Strašná bolesť - chrbtica pod lopatkou

Príspevok v téme: Strašná bolesť - chrbtica pod lopatkou
evinka

Ahojte, mám 22 rokov a v posledných mesiacoch mávam strašné bolesti chrbtice akoby pod lopatkou, ktoré mi vystrelujú do pravej ruky a tá mi tŕpne. Začalo to tak nenápadne, vždy to po 2 dňoch prešlo. Pred asi mesiacom ma však seklo tak, že som nevedela ležať, ani sedieť, ani stát, proste neuveriteľná bolesť. Lekárka mi predpísala lieky: Dorsiflex a Diclobene. Po niekoľkých dňoch to síce prešlo, ale po dobraní liekov sa to vrátilo. Každé ráno vstávam úplne dolámaná, bolí ma to, skúšala som už malú posušku pod hlavou, veľkú podušku, spať na boku, rovno na chrbáte.. nič.. každý deň to isté, nedá sa to vydržať,nedá sa takto fungovať :-(( Obezitu nemám, podobné problémy som nikdy nemala, veď som mladá :-((( Viete mi prosím poradiť? Lekárka mi vtedy povedala, že keď to neprejde, pošle ma na rehabilitácie, ale po prvé, pracujem teraz v Bratislave a lekárku mám 130 km odtiaľto, a po druhé, nemám čas na to a ani si nemzslím, že by mi rehabilitácie pomohli :-(( čo robiť???

sosna

Ja som tiez absolvoval masaze a zatial ziadny vysledok. Mam bolest chrbta vedla pravej lopatky na useku mozno dvoch troch cm.

evinka

moc dakujem za vase rady, dnes idem k novemu lekarovi, tak sa skusim opytat na rtg alebo magneticku rezonanciu... moja doterajsia lekarka by mi zas len predpisala lieky, ktore by mi nic nevyliecili...dufam, ze to nebude nic vazne... inak, nemozu masaze este viac uskodit?

RNG

Ked ktemy a masaz(teplo robi zazraky v hojeni) skus MSM krem.
MSM sa vstrebava cez kozu a prispieva ka odstraneniu zapalov a regeneracii vaziva.
Naviac mnou odporucena znacka ma vysoky ovsah prirodnych olejov a vitaminov, takze je to dobry krem na kozu.

m janík

to je ako stvorené pre liečbu akupunktúrou,vyhľadaj akupunktúru (aspoň stredne dobrého akupunkturistu) a bude po probléme!

lea

Evinka, požiadaj lekarku o objednanie na magneticku rezonanciu, ktora uz davno mala byt spravena pri problemoch ake popisujes. Ked boli chrbat, to su zvacsa svaly, ale ked bolest vystreluje do koncatin, su stlacene nervy na chrbtici, na co uz nepomozu masticky a masaze a pod., ale cielena liecba. ale hlavne je potrebna spravna diagnostika na zaciatku. nepodcen to, s chrbticou mozu byt velke problemy

robo:)))))

No to iste mam aj ja, je to prechladnute. Treba si dat spravit obstrek chrbta a natierat mastou. Ja som si na chrbat aj fukal teplim fenom ked sa mast vstrebavala a to pomohlo. Popripade dobra maserka. Ak si z BA, odporucim ti jednu. kazdopadne viem ze mna to po tom obstreku preslo a teraz je vsetko v poriadku.

RNG

Ak ti lekarka na rtg nezistila ziadne poranenie chrbtice, bude to mozno nervove poskodenie(obal nervov myelin niekedy napadnu virusy ako Epstein Barr alebo z radu herpesovych, to vsetko ma kazdy v sebe a prejavi sa pri oslabeni tela, telo zatlaci virusy, ale poskodenie izolacie=myelinu trva dlhsie vyhojit)
Odporucil by som brat 3x3 gramy rybacieho oleja(losos) alebo este lepsie rybacieho koncentratu s vyssim mnozstvom EPA(viac DHA )
Pre istotu na posilenie viralnej imunity by som bral aj selen(400 mcg)