poplatok za nasadenie antikoncepcie

sedmikraska

maxalka, ked doberes poslednu tabletku s jedneho balenia, tak pockas tych sedem dni, pocas nich by mala prist menstruacia a ked pride cas zobrat si prvu tabletku z noveho balenia, tak si ju vezmes aj ked menzes este neskoncil. Ked nahodou na nejaku zabudnes, tak do 12 hodin by to nemalo vadit, ale na tu prvu radsej nezabudaj. Vyskusaj zajst ku gynekologicke a vypitaj si take pipatko co ti to bude oznamovat, mozno ho bude mat. Firma Mercilon ho niekedy mala v reklamnych balickoch, ale neviem ci to este tak funguje

lioneee

maxalka: to musis brat presne v urcitu hodinu, nie ze raz rano a na druhy krat vecer, myslim ze je tam maximalny casovy interval do siestich hodin - precitaj si papierik co bol sucastou tabletiek,tam je to vsetko popisane. Ak zabudas, daj si do mobilu pripomienku resp. budik, je dobre mat doma viac krabiciek, jednu si nechat doma a jednu nosit stale napr. v kabelke, tak aby si vzdy mala poruke.

pjetrušška

ja si pamatam, že raz v správach bol príspevok, o tom, že lekári by si ten poplatok nemali vyberat, odomňa ho gynekologička nikdy nežiadala.....nemyslim si že je to spravne, aj ked tu asi nie je podstatne to čo si myslim ja_my ale čo doktori...tak ako si napr pytaju za razitko, to este ked som chcela do skoly normalnu ospravedlnenku, že tridsat korun a ak nemas nejaký zošit tak pade... čože-??:DD

maxalka

sedmikraska aha, ok, tak tedea ked mam menzes tak neberem tabletky? A nevadi teda ked zabudnem niekedy si dat presne na hodinu, napr, vcera o 7:30, dneska 20:20 a tak lebo aj furt zabbuuudam.. A inak dakujem za rady :-)

Zoeinka

Claria ... ja som z Nr a aj odo mna to lekar pytal, lenze som prave tolkok pri sebe nemala tak som sa dohodla so sestrickou ze prinesiem nabuduce :) no ale predchadzajuci gynekolog to odo mna nepytal.

sedmikraska

pokial beres, tak ti menzes nedojde, takze popapas pekne vsetky a potom presne v ten den ked si si zobrala prvu( ak to bol vtedy pondelok, tak aj teraz to bude pondelok) si zoberies aj tezaz. Samozrejme sedem dni medzi tym pauza

maxalka

lioneee, ok to viem ze sa tedy zacina, no a potom tonevadi ked zabudnem a zoberem ju nejako o pol hod, neskor? :-/ lebo zabudam :-)) A potom ked mam manst. tak tie posledne neberem a zacnem s novou krabickou, ze ?
Inak dakujem az radu :-))

lioneee

maxalka: to mozes kedykolvek v priebehu dna, aj ja som to uzivala poobede, skor som na to potom nezabudla a ked aj tak do toho casoveho limitu som to stihla uzit. Zacina sa v prvy den menstruacie.

tinka *

Ja tiež neplatím nič a ani prví krát som nič neplatila, je to blbosť.

a maxalka:
večer o siedmej? no jasné, ja beriem o ôsmej. A počula som, že večer je najlepší čas. Ale tú poslednú tvoju otázku som nepochopila.