Mám tumor v krku?

Príspevok v téme: Mám tumor v krku?
Eliskarej

Zdravim.
Začínam sama seba s tým stresovať, tak Vas prosím o radu.
Dva týždne dozadu som ochorela - horúčky, opuchnuté hrdlo - u mňa sú takéto choroby, angíny, dosť časté. Doktor to aj tak zhodnotil a dal mi ATB. Včera som bola unho, lieky skoro využívané a hrdlo stále boľavé - antibiotiká nefungovali.
V priestoroch mandlí mám také zvláštne útvary, sú také dogulata, a biele, ale nie je to hnis. Sú tam už niekoľko dní a nemiznu.
No a doktor keď to videl, vzal vzorky, v pondelok budú výsledky. Ale spomenul niečo o karfiolová, aj medicínsky nazov, len ten si nepamätám, a že tam odumierajú bunky, preto je to biele. Ale - a to je podozrivé - mi nechcel nič povedať k tomu bližšie, že čo to môže byť, až kým neprídu výsledky.
No a moja kamoska, čo študuje medinu, mi písala niečo o HPV, a papilomach, čo by mali byť nejaké tumoru, čo vytvára v hrdle, a ono to vypadá ako to čo mám v krku.
A teraz dosť panikarim lebo som si čítala o Tom HPV v krku (ja blba) a mám paniku že mám rakovinu a zomriem (otec je leukemik, takže zvýšené riziko rakoviny tam je).
Prosím poraďte. Bojim sa :(

Tomas12345

Nemas sa preco znervoznovat. Hpv a papilomavirus v krku nie je ziadna rakovina, je to len obycajna infekcia ktora sa vyskytuje pocas zivota u mnohych zien. Lekar zisti o aky typ hpv ide a podla toho nasadi liecbu a budes fit

ped

Choroby a problémy nemajú radi salámistov. Maj to na saláme a zdravie sa ti zlepší o min. 50 percent. Nechať sa zničiť vlastným strachom? Je strašné. Aj keby si sa dozvedela neviem čo, maj to na saláme.

zuzuna

je vela typov bakterii, niektore atb ti nemusia zabrat na nejaky druh, mozno treba zmenit, uz uvidis co povie doktor... sanca na rakovinu je aj tak stale minimalna, nemysli na to... ja som taky "stresovac", stresujem z kazdej choroby, takze ta chapem, ale vravim netreba na to zle mysliet :)

Eliskarej

Práve sa bojím lebo na bakteriálne infekcie mi vždy atb bez problemov zabrali. Toto je prvý krát čo má nevyliecili.
Je síce pravda, že je to zriedkavé, ale som čítala že na orálne rakoviny z HPV sú náchylní hlavne ľudia so slabou imunitou a ja mávam angíny aj 4x do roka.

zuzuna

mozno je to z tej anginy, v kazdom pripade sa nestresuj, pockaj si na vysledky, podla mna to je nejaka bakteria, co sa da v pohode vyliecit :) HPV sposobi rakovinu iba vynimocne.. neboj sa nic :) bude to dobre :)