milenec

Príspevok v téme: milenec
dadka37

Dobrý deň, už dlhšiu dobu ma trápi môj tzv. trojuholník vo vzťahu, mám manžela, sme spolu 20 rokov a pred 4 rokmi som si našla priateľa, lebo nám to doma neklapalo a zamilovala som sa. Je to obojstranné aj zo strany priateľa, ktorý ma miluje a planujeme spoločnú budúcnosť. Chcem odísť od manžela, ale neviem ako mu to mám povedať, neviem ako začať, aby som neranila jeho i ked viem , že to bude bolieť. Podotýkam, že manžel je celý život abstinent, je dobrý, len už v tej domácnosti žijeme ako spolubývajúci a nie ako manželia. Potrebovala by som poradiť ako to urobiť čo najmenej bolestivejšie.

Apokryft

Nikdy by sme nemali dopustiť aby sme sa dostali do štádia ,že začneme nový vzťah a nemáme ukončený starý!Lebo to nové predsa nemôže mať základ v nevere ,ktorá či už z etickej,náboženskej ,morálnej stránky je odsúdenia hodné počínanie a má tvoriť základ pre niečo nové na čoho začiatku bola nevera.To je každému jasné a už to tu neomielajte dookola!Každý to vie .Ani kradnúť sa nemá a či vylúpiš banku alebo si zoberieš z práce sponovačku(ved sme ju dostali a chybať nebude) stale je to krádeš.Tak sa tu nehrajme na svätých.

Kyblicek

Neexistuje sposob, ako povedat zranujuci fakt tak, aby si nezranila. Ty chces od nas radu, ako urobit cosi, co je nemozne. Toto je realny dopad tvojho rozhodnutia, ktory musis zniest. Zranis, budes vidiet tvojho muza priserny trpiet, ale to su veci, ktore k tomu patria. Nerozmyslala si o tom takto? Vies, mne sa stalo, ze rok zil niekdajsi partner dvojity zivot na moj ucet. Vies, co mi to urobilo? Okrem najvacsi bolesti, aku som kedy prezivala, som uplne stratila schopnost doverovat. Mam teraz uz niekolko rokov vztah s uzasnym muzom, nikdy som sa necitila tak milovana, ako teraz s nim. Ale prezivam skoro kazdodenne uzkosti sposobene tym, ze musim denne bojovat s pocitom, ze ma moze kedykolvek zradit a ze ani nebudem vidiet, ked sa to stane. Aj toto je dosledok toho, co uz nemozes zobrat naspat. Takze ak sa pytas, ako mu to povedat, aby si ho co najmenej ranila, tak sa pytas cisto zo sebeckych dovodov, lebo sa pytas iba preto, lebo Ty nechces byt v stresujucej situacii. Lenze unho to bude pokracovat aj po vasom rozhovore. Proste zasla si tak daleko, ze to, ako mu to mas Ty povedat, je v podstate uz iba zanedbatelny detail. Dolezity iba pre teba, aby si nemusela na vlastne oci vidiet, co si sposobila. Ty sa chces vyhnut pozorovaniu nasledkov toho, co si urobila. Dokazuje to aj tvoje rozmyslanie o tom, ze mu iba napises odkaz. Je to zbabelost, ked uz nieco robis, stoj zoci voci nasledkom svojich rozhodnuti. Ale tak, ako zbabelo si sa postavila k manzelskym problemom (ak vzniknu a Ty chces byt radsej s niekym inym, odid, nie podvadzaj), tak sa zbabelo stavias aj k nasledkom. Si zbabelec a od nas ziadas radu, ako ti este aj tu zbabelost ulahcit. Mala by si v prvom rade akceptovat, ze si zranila. Lebo Ty to nechces vidiet v tej realnej bolestivej podobe. Ale tvoj manzel s tym bude zit kazdy den. A on na vyber nemal. (Nehovorim o manzelskych problemoch, hovorim o tom"rieseni", ktore si Ty vymyslela, bez toho, aby on mal sancu sa vyjadrit, ci chce byt podvadzany.)

Wtfblabla

Sorry ale niekedy za to mozu chlapi sami, tak isto ako zeny ....
Uz si uvedomte, ze clovek, chlap aj zena ma pravo byt stastny, ked to neciti preco by mal byt nasilu s niekym, ked moze prezivat krasne obdobie s druhym ... To nevies ake to je ked to nezazijes .... Tiez zijem s partnerom uz 5 rokov sex sme mali naposledy asi dva roky dozadu a tiez ma napadlo to skoncit, nebavi ma to s nim, tiez tuzim po vzruseni a po pocitu stastia, neurobila som to lebo ho lubim a cakam kym mu to dojde, nepodviedla som ho ani to nemam v umysle, takze nie len chyba je u zien ...

uzivatel255

Vidíte ľudia a presne kvôli tomuto nikdy nechcem mať ženu :)

A toto čo dokázala autorka témy, že takú dlhú dobu s manželom a zároveň ho podvádzať... to je na zaplakanie. Chudák manžel že musel naraziť na takú pi**u....

Ale taká je dnes bohužiaľ väčšina žien - po pár rokoch ich začne manžel nudiť a začnú hľadať vzrušenie inde. Strašne je mi ľúto toho chlapa, a tebe autorka témy, prajem len to najhoršie lebo nič iné si ani nezaslúžiš... kvôli takým ženám ako si ty sa chlapci s dobrým srdcom čím ďalej tým viac vytrácajú...

ToCoUzJe

Mne zas dal výsostne právo odsudzovať Scooby-Doo. :D Inak ja by som to nezosmiešňoval, ale neskutočne ma iritujú náboženskí pokrytci.

Apokryft

Som maličký ,ale to v čo verím je oveľa väčšie ako ja a to mi dáva právo povedať ,že súdiť prináleží len Bohu!

ToCoUzJe

Ja ti nepíšem, že ju máš súdiť/odsudzovať. Pýtam sa, kto si ty, keď tu píšeš, že nikto ju nemá právo súdiť. :D

Apokryft

Kiežby bolo pravdou ,že tu na tomto fore sú najčestnejší a najúprimnejší ludia chcel by som tomu veriť! Ale to ,že niekoho neodsudzujem nesvedčí o tom aké vyznávam hodnoty a akým som človekom .O tom akym smom človekom svedčia moje skutky a život,ktorý vediem.To keď niektopodvedie,alebo podvádza odsudzujem vo svojom srdci .Vzťah ktorého zárodok čiže korene pochádzajú z nevery nieje u mna akceptovaný.Neprišiel som odsudzovat .Ani tema nieje zalozená....povedzte mi co si o tom myslíte!Tema je ako to povedat svojmu muzovi.A zatial ste jej neporadili nic iba tu ukazujete aky by ste neboli a aka je ona.Ako ked pride dieta domov a spravilo nieco zle a rodicia dookola omielaju ake je sproste a neschopné a potom sa cuduju ze nabuduce uz za nimi nepride ked ma problem.

ToCoUzJe

Pudové opice neustále niečo úmyselne porušujú a potom to zvaľujú na niečo nadľudské, ohromné, kolosálne, ... Vau :D