ÚTULOK - ako sa postarat o to aby ho zavreli ?!

Aliss

Myslela som si, ze je to Martin. O nom sa vie uz velmi davno....Robili sa uz rozne kroky proti nim. Viem, ze tam uspavaju zdrave psiky a rozne ine veci, o ktorych nebudem pisat. Ako pise Biela Kobra....

Biela Kobra

Ak je to útulok prevádzkovaný mestom alebo VUCkou a je podozrenie na týranie zvierat, treba dať podnet tam, osobne alebo mailom na kanceláriu prvého kontaktu, prípadne rovno na políciu.
Ak je to útulok, ktorý prevádzkuje občianske združenie alebo súkromná osoba, treba dať podnet na príslušnú Štátnu veterinárnu a potravinovú správu alebo rovno na políciu.
V prvom rade ale treba myslieť na dopad, ktorý to môže mať pre zvieratá. Útulky sú prepchaté, záujem o adopcie je malý, a ak by nejaký útulok z nejakého dôvodu zavreli/zrušili, v prvom rade by zasa trpeli zvieratá, príp. ďalší útulkári po okolí, ktorí by sa museli o zvieratá postarať.
Ak dochádza v útulku naozaj k týraniu, ešte by možno pomohlo zájsť tam, pokúsiť sa zistiť, či k týraniu dochádza pre zlyhanie ľudského faktora, alebo pre nedostatok financií, prostriedkov, vyhovujúcich priestorov, času atď., a skúsiť ich podľa situácie upozorniť, dohovoriť im alebo ponúknuť svoju pomoc.

Aliss

Viete, co sa udeje, az utulok zavru? Napiste prosim, o aky utulok ide a kde sa nachadza. Plus ako tam tyraju zvierata? Tyranie zvierat sa neriesi zatvorenim daneho miesta, ale zmenou vedenia utulku.