Flexi vodítko a váha psa

Príspevok v téme: Flexi vodítko a váha psa
simiona

Chcela by som sa opýtať vás, psičkari. Váha môjho psa sa pohybuje pri 11 kg, ale občas dosiahne aj 12 kg. Chcela by som kúpiť vodítko Flexi, do 12 kg váhy. Myslíte si, že to vodítko vydrží váhu môjho psa alebo radšej kúpiť Flexi vodítko do 20 kg? Teraz mam obyčajné krátke vodítko, ale chcela by som mu dopriať aj viac slobody a pritom ho mať pod kontrolou. Vďaka za vaše odpovede, postrehy a skúsenosti.

simiona

Už sa nehádajte, poradili ste mi vlastne obaja.

Ovecka3, ty, keď si napísal, že to menšie vodítko síce udrží psa, ale za cenu, že sa skoro opotrebuje a pokazí.

Going, ty si mi poradil s tým, že keď sa pes rozbehne, trhne, je to omnoho väčšia záťaž na vodítko, ako keď len pokojne chodí.

0v3cka

GOING mna zaujima pravda a preto ked ty tu prezentujes fakty a v podstate nakoniec si povies ze sa rozbehnes rychlejsie ako profi futbalista a potom to porovnavas so psom atd tak to ma od hladania pravdy velmi daleko. Mozno si sa trafil ale v podstate je to o nicom. Inak ty ako osoba ma vobec nezaujmas a to neber ako utok na tvoju osobu. Ja sa len pytam to ty sem supujes ze si honim ego, teda utocis na mna lebo nechce prijat tvoje pravdy ktore sisi vytiahol z rukava.

GOING

0v3cka: či kto vlasne si ?

Zaoberať sa mnou ti nikto nekázal ani ťa nik o to nežiadal.
Alebo si ty taká "dokonalá" keď veci opaľuješ a vešiaš z webových stránok ako fakty ? Potom chýba zdravý rozum a úsudok.

Treba riešiť vodítko a s tým súvisiace záležitosti. Také bolo zadanie príspevku a nie mňa a anonymné posilňovanie tvojho Ega/Je.
Evidentne to zadávateľa príspevku nezaujíma.

Mojou snahou bolo priblížiť aké silové dynamické zaťaženia existujú lebo ich výrobca neuvádza. A 0v3cka keď pochybuješ, prečo moje písmo čítaš do konca ?

simiona

Máte pravdu, asi bude lepšie to vodítko do 20kg. Veď aj pes môže pribrať časom nejaké to kilo? Cena je podobná, mňa odrádzala ta váha vodítka v ruke, je to dosť rozdiel. Radšej by som však bola, aby vodítko vydržalo čo najviac. Idem do toho vodítka pre 13-20 kg psov.

0v3cka

simiona ako som ti hovoril voditko do 12kg udrzi aj 20kg psa. Otazne je len ze ako dlho. Ak ti nevadi ze sa o 2,5 roka pokazi tak si kup do 12. ak sa ti pokazi o rok a pol tak ho vratis.