Mám dovoliť 11 ročnej dcére holiť si podpazušie?

fnicka

určite ano! mne to mama ani len neporadila a bola som kvôli tomu terčom posmechu 2roky hoci som mala len par chlpkov, deti sú v dnešnej dobe veľmi zle a vedia šikanovať už aj za taketo veci, takze určite ano

Simi30

ANO !
Mne mama zakázala, ale urobila som si po svojom. Je to hanba pre tú osobu, keď iné to ešte nemajú. Pre mňa teda vtedy bola.

Siss32

Jednoznacne ano. Ako ti pisu ostatni kludne jej s tym pomoz a vysvetli jej aby bola pritom opatrna, pouzivala penu a pod. Uplne ta chapem preco sa to pytas lebo moja mama reagovala rovnako ked som jej povedala ze mi chlpy v podpazusi prekazaju a chcela by som si ich oholit. Bolo to preto lebo som bola jedina v skole ktora ich stale mala a vsetci na mna skaredo zazerali z coho som mala celkom komplexy. To som jej samozrejme nepovedala lebo mi to bolo trapne a aj ked ona nechapala preco sa chcem tak skoro holit (kedze v jej dobe sa to az tak neriesilo) nakoniec povolila. Takze s tym hlavne neotalaj aby sa jej v skole preto nedajboze nevysmievali.

link36

rozhodne jej to dovol :) ako píšu ľudia dole!
s chlpami su len nepríjemnosti,hlavne vo veku tvojej dcéry.
Nežijeme už v minulom storočí a už aj "deti" 11 veku by mali vedieť čo to obnáša.
Tak ako aj menštruácia tak aj chlpy sú pre dievča nepríjemne.
Čo ti môžem len porodiť je,že skús sa snou o tom porozprávať,vysvetliť jej veci okolo toho a ona už usúdi či bude chcieť sa holiť alebo nie..
Podporuj ju v obidvoch smeroch! :)

chimchim

Myslím si, že táto téma by nemala byť ani otázkou. Žijeme dve tisícročia po zabití Krista, sväté písmo sa odrážalo na vtedajšiu spoločnosť (aj keď hovoríme o novom zákone). Neviem prečo by s dnešnými pomôckami ako sú žiletky, epilácia i depilácia 11 ročná žena nemala spolupracovať. Je to iba dôkazom toho, že dospieva. Napíšem to ešte raz, ale v inom kontexte, ako matka ste v tomto fyzicky meniacom období u dieťaťa zlyhala.

0vecka

Zuzazuza ked nad takymto niecom vobec uvazuje tak by som sa moc nedivil...

Olano podla biblie sa moze zena vydavat (alebo dat nejakemu chlapovi) od 12 tich rokov a je zakazane strihat si ochlpenie pokial si to dobre pametam.

Olanoo

Lukaš tvoja viera dovoluje sem prispievať?Ak isto deti ešte nemáš a tvoje vyhradené názory sú predpotopné.Dievčatá majú v takom veku normálne menštruáciu tak,že fyzicky je to už žena aj to im zakážeš?'