prečo som stale chora?prosim o pomoc :( zmocnuje sa ma uz panika

Príspevok v téme: prečo som stale chora?prosim o pomoc :( zmocnuje sa ma uz panika
sisssssi

ani neviem ako zacat mam 26 rokov a som velmi chora uz dost dlho, trva to cca 1, 5 roka intenzivne
AKo je mozne, ze takto mlady clovek je stale chory ?Bez nejakej nadsadzky, prestali sa so mnou kamosi bavit, prestala som chodit do skoly,do prace, rodina si mysli o mne ze som mesuge, ale nejde to zvladnut.
Pred rokom a pol som poriadne ochorela, dostala som nejake infekcne hnusny choroby, dokonca styri mi vysli z testov, vsetko bolo preliecene, vtedy som si myslela,ze sa zosaliem, som tri mesiace lezala ako podkuta a jedla ATB, a vitaminy a vsetky tie dristy, co ma clovek jest,.aby bol fit.
Samozrejme u mna bez odozvy. Na ATB liecbu som nereagovala,potenie neustale, pocit toho,ze som chora, ze mam v tele chorobu, kasle, sople, priedusky, bolesti ucha, klbov, kosti(!)svalov, celeho tela, ostala som proste lezat zo dna na den- Zacalo to bolestami hrdla neznesitelnymi, pokracovalo to teplotou kt. trvala 4 mesiace, potom bolestami tela, nakoniec odoslana na infekcne/ imunologiu, kde skonstatovali iba ze je potrebna liecba ATB( vybrala som 11 druhov ATB pocas roka a pol)strielaju,lebo nevedia ako ma maju spravne liecit, lebo nereagujem udajne dobre na liecbu, a vraj je chyba v imunite, tak bum, k imulogicke som sla, Proste strielaju atb, vsetkeho druhu take najbeznejšie, aj pred tyzdnom som dobrala ciplox a citim sa este horsie ! Uz sa nemam dobre, rok a pol, taketo pocasie, je mi este horsie, na leto som sa tesila a sm skor chora ako zdrava, chcela som sa tesit, mam zaplatenu aj dovolenku , rodicia mi zaplatili tyzden v taliansku a ani neviem,ci tam vobec mam ist, zmocnuje sa ma panicka uzkost, odmietam byt stale chora, citim akoby som zomierala, akoby nieco zle vo mne driemalo, nikdy som nebola uplne fit a zdrava,. posledne roky som byvala casto chora, aj patklrat do roka, najma na ladviny, ale vsak aj na dych. cesty. K tomuto vsetkemu som skolabovala, porobene zase dalsie X vysetrenia, som naprosto zdrava ako rybicka, male dieta, pred tym rokom a pol som proste v zime ochorela konkretne vo febr. 2017 a odvtedy sa mi to vlece,m necitim sa zdrava :( pomoc boze.

stale mi iba beru krviska, nic z toho, nemam uz ani zelezo, ale tie testy nevychadzaju nejako zle,,len infekcne choroby mi tam vysli, kazdy si mnysli,ze vylieci infekcnu chorobu jednymi ATB,ale podla mna to tak neni a to nie som zdravotnik. Ja si ani nemozem dovolit byt chora stale, ved kazdy mesiac riesim nejake tazkosti, raz mam v ohni hrdo, raz soplim, raz kašlem, raz odpadnem, raz mam horucky z ncoho nic, raz mam bolesti, :( ja uzz sa pytam ana najvyssieho, ze "začo" toto zazivam stale.
Nemam opooru v nikom, uz si kazdy o mne mysli,ze som blazniva. Hoci mam preukazatelne vysledky z krvi, infekcne ochorenia, kt. proste mam, ale vraj su uz dla testov vyliecene, tak mi nic neni. Neviem sa z toho dostat a to proste ja musim pracovat , musim este studovat, nemozem si stale dovolovat byt chora.

Imunologicka spravila zase testy, litre krvi, ze mam nizsie hodnoty bunkovej imunity, cize poskodenu bunkovu imunitu, super. Ale vraj uplne slabo, pdola testov, nasadila mi iba krava kazdy tyzden jednu injekcuuz Polyoxidonia, a iba 5 som ich vybrala,..To je vseko, po 4 az som sa citila lepsie, potom som si dala aj 3 tyzdne bezcukrovej diety, kt. sa mi celkom darilo drzat no celkom, ako sa to vezme, snazila som sa aspon, ked vyslo slnko mala som chut zit, ale teraz,ked je takto hrozne, da sa mi plakat, imunologicka mi dalej odmietla predpisovat polyoxidonium, vraj netreba, tak keby neboo trebva teraz zase nemam horucky a kaslem ako stary tuberak, nie? pricom sa dopujem ako....no nevadi...a predpisala mi luivac aby som brala,ale az od jesene, to je nejake imuno liecba,ale mam voci tomu vyhrady,chchcem, radsej polyoxidonium,ale nechcela mi ho dat, infektolog vraj ze sa necha poucit od imunologičky, super zacarovany kruh a nechcem si ho pokutne zhanat, nechcem uz ani ziadne lieky do seba sukat, som kopu penazi na to minula, ved ja som uz na mizine, tradicnu liecbu som tiez vykusala, bez vysldku.

Logicky z tychto strasnych zacykleni som skolabovala tak ma vzali aj na psychiatriu, kde som absolvovala sedenie so psychiatrickou, ktt. po hodinovom vypocuvani iba napoisala do karty,ze pacientka ma vazne zdravotne problemy a je subdepresivna a ma adaptacnu poruchu,co je vraj bezna vec,vraj to ma dnes polka ludi, naordinovala mi neurol, nemienim ho brat. dalsie svinstvo, a doporucila mi psychologicke sedenia aspon raz do mesiaca, necitim sa psychicky chora, potrebujem proste iba byt zdrava, spokojna, pracujuca, lubena a potrebujem dostudovat a mat pokoj, nic viac. Nech ma uz obchadzaju tieto zakeracke choroby z kt sa neviem vymotat.-

Prosím vas, co by ste poradili? mam kriz uz rok a pol stale rozmyslam,co so mnou bude. jediny vysledok som ja ako clovek osobne pocitila po liecbe doxycyklinom mesiac co som brala, trosku lepsie mibolo, a potom po polyoxidoniu, nic viac mi nepomohlo. Myslim,ze dokonca tie injekcie este viac,ale nechcu mi ich predpisovat. Prosim co poradite ?Lebo naozaj asi skoncim na psychiatrii. ako mi predpovedala aj psychiatrička, pokial sa nieco nezmeni.

je toho na mna uz strasne vela, ked citim,ze sa mi zacina zase nejaka choroba, tak mam chut sa zabit, poznate ten hlupy pocit ? A toto uprsane pocasie mi nepridava, som ako v pasci, potrebujem k zivotu slnko ako slnecnica :( bez neho som nestastna a smutna.. a tieto choroby..ja sa uz snazim na ne ani nemysliet, hladam si znova pracu, snazim sa ucit na skusky, kt. ma cakaju na jesen, ale mam stres a paniku, uplnu hreozu z toho,co bude co ma este caka, ako ma to zase polozi do postele, neviemm sa z toho vymanit, potrebovala by som strasne zmen k lepsiemu, zit lepsie, naplno, uplne inak. Mala som moznost odist pracovat do zahranicia na tri mesiace, nemohla som ju zobrat, bo som vtedy akurat lezala doma v horuckach s neistym stavom.
snazim sa dobre stravovat, pit, nejest sladke, mastne, vitaminovat,oproste vsetky rady, nezdrziavat s av klime, medzi ludmi chorymi...nepomaha nic. umyvam si ruky stale preventivne hlcem vitaminy, a nicaj wobenzym som brala, ale nic ziadna zmena
lekarov mam tiez dost nevedia mi nic poradit, prosim co uz robit so sebou ?ved som tak mlada, nemam ani dieta este, co bude dalej ?poznate toto co mam ja?
sory za dlhy prispevok

SIsulienkA01

Nepanikárte! S chorobami to bude čím ďalej tým ťažšie. Kľudne vyskušajte viac sa hýbať, zmeniť jedálniček ale hlavne si strážte vitamíny. Ja beriem Wobecare enzym a cítim sa oveľa lepšie. Je to vyživový doplnok ktorý podporuje imunitu

Tomas12345

(Uz sa nemam dobre, rok a pol, taketo pocasie, je mi este horsie, na leto som sa tesila a sm skor chora ako zdrava, chcela som sa tesit, mam zaplatenu aj dovolenku , rodicia mi zaplatili tyzden v taliansku a ani neviem,ci tam vobec mam ist, zmocnuje sa ma panicka uzkost, )

Nerozumiem. Si ťažko chorá, necítis sa dobre, ale rodicia ti zaplatili dovolenku v Taliansku ? A ty este rozmyslas nad tým ci tam pojdes ? Ak by ti bolo naozaj zle tak potom by si veru ťažko mohla cestovat na dovolenku do zahranicia.

(odmietam byt stale chora, citim akoby som zomierala, akoby nieco zle vo mne driemalo, nikdy som nebola uplne fit a zdrava,. posledne roky som byvala casto chora, aj patklrat do roka, najma na ladviny, ale vsak aj na dych. cesty. K tomuto vsetkemu som skolabovala, porobene zase dalsie X vysetrenia, som naprosto zdrava ako rybicka, male dieta, pred tym rokom a pol som proste v zime ochorela konkretne vo febr. 2017 a odvtedy sa mi to vlece,m necitim sa zdrava :( pomoc boze. )

Hovoríš že si v zime ochorela. Ked si v zime ochorela, vylezala si tak ako si mala tu chorobu ? Lebo ak sa choroba spravne nedoliecila, ale chodila do práce ci von, tak v tomto prípade sa moze stat ze sa bude u teba choroba tiahnut tyzdne, mesiace, ci dokonca roky. U mna sa tak stalo ked som nevylezal teplotu, ale chodil s nou von. Potom sa zvysena teplota so mnou tiahla ešte vyse roka.

No a nemozes mat v tele nejaky chronický skrytý zápal ? Skus po urcitu dobu jest protizapalove potraviny typu kurkuma, skorica, cesnak, cibula.

( stale mi iba beru krviska, nic z toho, nemam uz ani zelezo )

Akože nemáš železo ? Mas jeho nedostatok ?
Nemam opooru v nikom, uz si kazdy o mne mysli,ze som blazniva. Hoci mam preukazatelne vysledky z krvi, infekcne ochorenia, kt. proste mam, ale vraj su uz dla testov vyliecene, tak mi nic neni. Neviem sa z toho dostat a to proste ja musim pracovat , musim este studovat, nemozem si stale dovolovat byt chora.

Imunologicka spravila zase testy, litre krvi, ze mam nizsie hodnoty bunkovej imunity, cize poskodenu bunkovu imunitu, super. Ale vraj uplne slabo, pdola testov, nasadila mi iba krava kazdy tyzden jednu injekcuuz Polyoxidonia, a iba 5 som ich vybrala,..To je vseko, po 4 az som sa citila lepsie, potom som si dala aj 3 tyzdne bezcukrovej diety, kt. sa mi celkom darilo drzat no celkom, ako sa to vezme, )

Vrátane bezcukrovej diety skus aj bezlepkovu dietu. Velmi ludom bezlepkova dieta velmi pomohla.

( snazila som sa aspon, ked vyslo slnko mala som chut zit, ale teraz,ked je takto hrozne, da sa mi plakat, imunologicka mi dalej odmietla predpisovat polyoxidonium, vraj netreba, tak keby neboo trebva teraz zase nemam horucky a kaslem ako stary tuberak, nie? pricom sa dopujem ako....no nevadi...a predpisala mi luivac aby som brala,ale az od jesene, to je nejake imuno liecba,ale mam voci tomu vyhrady,chchcem, radsej polyoxidonium,ale nechcela mi ho dat, )

No ja by som tiež vysadil tie imuno injekcie a skusil radsej napriklad imunoglukan.

Logicky z tychto strasnych zacykleni som skolabovala tak ma vzali aj na psychiatriu, kde som absolvovala sedenie so psychiatrickou, ktt. po hodinovom vypocuvani iba napoisala do karty,ze pacientka ma vazne zdravotne problemy a je subdepresivna a ma adaptacnu poruchu,co je vraj bezna vec,vraj to ma dnes polka ludi, naordinovala mi neurol, nemienim ho brat. dalsie svinstvo, a doporucila mi psychologicke sedenia aspon raz do mesiaca, necitim sa psychicky chora )

No tak neurol nie je na dlhodobe branie, je to navykove. Radsej si kup Guajacuran, je naozaj velmi dobrý proti uzkostiam, nie je navykovy a nie je na predpis.

(snazim sa dobre stravovat, pit, nejest sladke, mastne)

No tak popíš tvoj jedalnicek čo ješ. Kazdopadne mastne treba jesť avšak s mierou. Tuky su pre telo tiež velmi dolezite.

zdravie111

Zuzana máš pravdu ona si asi nezaslúži pomoc od tých čo jej chcu pomôcť nech sa dalej trápi ked si neváži pomoc Katka

Zuzazuza

Sissi, zaraza ma jedna vec. Juliana ti napise, ze presla niecim podobnym a uz je v poriadku. Ty tu opisujes, ako si uz na dne a uz sa ides kvoli tomu zabijat, ale babe, ktora ma pre teba mozno riesenie, odpises, ze Ty chces zostat v anonymite, a preto nech radsej pise iba sem. Akoze prepac, ale na jednu stranu Ty chces anonymitu a od nej ziadas, aby svoj osobny pribeh vypisala iba verejne. Nemyslis, ze asi ma zaujem o ochranu svojho sukromia aj ona? Naviac ona chce pomoct tebe, tak sa trochu prisposob. A dalsia vec - to je taky problem vytvorit si nicnehovoriacu mailovu adresu napriklad uzmisibezchoroby@gmail.com? Budes da tu stazovat, ale tvoja reakcia na Julianu mi vobec nedava zmysel. Moja rada pre teba je - komunikuj s tymi, ktori mozno maju pre teba riesenie.

nnnuuu

Ja síce neviem, čo je to TBC, ale podľa mňa by si mala chodiť častejšie do prírody, kde je čistý vzduch. Čo je to, že jeden týždeň si kamsi vyrazíš? Hoc´ aj na severný pól? Čo tam? Potom už ani nepostrehneš, že máš svalovca, pásomničku (húseničku), žĺtačku a sliny ako varan! Už sa staneš len hostiteľom a vzácnym prenášačom týchto bežných ochorení. A zápali? To už je čo? Že si ako zapálim, či čo?

Max Stirner

Lekari ti moc nepomozu. Skus zmenit stravovanie. Vyskusaj napriklad mesiac jest iba ovocie a zeleninu. Alebo si na par tyzdnov daj ketodietu. Ked nieco pomoze, tak sa toho potom drz a nevracaj sa k predchadzajucej strave. Sport ti tiez urcite pomoze.

Sisssi

Prosim len mi ti nepiste o zazracnej vode a vesticiach...
Ak mozte napiste to radsej sem,nerada pisem maily,chcela by som anoonymitu uplnu....
Stale unavena a chora aj dnes...uplne pada mi hlava nad knihou,co mam docitat na skusku a nohy mam akoby vazili sto kil...neco sa mi deje vazne,prosim ludia
:(