Ako sa tešiť zo života?

Príspevok v téme: Ako sa tešiť zo života?
uz_nevladzem

Pekný večer prajem.
Zaujímala by ma jedna vec, čo Vás na živote teší, prečo žijete? Aký je ten dôvod bytia tuto? Lebo popravde, ja sa cítim úplne, ale, že úplne prázdny bez kúsku radosti. Nemám nič a ani nikoho prečo žiť. Vlastne v poslednej dobe vstávam i líham si s myšlienkami, ako by bolo fajn už nebyť, inými slovami ukončiť to. Už mám toho fakt plné zuby žitia v sebaklame a predstierania, že všetko je ok.

Opcan

Ono tá celá hudba je aktuálne nejaká rovnaká, tie slová sú ešte ok, že sa menia, ale ten celý systém je starý, treba niečo vymyslieť. Hudba má svoju logiku a svoje vzorce a väčšinou tie isté pre každý žáner, nuž, dajme tomu, že jazz si ide svojou cestou, údy jedným smerom, hudba iným, ale ok:-) Alebo že by si zapnúť Far East Radio? Wanna listen the whole day?:-D

NeznamyTHM1986

Ja napr. mam tiež totalne zlu situaciu - zdravotné problemy vdaka ktorým som veľmi ťažko zamestnateľný (skoro až nezamestnateľný), čiastočný dôchodok invalidní atd...

Aleb baví ma rock/metalová muzika tak som začal prevádzkvoať taký internetový webzine o tom - kde pišem, navštevujem kocnerty atd......... (vďaka čomu na tu situaciu v ktorej som nemyslíM)

Ocar

BielyTesak, neviem, kto si a je mi to jedno, ale tiež to vidím tak, že zachrániť niekomu život je prejavom skutočnej viery. Ja mám z toho dobrý pocit, ale z istých vecí nemám dobrý pocit, preto sa musím dať na niečo iné (m...). V dnešnej dobe je veľa zaužívaných fráz, že trebárs starám sa len o seba a pod. Ako na vodičák by stačili pokojne aj psychotesty a pár hodín školenia, tak na isté pozície by mali byť nasadení altruisti, však sa smejte, že to nie je cool. Dnes mi syn poslal link na jednu pieseň, môj názor si stačí domyslieť... Ale chápem, sedem tónov, inak je to disharmónia. Niečo treba vymyslieť, lebo toto je slabé jak čaj. A tie keci, že dievča pre všetko a pod., to je nezmysel.

Snailovnik

Kamo Ja byt tebou zasiel by som za psychologickou. Mozes kludne trpiet depresiou. Co je seriozna vec aj ked v nasich koncinach sa to Este stale povazuje za hlupy vymysel a ludia to neberu vazne

Anonym_93436

Za toto ma asi ukameňuješ ale tak treba sa postaviť a niečo spraviť ... nemusíš žiť v sebaklame a nemusíš predstierať že si v pohode.
Život si buduješ sám vlastnými rukami , zmysel života si môžeš nájsť alebo sám vytvoriť.

Hmm .. prečo žijem ? .. Pretože chcem bojovať , tiež som nemal zmysel života a s osamelosťou a šikanou som dostal depresiu v ktorej som si prial každý deň rýchlu a bezbolestnú smrť .. dostal som pravý opak a naučil som sa to využiť. Každodenná bolesť ma spravila psychicky silnejším , vďaka nej a vďaka získaným skúsenostiam z depresie a niekoľkoročnej šikany lepšie chápem ľudí ktorým sa snažím pomôcť. Nebolo to krásne detstvo ale spravilo to zo mňa človeka ktorým som dnes takže som za to rád.

Dobrým zmyslom života je pomoc ľuďom .. aj keby pomôžeš len jednému človeku tak hneď je to veľká zmena. Hlavné je sa najprv vybudovať a zapracovať na vlastnom živote , je to ťažký boj ale na konci stojí za to.

Mrauka

No a zivot, ked nebudes predstierat, ze je vsetko ok, bude lepsi?
Jedine, co dava zivotu zmysel a radost je laska, v akejkolvek forme. Pokial nemilujes, tvoja dusa je prazdna a smutna, teda aj tvoj zivot.
Vtipne je, ze mnoho ludi dnes, len hrabe, vo vztahoch, len beru a potom placu po internete aki su smutni a nestastni. Nie to, ze ta niekto miluje a dava ti, ta urobi stastnym.