Zápal močových ciest/ mechúra z katetra

Príspevok v téme: Zápal močových ciest/ mechúra z katetra
Bazilka1

Dobrý deň, budem povďačná za rady tomu, kto mal v nemocnici zavedený kateter do mechúra, potom dostal infekciu a ako sa z toho dostal. Moja príbuzná mala kateter, už v nemocnici mala s ním problém a ked sa domov vrátila bez katetra, nevie sa zbaviť infekcie. Nikdy v živote nemala problémy s močovými cestami, až po skúsenosti z nemocnice. Teraz užívala cielene antibiotika na E coli, ale ak zaberú, po dobratí sa infekcia vráti a preto už to nechce užívaqť, čo jej môže zničiť imunitu. Z alternatívnej liečby používa manózu, GSE max/citricidal of firmy Nutribiotic, kapucínku (Serafín, Edenpharma), urologický čaj, extrakt z brusníc, probiotiká, prebiotiká. Začala užívať aj Urovaxom. Niektorí pacienti mi povedali, že veľa žien po zavedení katera má takéto problémy a je veľmi ťažko sa toho zbaviť. V nemocnici pred zavedením kaketra ju o tomto probléme neinformovali!

Cliattsi

popísal sim to v téme www.zdravie.sk.
No a eštw by si mohla pozrieť aj niečo o vitamíne c ktorý sa aplikuje cez močovú rúru do mechúra. Alebo že by to bolo do vagíny. presne si to nepamätám, ale mám pocit, že so čítal v anglickom fóre niečo také.

Bazilka1

Ďakujem Moc za odpoveď. My tiež nepochybujeme, že antibiotiká sú rýchlym a účinným spôsobom, moč bol kultivovaný aj na citlivosť, ale po užití atb, infekcia sa za 3 dni vrátila, potom na ďalšie citlivé atb E coli prestala reagovať a teraz uť je rezistentná. Dlhodobé užívanie atb pre iné zdravotné problémy nie je pre moju príbuznú prijateľné. Aj čaje sa pijú a hodne. Dlho som hľadala niečo na internete, a našla som informáciu od špeciaistov, ktorí opisujú chronickú infekciu mechúra ako biofilm baktérií / E coli na mechúri a aby sa narušil tento film baktérií, účinné sú enzýmy. Takže chceli by sme skúsiť aj enzýmy, nap. Wobenzyme, alebo iné enzýmy, ako spomenula Kukuruku, za čo jej ďakujeme že nám tiež poradila. Problém však je, že príbuzná užíva nízkomolekulárny heparín na riedenie krvi, takže enzýmy, ktoré tiež riedia krv, by sme mali brať pod lekárskou kontrolou, ale nevieme či nájdeme takého lekára, čo s tým bude súhlasiť.

moc

podla mna najlepsim riesenim by bola kultivacia mocu so zistenim citlivosti bakterii na antibiotika, a na zaklade toho by sa pouzili prislusne antibiotika. dalej je dolezite udrziavat hygienu, pit vela cajov. to ze sa opakuje ten zapal mocovych ciest je bud sposobene nedostatocnym preliecenim alebo ziskanou rezistenciou baterii na podavane antibiotika. treba si vsak pamatat ze bakterie mozu byt znicene jedine antibiotikami.

Kukuruku

Ahoj, moja kamoška mala zápal močových ciest, lebo prechladla a liečila sa okrem antibiotík aj pomocou wobenzymu. Zafungoval jej.

Bazilka1

Ďakujem za odpovede. Cliattsi, z kadiaľ máš kapucínku ? Ohľadne vitaminu C, tak som kupila liposomalny, ale neviem ako dlho je aktívny, niekto povedal, že len asi 4 dni, tak neviem ... ešte by sme chceli vyskúšať aj berberine a oleuropein ako poradil pred tým RNG z tohto fóra. Poztom snáď koloidné striebro, alebo striebornú vodu. Ten MMS vyzerá nádejne, ale to si možno necháme až na koniec ...

Neviem, či tie E.coli nie sú zamaskované, lebo ako keby na nič nereagovali a množia sa ... ich hustota v mechúri je 10 na 6/ml.

Prosím ak niekto má skúsenosti, nech poradí. Dík.

Defcon

Na vyliecenie zapalu mocovych ciest mne osobne pomohol len cyplox. Prve dva tyzdne normalne davkovanie a potom 3 mesiace prolongovane 1tbl kazde 2 dni.
Bez tej prolongovanej liecby sa mi ten zapal zakazdym vratil. Teraz som uz par rokov bez problemov. Ťukťuk.

Cliattsi

OPRAVA PREKLEPOV
Ahoj. Pýtaš sa kvôli tej kamarátke, alebo kvôli sebe?
Ja mám zápal moč. mechúra. Rozhodol som sa neužívať atb. (Ciprofloxacín) na e.coli.
Zvolil som alternatívu - najprv Kapucínka 200mg 3x denne a po 3 dnoch , mozno aj skor to zabralo. Uz ma tolko neboli nechur a nepali ma vobec moč. rúra.
Ešte som pridal 3x denne po 1000 mg vit. C a Quercetin a Bromelain od now foods a potom po tom kapucinku. Skusal som aj Kapucinku s manozou, ale mam pocit, ze moc nezabrala ta manoza. Chcem ale vyskusat alternativu - KVAPKY MMS A TO BY MALA BYT DEFINITIVNE POSLEDNA ALTERNATIVA, KT. BY MALA ZLIKVIDOVAT E. COLI.
Ak sa chystas uzivat nejake doplnky, napis ake. Rad sa este priucim novemu. Alebo napis mail.

Cliattsi

Ahoj. Pýtaš sa kvôli tej ksmarátke, akebo kvôli sebe?
Ja mám zápal moč. mechúra. Rozhodol som sa neužívať atb. (Ciprofloxacín) na e.colu.

Zvolil som alternatívu - najprv Kapucínka 200mg 3x denne a po 3 dnoch , mozno aj skor to zabralo. Uz ma tolko neboli nechur a nepali ma vobec moč. rúra.
Ešte som pridal 3x denne po 1000 mg vit. C a Quercetin a Bronelain od niw fiods ored kapucinkou. Skusal som aj Kapycinku s manozou, ake mam pocit, ze moc nezabrala. Chcem ale vyskusat alternativu - KVAPKY MMS A TO BY MALA BYT DEFINITIVNE POSLEDNA ALTERNATIVA, KT. BY MALA ZLIKVIDOVAT E. COLI.
Ak sa chystas uzivat nejake doplnky, napis ske. Rad sa este priucim novemu. Alebo napis mail.