Bolesť zuba

Príspevok v téme: Bolesť zuba
Andy569

Ahojte, pred pár dňami ma rozboleli zuby na pravej strane, zahryzla som do chleba. Odvtedy to vždy bolelo pri jedení na tej strane. Išla som k zubárovi,. Na tej strane mi dole vymenil dve čierne plomby za biele ze že pod tým bol kaz a to bolelo a už by ma vraj nemalo nič boliet. Ale stale cítim bolesť keď tam hryzenie ibaže to ide z horného zuba a tam mi asi pred mesiacom robila kaz. Zrazu je to také citlivé. Keď som u nej bola celú stranu pozrela a že tam nič uz nie je..ale ja už to cítim aj keď si dám teplú polievku alebo umyjem zuby v studenjsej vode.. čím to môže byť poraďte

Eva531

Bolo by treba urobit´ röntgen, ktorý sa volá bitewing. On zobrazuje medzizubné priestory. Asi je tam na niektorom zube skrytý medzizubný kaz, ktorý nezbadal tvoj zubár. Ked´ bolí zaplombovaný zub, tak asi plomba dobre netesní a bolo by to treba napravit´.

Sonie

Mal ti zubár-ka zuby röntgenovať. Zvláštne že naraz urobil 2 plomby, zrejme ti zamenil amlgámové za biele. Lenže ak to máš na boku, nie vpredu, lepšie sú amálgamové plomby, tie biele ak sú to zuby na ktorý sa vyvíja žuvací tlak dlho nevydržia. Tak mám pocit že si chcel hlavne zarobiť a ty musíš ísť znova.

samozrejme

ked ti to reaguje iba na chlad tak maš citlive zuby, možeš mať aj krčkovy kaz- pri dasne...
ak zub boli po zaplombovani, mozno odumiera...
mne tak zubarka hovorila ze ma nema čo bolieť, až som sa nas*ala a došla som ku nej , sotva som dvere zavrela za sebou a:
"chcem umrtviť a vybrať nerv z toho zuba"
a ked ho otvorila ukazalo sa ze zub začinal odumierať..
vybrala mi nerv odvtedy mam pokoj..