poranenie miechy

Príspevok v téme: poranenie miechy
mattt

čautee, rád by som sa opýtal niekoho, kto sa vyzná prípadne pracuje v tejto problematike. Ak relatívne mladý človek 19 rokov si porušil miechu na označení L pred cca pár mesiacmi, je nejaká šanca, že bude opäť schopný normálne chodiť ? po nejakých rehabilitáciách, alebo čo tomu najviac a najrýchlejšie pomôže. Ďakujem za príspevky a odporúčania....

Kubo11

Počuj mattt." poškodenie miechy v segmente L2, po horšom úraze" - aj primárovi neurochirurgie to prd napovie. Aby ti niekto poradil musel by vidieť snímky z MRI, CT a pod.. Pravdepodobne je pacient po operácii chrbtice. Koľko? Dni, týždne, mesiace ? Ako prebehla a dopadla operácia ? Samozrejme aj v zahraničí sú kliniky a asi vieš že to bude riadne drahé.
Mal by si sa spýtať skúseného neurológa. Samozrejme si vyžiada celú zdrav. dokumentáciu.
Možno ti trochu pomôže tento článok.
www.pulib.sk

Omen

Mattt, toto je tá lepšia správa z tých dvoch. Poškodenie by ti mal vyhodnotiť lekár po vyšetrení, v rámci ktorého zistí v akom stave je tvoja citlivosť, ako aj schopnosť pohybu dolných končatín. Taktiež zistí, ktoré funkcie v rámci svalov a nervov zostali zachované.
Miecha v čase zranenia opuchne. Keď opuch zmizne, môžu sa niektoré funkcie prinavrátiť, hlavne pri nekompletných zraneniach miechy, a to najskôr až po 18 mesiacoch po zranení. Avšak všetky funkcie sa vrátia len nepatrnému percentu ľudí.
Najlepšie ti dokážu pomôcť v Kováčovej. Obrátiť sa môžeš aj na tohto nášho špičkového odborníka - prof. MUDr. Antona Gútha, CSc.

mattt

jedná sa o poškodenie miechy v segmente L2, po horšom úraze. Prípadne ma zaujíma aj v zahraničí neaké špeciálne zariadenie kde sa tomuto presne venujú

Omen

Miecha je prerušená alebo poškodená? Čo je príčina? V ktorom segmente alebo je zasiahnutá celá lumbálna časť?o