Žijem v temnote

Príspevok v téme: Žijem v temnote
TemnaDusa

Dobrý deň, mám 19 rokov a život na nič. Nemám kamarátov, "len" najbližšiu rodinu. Tam vonku, som úplne sama. Neviem si predstaviť, čo by bolo, keby som bola aj bez rodiny.
Chodím na strednú školu, kde ma psychicky šikanujú. Je to veľmi zlé. V tej triede, v podstate, na celej škole, nemám ani jednu kamarádku a tým pádom sa ma nemá kto zastať. Sama nezakročím, pretože som tichá a utiahnutá, proste bezmocná. Niečo poviem, oni sa začnú smiať.
Mám to tak odmalička. Všetko v sebe dusím, nikto dopodrobna nevie, ako na tom som.

Ide o to, že z toho všetkého, mám myseľ zamorenú temnotou. Doslova. Myslím stále negatívne a myslím, aj na to najhoršie - smrť, samovraždu.
Neviem sa z ničoho tešiť, stratila som chuť do života. Hlavou mi prebiehajú všeliaké temné myšlienky, celý svet vnímam, ako temnotu, v ktorej žijem. Mám v sebe len štipku svetla - vieru v Boha, nič viac. Nemám nikoho, na koho sa môžem na tomto svete obrátiť. Rodičia to neberú vážne, ich rady mi nepomáhajú, pretože nie sú takí citliví, ako ja.

Ako sa z tej temnoty dostať ? Som z nej už unavená.

Sedlakkomunita

Keď budeš mať zamestnanie aby si robil niečo osožné pre ostatných a seba potom sa opýtaj tvojho suseda.

verbena

kedze máš 19 tak by si mala maturovať,.. nie???
máš brigádu? či len reveš doma do vankuša...?
najdi si prácu tam spoznas ludí nových, debilov zo skoly neries...
ja som tiez nemala o čom so spoluziakmi, a nic sa na tom nezmenilo, pracujem od 19 a vzdy som v kolektive starsích, s tymi si rozumiem...
aj ty vyhladavaj spoločnosť starších, preto chod pracovať...
najlepsie do pokladne, kde sa budes rozpravat s ludmi, s tou uzavretostou niečo rob, lebo sa v zivote budeš mať zle, si dospelá..!
ja som si v 19 sama všetko vybavovala a tiez ma od mala sikanovali, na zakladnej, na strednej som mala klud, mala som u riti vsetkych, aj oni mna, .. dali mi pokoj... ale naučila som sa si papulu otvoriť...
nauč sa to aj ty! spoliehať sa mozes IBA SAMA NA SEBA !!!
ked budeš mať 25, 30 rokov snad budeš očakavať že ťa niekto bude za ručičku vodiť všade ako nesvojpravnu...?
nauč sa odpapuľovať...
čítaj, aby si mala slovnu zasobu, počuvaj hudbu, najdi si niečo čo ta baví...

Anonym_93436

Viem ako sa cítiš , v tej temnote som žil celé roky až ma skoro zabila .. Chýbalo k tomu veľmi málo avšak napokon som ju porazil a vyhnal zo seba preč. Dá sa to avšak človek to musí spraviť bez pochybností. Nie je to nič zložité .. Ak chceš rád ti pomôžem , tiež som si zažil šikanu , osamelosť , bolesť a sám som v tvojom veku takže ťa chápem. ... Nechcem to písať sem takže ťa poprosím aby si mi napísala na email , je to ta červená ikonka vedľa mena.
Zatial ti prajem hodne šťastia a držím palce.