Ludska blcha

Príspevok v téme: Ludska blcha
erdza

PROSIM O URYCHLENU POMOC NA TELE SA MI OBJAVILI STIPANCE KTORE SOM PRIPISOVALA KOMAROM ALE BOLI VACSIE. AZ RAZ SOM SPALA V DETSKEJ A STIPANCE ZMIZLI OPAT SOM SLA SPAT DO SPALNE A STIPANCE SA ZAS OBJAVILI ZNAMI MI POVEDALI ZE BLCHA UZ SOM VSETKO VYDEZINFIKOVALA A NAPRIEK TOMU AK SA NASTAHUJEM DO SPALNE OPAT SA VSETKO OPAKUJE PROSIM PORADTE

Nikol22

AKO NA BLCHY !!!:
Síce som už raz napísala jeden zdĺhavý komentár o hubení týchto nepríjemných a extrémne odolných parazitov (prepáčte zato dlhé čítanie;)), ale tento raz som vyskúšala spôsob, ktorý vás ich zbaví definitívne bez problémov a bez nervov typu, čo ak sa zase raz jedna objaví, čo ak sa zase vrátia. Riešenie je pri tom veľmi jednoduché a ani nie tak veľmi nákladné.

KRIEDA PROTI HMYZU !!!

Jednoznačne najlepší a najúčinnejší spôsob ako s nimi konečne nadobro skoncovať. Avšak nato, aby ste ju použili potrebujete mať pevný podklad, podlahu bez kobercov, bez rohožiek, takú aby sa na ňu dali nakresliť kriedou kruhy cez ktoré blchy prejdú a umrú. Krieda je vysoko toxická (dávajte si pri manipulácii s ňou veľký pozor, použite gumené rukavice alebo inú ochranu pokožky, po dotyku s kriedou pokožka totiž istý čas nepríjemne štípe) a doslova rozloží akúkoľvek časť akéhokoľvek hmyzu, ktorý s ňou príde do kontaktu. Keď som videla mŕtvu blchu, ktorá uhynula po dotyku s kriedou ledva som ju spoznala, ostali z nej len polo-rozložené zvyšky. Ak si nieste istý, či kruhy zaberú, kľudne prejdite kriedou aj celú podlahu, centimeter po centimetri a nič hmyzieho pôvodu nemá šancu na prežitie !!!

Nikol22

AKO NA BLCHY !!! :
1. je treba si uvedomiť, že máme do činenia s mimoriadne odolnými parazitmi a bude to chcieť poriadnu dávku trpezlivosti a psychickej odolnosti. Netreba hneď panikáriť ale urýchlene konať, pretože blchy sa množia rýchlosťou blesku (za deň sa môže ich počet kľudne strojnásobiť). Ani po pár mesiacoch bez bĺch nemôžete mať istotu, že ste sa ich zbavili. Vydržia takmer rok bez potravy a v štádiu kukly dokážu ostať niekoľko mesiacov v prípade nepriaznivých podmienok.
2. je treba izolovať blchy na jednom mieste, ako napr ja som ich mala len v jednej izbe, kam chodieval môj nakazený kocúr, zatvárať dvere, čistiť si topánky po odchode z izby a dôkladne si poprezerať nohy a ruky, či sa tam nejaká nezachytila. Denne sa sprchovať a dávať pozor na to, aby sa vaši domáci miláčikovia už nedostali dnu do domu.
3. kúpiť chemické prostriedky (mne osobne sa najviac osvedčil BIOLIT)a vystriekať celú izbu komplet každú škáročku aj viac krát za deň, všetko povysávať a povytierať mopom alebo inými čistiacimi prostriedkami (savo je dobré napr). Ak máte koberec je treba sa ho okamžite zbaviť, pretože ak nájdete v izbe jednu jedinú blchu, tak si buďte istí, že v koberci je ďalších desať vo vajcovom alebo larválnom stave. Postrekom a vysávaním sa zbavíte živých bĺch takmer okamžite, lariev po pár hodinách možno avšak čo s vajíčkami...tie je najlepšie povysávať, a obzvlášť miesta kde je alebo bol predtým prach. A POZOR je treba dôkladne povysávať resp. vyčistiť aj steny. Blchy kladú vajíčka do škáročiek v podlahe resp vlákien v koberci ale aj na steny do výšky zhruba pol metra(videla som to na vlastné oči)
4. všetko oblečenie, plyšáky, hračky do vreca, tie vrecia niekam najlepšie asi na balkón mimo domácnosti a postupne vyprať všetko, aj niekoľko krát. Najlepšie pri vysokej teplote.
5. najlepšie je izbu vyriadiť, uistiť sa, že blchy sú mŕtve a vyniesť odtiaľ všetok nábytok (ktorí tiež radšej poriadne umyte). Izbu je treba bezpodmienečne kompletne nanovo vymaľovať a položiť na miesto koberca plávajúcu podlahu.
6. ak máte toto všetko za sebou je treba sa uistiť prvých pár dní možno aj so dva tri štyri týždne vyčkať, či sa tam blchy znova neobjavia (ja som mala tú izbu komplet vynovenú a aj tak som za týždeň zlikvidovala ešte so tri blchy ručne - pri ručnom odchyte je najlepšie zatlačiť ich, resp. rozpučiť ich nechtom o podladu alebo o druhý neheť, prstom to naozaj nejde sú veľmi odolné, utopiť ich nie je dobrý nápad)
7. ak patríte medzi tých odvážnejších oplatí sa na ne aj počíhať, keď na vás skočia, treba počkať kým sa zahryznú, pretože vtedy nedávajú pozor, vziať ich nechtom alebo pinzetou a rozpučiť ich.

A čo je hlavné, NEPODCEŇUJTE SITUÁCIU !!!! Ja sama som si myslela, že postreky a vysávanie bude stačiť a aj stačilo tak na týždeň a pol bol pokoj ale ptm sa objavili znovu v dvojnásobnom počte. Neverte niekomu, kto vám tvrdí že mačacie alebo psie blchy na vás nejdú, verte že keď nemajú iný zdroj potravy kľudne skočia aj na človeka.

baska98

Dobrý večer,
ja a moja mamka bojujeme s blchami už asi mesiac alebo aj viac. Mám z toho husiu kožu. Mamka a ja používame H2O MOP z TOPSHOP-u. Ale tie potvory len skáču preč poraďte súrne niečo účinné

Monikaaaaaaa

dobré ráno, asi tak štyri dni do zadu sa mi začali po noci objavovať štípance, hneď som vedela že to komáre byť nemôžu, keďže je počasie také aké je, začala som blúdiť po internete a dočítala som sa o plošticiach a Blchách , zľakla som sa. Poriadok v byte mám, riadim, udržujem čistotu !!! Dneska nad ránom ma zas niečo poštípalo, zobudila som sa a svrbenie, vstala som a vystriehla som tu beštiu !!! bola to BLCHA !!!! chytila som ju do poharka, a neviem ešte ako ale zabijem ju.
ALE chcela som sa spýtať, či niekto nevie či sa blcha vyskytuje sama, alebo ich je na jednom mieste viac... Naozaj ak niekto niečo vie poradte mi či mám pokoj keď som tu sviňu zabila !! Vopred ďakujem .. !!!

Blchac

Ahojte riesenie mam je troska tazke ale ucinne. Treba blchu vycihat a rychlo ju chytit medzi prsti, posuchat ju medzi prstami polozit a nechtom rozpucit. A este ked tak pod tecucov vodov v umivadle zatopit. LOVU ZDAR! (dezinfekcia a podobne sprostosti nepomozu verte mi moja vlastna skusenost, to mozte, vyhodit cely nabytok.) a ked viete to miesto kde mate blchy nezdrziavajte sa tam aspon nejaku dlchsiu dobu a ona bez hostitela neprezije.

janii

ahojte vodom že vtom nejsom sam s rodinov jedneho krasneho dna sme sa zobudili doštipany otec nebol doma a s mamou sme kecali ja som zaspal na sedačke ona si lahla do postele rano koplet jakm keby ma cela armada komarov doštipala nevedeli sme že čo to je asi o dva dni sme si všimli takeho maleho chorbačika teda plošticu ket sme zavolali deratizerov potvrdili to nešlo nam to do hlavi že od kial lebo sedačka aj postele boli nove tyžden mali no nato ako sa nam to stalo sa pret troma dnami nastahovali novy susedia vizera to tak že sme to dostali od nich lebo to nemame len mi ale uš polka baraku je mi stoho aj s rodinou na grc nerat niekoho obvinujem tak nemožem zo 100% istotou povedat že to ide od nich ak ano osobne sa postaram aby sa vistahovali ale myslim si že su to oni lebo viberaju veci z novodobeho tuzexu (teda kontajnera ) takže takto ide nas porazit ale čo uš ) dakujem že som sa mohol vistažovat a ospravedlnujem sa za chyby ale teraz mometnalne neriešim gramatiku ale tie potvori :)

Mojusinka

ahojte dnes ráno som bola na WC a všimla som si na dlažbe neaku malú mušku ked som ju chcela chytit tak mi odskočila a potom som ju nevedela nájsť skoro som sa zblaznila mam čisto novy nábytok a neviem čo mam robiť som s toho hotová mam psíka som raz doniesla do kupelne okupat ho a odblšit pretože mal ked sme ho doniesly od majitela a teraz to mame asi doma dnes idem všetko videnzifikovat koberce višuchat a cely dom viutierat a vwcy prat požehlit dufam že sa toho zbavim pretože viem ake to je ked som byvala u svokry tak sme tam našly húf blch pretože maly psi aj mačky a moj maly a ja sme boly poštipany na každom kusku tela a ja mam teraz s toho nočne mory držte mi palčeky.. ospravedlnujem sa za chyby..

bongo

To ze blcha je sviňa môžem potvrdiť. Raz som sa vrátil zo školy domov a začal čítať knihu zrazu mi z ruky spadla blcha.Chytil som ju medzi prsty a chcel rozpučiť ale tá sviňa sa nedala, tak som zobral nôž a rozporcoval som ju(pritom som si patricčne ponadával)
ponaučenie:nechodievaj do školy lebo chytíš blchu:-)
(za chyby ma ospravedlňte)