Cukor

Príspevok v téme: Cukor
Lucianna161

Ahojte, mám jeden problém a rada by som vedela, či to zažil aj niekto z Vás.
Už dlhšiu dobu nejem nič sladké (trpela som PPP), čiže v mojom prípade mi bolo povedané, že sú sladkosti moc riskantné, aby sa neobjavilo opäť zvracanie.
No problém je v tom, že už aj keď si dámnár. sladký tvaroh, alebo jedlo, ktoré obsahuje viac cukru (nákyp, makové rezance, zmrzlina), ostane mi automaticky veľmi zle, chce sa mi zvracať, páli ma záha, mám pocit nepohodlia v žalúdku.
Ide o to, že sa veľakrát cítim blbo, keď vidím, ako si ostatní v mojej prítomnosti vychutnávajú niečo sladké a aj keď niekomu vysvetlím, že ja nesmiem, pozerajú sa na mňa ako na hlupaňu. Chcela by som len jesť všetko, no viem, že tie sladkosti sú pre mňa ozaj rizikom, (bola som na sladkostiach vyslovene závislá, čo zhoršovalo moje bulimické stavy).
Len ma zaujíma, či teda moje telo nie je zvyknuté na cukor a takto reaguje a mala by som sa ho aj naďalej strániť, aj keď viem, že je to lepšia varianta, ako sa dopovať sladkosťami, no veľmi by ma zaujímal Váš názor, a či je tu taktiež niekto taký, kto nekonzumuje cukor, lebo si prídem už ako trafená :/ .. Ďakujem za Vaše názory :) :)

GOING

Aj mne najviac chutí nugeta a nutela.
Keď zjem aj celý 200g pohár nič sa nedeje
ale po troj dňovej konzumácii sladkostí po sebe
by som mal tiež pálenie záhy a okrem únavy aj miernu
bolesť v zátylku hlavy.
Keď niečo sladké vo veľkom objeme spácham,
nechám telo sa s tým aspoň 2-3dni vysporiadať.

Tiež nahrádzam čokoládu a rafinovaný cukor ovocím.

Zuzazuza

Cukor naozaj nepotrebujes v rafinovanej podobe. Pre istotu si daj skontrolovat krv casom, ale nemyslim, ze ti jeho nejedenie ublizi. Daj si v pohode med, ak ti ten vyhovuje. To, ze vasi narobia 20 reznov, naozaj nie je tvoj problem. Pokial sa ti da, jedz podla toho, ako sa po jedle citis. Skus vasich nejak filtrovat. A cudzim nedlhujes ziadne vysvetlenia alebo ohlady. Neboj sa jest podla toho, ako to citis na svojom traveni. Nie sme vsetci univerzalni. A aj sama pises, ze vasich tvoje problemy prilis netankovali. Tak prevezmi zodpovednost Ty, im to je jedno.

Lucianna161

Nie, ja si rezeň dám v pohode, s tým problém nemám, len narážam na to, že strava v našej rodine sa prevažne skladá iba z vyprážaných, sladkých a mastných jedál a to ja som odmala nemala rada .. Keď mám chuť, ten rezeň si spraví, nemám problém zbaštiť aj pizzu, akurát to nejem tak často ako naši .. Ja len hlavne nechcem skĺznuť do jedenia samých hlúpostí, pretože mi to vyvoláva cravingy a jednak mi je zle a mám aj chuť zjesť toho omnoho viac .. Už som si doblížila dosť, viac si ublížiť nechcem .. Mám z toho aj trvalé následky a s ďalších manipuláciiˇ s potravinami mám ozaj veľký strach, aj preto sa pýtam, či je teda naozaj dobré ten cukor nekonzumovať .. A naši sa aj tak nikdy nezaujímali, či mám PPP, alebo nie, roešila som si to sama, im to bolo jedno, len ich vytáča, že sa narobí 20 rezňov a sú tam ešte do ďalšieho týždňa, pretože to denno denne nekonzumujem .. A áno, viem, že po alkohole si telo žiada cukor, no ja vôbec nepijem, naši pijú dosť, možno aj preto tie sladkosti stále .. A ako náhrada za cukor mi napríklad nevadí med, ten mi až tak zle nerobí ako obyčajný trtsinový ..

Zuzazuza

Ak sa branis reznu z dovodu, ze ti cukor sposobuje problem s travenim, tak to fakt zavana PPP ;) mozno je teda pravda niekde uprostred, nemyslis? Ja cukor nejem ale rezen si dam bez zavahania :) to predsa spolu nesuvisi. Ak odmietas aj rezne, zrejme tvoji rodicia maju dovod na obavy.
Doktor, ktory ti povedal, ze rafinovany cukor telo potrebuje, ti asi chcel iba pomoct, aby si ho jedla bez vycitiek, aby si sa nevratila k bulimii. Rafinovany cukor fakt netreba. Jedz ovocie, to ti ako zdroj cukru uplne postaci.
A bud k sebe uprimna.

Bohatier

Cukor je jed a bodka. Ja osobne ani nedokazem spapat nejaku snikersku alebo nieco podobne lebo je to tak presladene ze ma az napina. Aj ked sladkosti mam rad ale ked uz tak nieco kvalitnejsie a nepresladovane.:P Napr ak mam dlhsie obdobie bez cukru tak aj take zemiaky alebo mrkva je neskutocne sladunka mnamka. Pre odvazlivcov pridavam video o cukre ktore vam moze v buducnosti zachranit zivot o 20-40 rokov.:P www.youtube.com

ped

Sú isto nejaké náhrady za rafinovaný cukor. Ja som nikdy sladké nejedol, nikdy som sa nedotkol ani hrušky, ani jabĺčka, ale po pravidelnom vynechávaní alkoholu si musím dať denne brutálnu dávku cukru ako kompenzáciu za OH, OH to nebudú olympijské hry, ale C2H5OH. Toto je pravda:-) Ak je niekto alkoholik, tak je to vlastne človek, ktorý je závislý od sladkého. To je celá a holá pravda.

Lucianna161

Ja som sa snažila držať vety ,,šak raz za čas neuškodí” :D .. Ale ako vidím - celkovo telu možno ani nie, no trávenie teda trpí poriadne .. Jedna vec je, že sa mi po bulímií ešte to trávenie stále neupravilo, ďalšia tá, že to sladké mi trávenie iba zhoršuje a potom chodím nervózna, kričím, je mi do plaču, no hrozné niečo .. Len mi nejde do hlavy, že jeden doktor mi povedal, aby som konzumovala aj rafinovaný cukor (že to telo potrebuje :DDD) .. a druhý, že ho nemám konzumovať vôbec, že je to pre organizmus zlé -_- .. a teraz si vyber .. síce sa orientujem podľa toho, čo mi strávi a čo nie, tie názory doktorov sa odlišujú, aby to neprešlodo chudnutia, alebo ja neviem čo .. A taktiež si nedajú vysvetliť, že sa po skonzumovaní niečoho sladkého moje trávenie trápi, vidia za tým to, že nechcem pribrať .. a moji rodičia taktiež .. môžem vysvetľovať koľko chcem, no nič nepomáha .. pomyslím si svoje, ale na to po mne ziapu, nech zjem tamten koláč, tamten rezeň a podobné blbosti, takže je to nič moc ..

Zuzazuza

U nas sa zjedia kila sladkosti na osobu na mesiac, tiez vsetci okolo to jedia, ja si nedam nikdy, nerobim ani malu a ani obcasnu vynimku. Vsak nemusis. A vysvetlovat tiez nikomu nic nemusis. Povedz zo zdravotnych dovodov a ze ich nechces rozoberat. Vobec ziadne vynimky ani zle pocity netreba.

Lucianna161

Aspoň vidím, že je takých viac ľudí, čo ho nekonzumujú, lebo si občas prídem naozaj ako niekto z vesmíru ..