Prečo?

ped

Ja som na to medzičasom prišiel, že rybičky vyskakujú aj preto, lebo niektoré druhy sa spolu neznesú. Napr. žraloky nemôžem chovať spolu s tuniakmi, lebo to je čistý masaker. Na to sa nedá pozerať. Piraňe to už je iná zábavka, ale tam ide skôr o prsty, to je o inom, ale vedia, čo majú robiť. O tých malých rybičkách toho viem pramálo, ja musím chovať väčšie, lebo môj zrak nie je už taký dobrý.

simiona

Nie je prerybnene...

Počíta sa takto. 1 liter vody na 1 centimeter dĺžky rybky. Keď to máš takto, tu by problém nebol.

Ale treba vedieť aj tie druhy ryb. Lebo sú aj také, čo sú dnes prešlachtené (ako plemena psov), napr. bojovnice alebo gupky. A sú háklive.

simiona

Nuž, ja som chodila na akvaristické fórum a tam ma zvozili, keď som sa opýtala, či môžem mať 5 neoniek v 80 l akva. Fakt záleží aj od druhov. Napr. 5 pancierničkov alebo gupiek by si mohla mať aj v 50 l akva.

A koľko je tých rybiek v akváriu? A druhy? Neonky, gupky, skalare, prisavniky, pancierničky alebo iné?

Viac komunikácie poprosím.

ped

Ryba to je vlastne človek, áno, ryba je človek a človek je ryba! Aj tak sa na to treba pozerať! Aj kvet je človek, aj strom je človek, aj kameň je človek, všetko je človek!

ped

A prečo by mali tie rybičky stále plávať len v tej smradľavej vode? Však aj oni sa potrebujú občas nadýchnuť vzduchu! Čo sa tam v tej vode majú podusiť, či ako? Však to sú cicavce ako aj my a aj oni svoje deti koja, keď sú malinké! Kúpiš im tam filter za sedem éčka a chceš, aby nepokapali? To ťažko!

Sevrinka

Akvárium má filter s dostatočnou kapacitou a funkčný. Akvárium je veľké - cca 50 l, to už nie je malé akvárium. Ani guľa, ani štvorec - ale kváder. Nie je prerybnené. Určite nie. Rybky spolu dobre vychádzajú, tu určite nie je chyba. Žeby to bolo plastovými komponentmi? Lebo vyskakovanie na rybky prichádza obyčajne v noci, v spánku vyskočia von.

simiona

Napísať chovné podmienky sú v poriadku je málo. Za to by ta na akvaristickom fóre zvozili pod čiernut zem. Takže znova.

1. Tvar akvária, Guľa alebo štvorec?

2. Veľkosť akvária? Koľko má litrov?

3. Počet rýb v akváriu? Aj presný počet druhov, samozrejme. Môžu tam byť aj druhy rýb, ktoré sa vzájomne neznášaju alebo jedia.

4. Sú v akváriu veci z plastu?

5. Sú v akváriu rastliny?

6. Má akvárium filter?