Vložky vs Tampóny

katuliiik

ja som od vložiek prešla k tampónom a od tampónov ku kalíšku a nedám naň dopustiť... stačí prečítať skúsenosti žien a nebáť sa ist do toho, tie ktorým vyhovujú tampóny bude asi vyhovovať aj kalisok ... chce to vela trpezlivosti a hlavne cviku lenže keď sa chce všetko sa dá :) mne sa napr. používaním kaliskú skrátila menstruacia už nebýva 7 dni ale 5 :) čiže ak nad tým uvažujete ale bojíte sa toho a toho.. ziaden strach je to úplne super a k tampónom a vložkam sa už nikdy nevratim.. samozrejme každému vyhovuje niečo iné :)

kubita

mam o dost viacej rokov a stale pouzivam len vlozky. tampony fakt len v nevyhnutnom pripade ked ideme na kupalisko alebo na dovolenke dostanem menstruaciu. podla mna by si mala este v tvojich rokoch pouzivat vlozky

Tinuskaaa55

Ja som tampony pouzivala, uz asi od 13tich rokov, bolo mi to najpohodlnejsie, ale zhruba pred rokom, takto v lete som mala svoje dni a mala som tampon, ktory som mala zavedeny asi 20 minut. Vysla som von z domu a bolo mi nejak divne, isla som na autobus a ked som vystupila, zatocila sa mi hlava a odpadla som. Hned som si to spojila s tamponom, kedze ma strasne pichalo v podbrusku, tak som sa zdvihla a utekala do nakupneho centra na WC, kde som si ho musela vybrat. Akonahle som ho vybrala, tak zrazu vsetko zmizlo. Tak som si v ten den kupila vlozky a odvtedy pouzivam iba vlozky. A nikdy sa mi uz nic take nestalo. Tampony su svine, mam aj kamaratky a tym nevyhovuju vobec, tampony aj dost prispievaju k menstruacnej bolesti, je to pravda, odkedy som zacala pouzivat iba vlozky, bolesti sice mavam, ale maximalne ten prvy den a uz vobec nie take silne ako predtym. Cize to zvladam aj bez ibalginu. Je to na kazdej z nas pre co sa rozhodne, ale tampony nie su vobec dobre.

AlisonWolf

mne tampóny dosť prekážajú, moje telo sa s nimi skrátka nejako extra nemusí, a áno, viem si ich zaviesť správne v tom nie je problém... ale skrátka mi asi vadia cudzie predmety, preto som nevyskúšala ani kalíšok... za mňa vložky, ale chcem skúsiť prejsť na ekobavlnené počula som o ich výhodách a zdajú sa mi lepšie :)

Noelinka

Merilyn zaujímavé u mna je to zas naopak ked mam ms a krce a dam si kalisok ani neviem ze mam ms. Ale u kazdej to bude inak bo kazdej telo reaguje inak

merilynn2

Ahoj, ja som zo začiatku používala hlavne tampóny, vložky iba občas na noc, len som si potom uvedomila, že kŕče a nafúknuté brucho sa objavujú vtedy, keď mám tampón, tak som ich použitie obmedzila prakticky len na pobyt vo vode. Mám aj kalíšok, ale robí mi to isté, čo tampóny. S vložkami o krámoch skoro neviem. Prvé 2-3 dni používam normálne tenšie, potom mi stačia intímky. Nekupujem žiadne špeciálne značky, vyhla by som sa akurát umelým povrchom (always strašne zaparovali).
Vyskúšaj a zisti, čo ti ako vyhovuje. Len pripomínam, že pri kŕčoch a bolestiach niekedy stačí vybrať tampón namiesto tlačenia ibalginu alebo HAK.

Noelinka

Grey pond idtial to beries? Ka pouzivam kalisok uu roky a ziadnu inf som nemala. Netreba 2 ks sterilizovat staci iba pred a po ms a to staci aj 3 az 5 m! 10m by bola uz dlha doba