pomozte ako prestat s bulímiou, prosim :(

Príspevok v téme: pomozte ako prestat s bulímiou, prosim :(
elena99

Ahojte ..uz nevladzem.. :( bulimiu mam od 14 rokov a teraz mam 20...boli aj kratke obdobia ked som s tym prestala ale opat sa to zacalo neskor :( a este k tomu mam aj ine psych. problemy na ktore beriem lieky :(....a najhorsie je ze som za posledne dva roky pribrala 14 kg :(((( vyzeram hroznee...pribrala som preto lebo ja nevraciam stale...niekedy sa len prejedam cele dni a nejdem vracat ale potom pridu dni ked sa prejedam a vraciam a preto je to len 14 kil...lebo pri mojom prezierani by som pribrala mozno aj 40 kil kebyze nevraciam....momentalne vazim 60 kil pri vyske 157cm....a to som mavala 46 kil...bola som pekna chuda a teraz som ako buchta :((((( a velmiiii ma to trapi....vsetky peniaze minam na jedlo a este chodim aj k babke zrat...no hrozne cosi...a neviem s tym prestat a som zufala..psychiatrovi sa hanbim o tom povedat :(

matthiola

ahoj:) mam 28 a bulimiu od cca 20tich. Od februara tohto roku chodim k psychologicke prave kvoli tomuto. Zo zaciatku sa mi to pripadalo nemozne s tym zvracanim prestat. Dva dni som sa drzala a treti den som to zas urobila. Zdalo sa mi, ze to dodrziavanie pravdielnej stravy, udrzanie jedla v sebe ma stoji strasne vela energie a ze to proste nikdy nedam. Trvalo to niekolko mesiacov stale uspechy a pady, vzdy ten pocit, ze to nedam, strach, ze raz budem ako slonica. Viem, ze som sa jej este nechcela vzdat, lebo aj ked som si hovorila, nevadi ze priberiem, v podvedomi som sa toho strasne bala. Pribrala na normalnu hmotnost za par mesiacov ale stavalo sa mi este parkrat do tyzdna ze som jedlo vyzvracala...Potom..asi po troch mesiacoch som si poprvykrat po osmich rokoch uzila pocit prijemneho najedenia bez pocitu viny. Krasne som takto najedena vydrzala do vecera a na veceru som si uz dala len nieco lahke. Odvtedy sa mi uz bojovalo lahsie. Pochopila som ,,aha, ved staci ze sa najem a potom uz moje myslienky nebehaju k jedlu. Telo dostalo co potrebovalo a mozog ma prestal terorizovat s tym ze daj mi nieco jest. Jedla som ako kedysi..Ked som bola hladna. Nie preto ze som sa nudila, alebo som zahanala nejake napatie..Na tieto veci ako je nuda a napatie si musis najst iny sposob odreagovania. Mne sa osvedcila plavaren, prechadzky, manualna kreativna cinnost, upratovanie...moznosti mas kopec. Je to dlha cesta ja nevravim ze mam vyhrate, vzdy sa ti moze stat, ze zlyhas a proste to jedlo pojdes vyvratit. Ale cim dlhsie budes bojovat a snazit sa tym menej sa ti taketo myslienky objavia a ked sa objavia uz budes vediet ako na ne. Trva to no, kym sa odnaucis stare zvyky...ale ale casom budu automaticke tie nove. Urcite je dobre aj prestat jest kupovane sladkosti. Tam je to vysoke riziko, ze budes mat pocit viny akokeby si zjedla napr. varene vajicko :) Taketo sladkosti az ked budes vediet ze z toho pocit viny mat nebudes :) A zo zaciatku jest pomaly a mozno aj mensie porcie, lahsie jedla, zaludok mas urcite stiahnuty, vlci hlad urcite kazdy den...Telo si musi postupne zvyknut ze dostane. A dalsia vec, teraz asi troska priberies, s tym sa netrap. Pomaly metabolizmus sa dava dokopy aj rok. Mozno bude fajn, skocit do fitka oslovit trenera povedat mu co je vo veci a nechavat si radit ako ten metabolizmus napravit plus teda cvicenim aby ten narast hmotnosti nebol nejaky moc velky, aby si sa znova nezamotala do problemu. Drzim palce :)

Pag

Nakoľko je to závislosť, tak ju musíš alebo môžeš nahradiť pozitívnou závislosťou. Upriamovať celý deň pozornosť len na jedenie/nejedenie/vracanie nie je zdravé a ani normálne. Prikladáš tomu vysokú prioritu, preto to budeš isto riešiť aj v budúcnosti, ale cez tie iné veci a zapodievanie sa nimi ich budeš riešiť o niečo menej. Veľa času, nuda?

ema87

Ak môžem poradiť nezvyčajnú, ale pre mňa doteraz jedinú účinnú metódu je liečiteľ / jasnovidec z Trnavy. Má dar a takéto problémy vie liečiť. Čo je najdôležitejšie, lieči vašu psychiku v prvom rade a od toho sa odvíja zdravie celého tela. Žiadny kartár a špiritista, ale človek s darom, ktorý vie ako ho využiť na pomoc. Mne zachránil dovolím si povedať život. Odporúčam. Posuniem Vám jeho osobný kontakt 0902044010

bezo

hlavne kašli na tie vzorce že 2 g bielkovín na kilo váhy, proste jedz pestro... najlepšie čo môžeš spraviť je to že si spravíš poriadok v hlave musíš si vravieť že si pekná táka aká si, neni dobre sa porovnavat ale pozri niekto nemá ani nohy alebo ma 200 kg ani nemôže hybat, vidiš to možeš... a ten psychiater nemyslím si že to pomáha myslím že život sa ti otoči naopak ked si nájdeš veci ktoré ta bavia a ludi s ktorými ta tento život baví, tabletky možno vnímaš že pomahaju no maju opačný účinok

a k tej strave myslím že dosť pomôže keď nebudeš jest rafinovaný cukor, čiže upravovaný chemicky a piť viacej vody :P

dobreuz

Elena, vôbec nemusíš jesť celý deň mäso, ja nejem mäso a aj tak mám dostatok proteínov. Vypi 2 rajo active proteíny a máš hneď 60 g, potom ryby, slnečnicové semienka ( majú síce veľa tukov, ale zdravých), tvaroh, cottage cheese atď... Celkom sa význam vo výžive, čiže kľudne píš.

Elena99

Dobreuz a to čo mám jesť aby som dodržala 2 g bielkovín na kg hmotnosti? Veď keď vážim 60 kíl tak by som mala zjesť 120 g bielkovín za deň...To mám celý deň jesť iba mäso?

MozeteSiZaTo

Samy si za to mozete. Nemate byt tupé a vidiet sa ze ste tlste. Ked vam sto ludi povie ze ste chude tak asi chude ste nie? A vy sa snazite chudnut a chudnut. Keby ste mudre tak si svoje "rozmery" napisete aspon do internetu ktory vam do potvrdi. Bmi kalkulacka. Nelutujem taketo soplane.

LadyElsa

Ja by som ti poradila tolko, ze v prvom rade robis zle sama sebe. Porozpravat sa so psychologom nie je ziadna hanba, ani choroba, pretoze toto uz choroba je. Skus si pozriet na Instagrame ci youtube stranky cukrfree a silacky, kde sa tymto zaoberaju.
Skus si najst pohybovu aktivitu, ktora ta bavi, trosku zmenit myslenie, verim, ze sa tocis v zacarovanom kruhu, ale za podpory psychologa, rodiny a blizkych to urcite zvladnes. Jedalnicek sa da upravit vzdy.
Drzim palce!

Tomas12345

No tak začni cviciť, a tie tvoje nohy ktoré sa ty zdajú byt tučne dobre vytvarujes, čo sa ale jedla týka tak jedz normálne, lebo inak si koledujes o zdravotne problémy.

dobreuz

Vôbec nemusíš behať 5 hodín denne - stačí, ak budeš behať rýchlo, napr. 5 km na rýchlosť a spáli ti veľa kalórií - o behu viem takmer všetko. A čo sa týka stravy, jedz viacej bielkovín, až 2 g na kg telesnej hmotnosti denne, tie Ťa zasýtia a budeš jesť menej - overená rada.