Stále sa vracajúci herpes - som zúfalá

Príspevok v téme: Stále sa vracajúci herpes - som zúfalá
maja_zufalka

Ahojte. Vedel by mi niekto poradiť? Už som zúfalá. Pred mesiacom sa mi vyhodil herpes v ústnej dutine. Predtým som ho mala len raz, asi 10 rokov dozadu, takže som tentoraz ani netušila, čo to je, až keď ma poslali k infektologičke, nasadila mi Herpesin (už končím druhé balenie) aj Isoprinosine (dobrala som 50 tabliet, teraz mám ďalších 100), vitamin C 1000, B-komplex (zvažujem už 2 denne). Beriem aj Wobenzyn a napriek tomu som už mesiac posiata herpesmi. V ústach mi zmizli veľmi rýchlo po liečbe, ale vyhodil sa mi pod nosom a keď odpadol, vzápätí mi na tom istom mieste navrel ďalší pluzgierik. A takto to ide už mesiac a mám dojem, že ich vzniká stále viac. A hoci nie sú plochou veľké, som z toho zúfalá. Snažím sa miest nedotýkať, aby som si to nerozniesla, ak sa tak stane, idem si radšej umyť ruky, ale vôbec nič nezaberá a už sa mi akoby tiahne po líci od nosa po kútik pier niekoľko pluzgierikov. Prosím, poraďte, čo s tým. :( Ja viem, že je to zrejme riadne oslabená imunita (podľa výsledkov som vraj prednedávnom prekonala mononukleozu, hoci som nemala žiadne príznaky, až teraz toto), ale po mesiaci obnovovania herpesov, keď som ich nikdy predtým nemala, som už z toho "na vetvy". Ďakujem za akékoľvek rady.

Anika23

Mne na oslabenú imunitu zafungoval wobenzym, ale musíš ho brať dlhodobo. Mesiac je ešte krátka doba. Buď trpezlivá a užívaj ho, ako je písané na letáku. Imunita sa ti zjavne potrebuje poriadne naštartovať a to nejde zo dňa na deň, zvlášť ak si "prechodila" mononukleózu. Držím palce.

nika82

suhlasim L-lysine, vyssie davky ako je napisane na obale, nalacno, hodinu potom sa nesmie jest.
dalej najsilnejsia antiviralna bylina je Chaparral. Najlepsie sa vstrebe vo forme tinktury, ja objednavam z Bristol Botanicals z UK. Je to strasne silne, nesmie sa brat dlhodobo. Zacala som s par kvapkami 3x5 a postupne som navysovala. po par tyzdnoch treba urobit pauzu. Konzumovat po jedle, lebo je to naozaj silne

maja_zufalka

Veľmi pekne vám ďakujem za odpovede aj tipy, pôjdem si to poštudovať a snáď niečo zaberie. Najhoršie je, že v lete je neustále teplo, všade slnko praží a keď mám na tvári herpesy, ťažko sa mi vyhýba slnku.. aj keď to je najmenší problém pri tom všetkom. Ešte raz vám ďakujem, povzbudili ste ma.

zuzi74

Na opakovane herpesy odporucam urcite L-lyzin. Je to aminokyselina, ktora velmi ucinne posobi proti herpesom, urychluje ich hojenie a zaroven podporuje imunitny system. Roky som trpela na herpesy, uz som neverila, ze by mi nieco pomohlo. Brala som na posilnenie imunity bylinne kvapky, B vitaminy, C vitamin, bola som aj na imunologii, kde mi nasadili lieky na 3 mesiace a nic nepomohlo. Po liekoch som mala 5 velkych za sebou nasledujucich herpesov na ustach, z toho s dvomi som skoncila na koznom oddeleni. Dostala som len dalsie tablety proti zapalu v tele a silne maste proti mokvaniu, aby sa nerozsiril po tvari. Az som zacala sama patrat po tom ako sa toho zbavit, takze to zufalstvo velmi dobre chapem. A ta bolest, ked sa nemozes riadne najest, napit...
Hod si do googlu a precitaj si nieco o nom. Ja ho uzivam preventivne a uz druhy rok sa mi neobjavil ziadny herpes. Nasadim ho hlavne v chladnejsom obdobi a v zime. Kazde rano nalacno 2-3g a zapijem vodou. Mam v praskovej forme, stoji par eur na rozdiel od tabletiek. V case herpesov sa rychlejsie pri uzivani hoja.
Teraz sa vyhybaj orechom, cokolade, zelatine. Tieto potraviny obsahujuce arginin ti to mozu podporit. A ziadne slnenie, pokial mas herpes.

Borvela

Na Herpes - jednoznačne pomáha Aloe Vera Spray prvej pomoci a Kolostrum.
kontakt : borisvelat@gmail.com
0940522390

COLOSTRUM /MLEDZIVO/

Indikácie
• časté bakteriálne a vírusové infekcie/chrípky, ochorenia dýchacích ciest/
• alergie a autoimunitné ochorenia
• srdcovo cievne ochorenia, poruchy krvotvorby a zrážanlivosti
• nádorové a onkologické ochorenia
• popáleniny, zlomeniny, pomliaždeniny
• pooperačné a poúrazové stavy
• akékoľvek zápalové ochorenia ( kĺby, šľachy, svaly, pľúca, žalúdočná sliznica, celý tráviaci trakt, horné dýchacie cesty
• ochorenia obličiek, gynekologické a urogynekologické ochorenia
• chronické ochorenia
diabetes
• infekčné ochorenia / pri črevných chrípkach výrazne skracuje dobu ochorenia/
• osobám vyšších vekových kategórií /anti-aging efekt/
• osobám s prieduškovou astmou
• crohnova choroba /priaznivo ovplyvňuje priebeh zápalových zmien v čreve, znižuje odolnosť baktérií voči účinkom antibiotík a eliminuje ich nežiadúce vedľajšie účinky
• menopauza /zmierňuje návaly/
• depresie
• redukčné diéty
• intenzívny športový tréning

Zloženie

1. IMUNOGLOBULÍNY: IgG, IgM, IgA, IgD, IgE.
Sú to protilátky, ktoré začne organizmus vyrábať, keď sa objaví cudzia látka.
Imunoglobulín G/IgG/ neutralizuje baktérie a toxíny v krvi a lymfatickom systéme. Je nazývaný tiež ako gamaglobulín.
Imunoglobulín M/IgM/ vychytáva a viaže vírusy, ktoré sa nachádzajú v obehovom systéme. Nachádza sa v krvnej plazme. Je veľmi účinný pri vírusových infekciách a tropických parazitoch / napr. malárií/. V prípade krvnej transfúzie rozlišuje medzi krvou vhodnej krvnej skupiny a nevhodnou krvou.
Imunoglobulíny D a E /IgD a IgE/ transportujú látky z krvi a aktivujú protialergénne reakcie.
Imunoglobulín A vstupuje do krvného obehu novorodenca priamo z materskej krvi. Poskytuje imunitnú ochranu už od narodenia až pokým si organizmus nezačne vytvárať vlastné protilátky.

2. LACTOFERIN
Baktérie na svoje rozmnožovanie potrebujú železo. Lactoferin im ho odoberá a tým zabraňuje ich rozmnožovaniu.
Lactoferin je vysokoodolný v tráviacom systéme. Výrazne pôsobí proti HIV a cytomegalickým vírusom. Taktiež pôsobí proti herpesom, ktoré vyvolávajú rakovinu krčka maternice.
Nedostatok lactoferinu spôsobuje zápaly v črevnom trakte. Táto vlastnosť lactoferinu je veľmi dôležitá, pretože neustále obnovovanie črevnej sliznice znižuje priepustnosť pre jedy a škodlivé látky. V súvislosti s tým, organizmus lepšie prijíma výživné látky, čo veľmi kladne vplýva na imunitný systém.

3. CYTOKIN
Proteín zadržiavajúci cukor.
Interleukíny
Prostredníctvom interleukínov obranné bunky navzájom komunikujú, aby mohli koordinovane bojovať proti pôvodcom chorôb a tiež rakovinovým bunkám.
Interferóny
Tvoria sa z bielych krviniek. Sú odolné voči kyselinám a vysokým teplotám. Brzdia rast nádorových buniek.
Lymphokine
Ide o veľký počet mediátorových látok, ktoré sú spoluzodpovedné za riadenie imunologickej reakcie organizmu.

4. RASTOVÝ FAKTOR
Colostrum obsahuje rastový faktor IGF /v najvyššej koncentrácií, aká je možná v prírode/, IGF2, TGF-A a TGF-B.
Rastový hormón /GH/ má rastový účinok na všetky orgány tela s výnimkou oka a mozgu. GH je dôležitý pri svalovej dystrofii, zle sa hojacich zlomeninách, pri vysokom stupni popálenín, tiež vyrovnáva hladinu cukru v krvi, zlepšuje hojivosť pokožky , zlepšuje činnosť mozgu, odstraňuje bolesti kĺbov a podporuje spaľovanie tuku v dobe, kedy užívateľ colostra dodržiava redukčnú diétu. Pacienti so zníženým GH majú dvojnásobnú úmrtnosť na kardiologické ochorenia. GH pozitívne ovplyvňuje hladinu dobrého HDL cholesterolu a znižuje zlý LDL cholesterol.

5. VITAMÍNY
Colostrum obsahuje všetky vitamíny najmä A, C, E, B1, B2, B6, B12, kyselinu listovú.

6. MINERÁLNE LÁTKY
Sú dôležité pre fungovanie organizmu pri každej činnosti. Colostrum obsahuje najmä sodík, chlór, kálium, kalcium, magnézium a fosfor.

7. ENZÝMY
Výnimočné na Colostre taktiež je, že obsahuje tzv. „enzým nesmrteľnosti“ /Telomerasa/. Obnovuje zakončenia chromozómov, ktoré DNA stratila a bráni, aby sa chromozómy pri bunkovom delení skracovali. Tým pozitívne vplýva na proces starnutia buniek.

8. TRANSFER FAKTORY
V Colostre sa nachádza málo transfer faktorov, ale je najbohatším zdrojom koncentrovaných transfer faktorov. Sú to proteínové molekuly, ktoré „učia“ imunitný systém pamätať si choroby, pre ktoré už imunita bola vytvorená. Vynikajúcim príkladom sú ovčie kiahne. To znamená, ak človek už mal túto chorobu, tak imunitný systém si vďaka transfer faktorom zapamätá podmienky tejto choroby a v budúcnosti bude chrániť organizmus, aby ju už nedostal.

9. VOĽNÉ AMINOKYSELINY
Sú to bielkovinové zložky. Colostrum obsahuje 26 aminokyselín. Sú nevyhnutné pre látkovú výmenu a obnovu buniek.

10. PEPTIDY BOHATÉ NA PROLÍN
Podporujú nedostatočne fungujúci imunitný systém a naopak ukľudňujú ho, ak reaguje prehnane. Podporujú samoliečiteľskú schopnosť organizmu.

Spôsob užívania
Colostrum má unikátne zloženie, ktoré pôsobí hlavne v tenkom čreve, kde sa odohráva podstatná časť imunitného systému. Pre kompletné využitie týchto cenných látok je potrebné, aby sa nenatrávili v žalúdku, ale prešli do čreva. Z tohto dôvodu je účinnejšie užívanie nalačno, teda najskôr dve hodiny po jedle.

Tekuté colostrum pôsobí už v ústnej dutine, kde môže takmer okamžite likvidovať baktérie a vírusy. Je vhodné ho preto pred prehltnutím trochu „pováľať v ústach“ asi 30 sekúnd a až potom prehltnúť. Toto platí aj pri zápale hrdla či mandlí – trochu kloktať a pár sekúnd podržať colostrum v hrdle a až potom prehltnúť – bolesť môže takmer okamžite zmiznúť.

Rozdiel v užívaní medzi tekutým a práškovým, teda kapsulovým colostrom:

Tekuté colostrum je vhodné podávať vždy na začiatku daného zdravotného problému alebo pri chronických ochoreniach, ale môže sa používať aj na prevenciu – vtedy je vhodná prestávka 2x ročne počas dvoch týždňov.

Kapsulové colostrum je vhodné používať ako trvalú prevenciu alebo pri doznievaní príznakov ochorenia.

Rora

Ahoj, ja som tiez brala wobenzym na oslabenu imunitu, ale musis ho brat naozaj dlhodobo, aby zabral. Chce to trpezlivost, mesiac je veľmi malo. Hlavne treba do bodky splnit uzivanie ako je pisane v letaku. To je veľmi dolezite, aby liecba zabrala.