Alergi na slnko

Príspevok v téme: Alergi na slnko
SimPatrik

Ahojte. Uz od detstva trpim alergiou na slnko . Akonahle idem na kupalisko alebo hoc aj v pravi , staci ze si dam dolu tricko a zdrziavam sa na slnku tak sa celi vyhadzem . Ruky nohy predna cast zadna cast . Neprijemne cervene svebiace vyrazky ktore tevaju aj niekolo dni . Ako s tym bojovat ? Neexistuje nejaka tabletka ktora to odstrani ( tie vyrazky ) idem na dovolenku hned po prvom dni sa vyhadzem a potom som niekolko dni sama vyrazka . Ma niekto skusenosti npr so solarkovanim sa uz od zimi a naslednou rakciou potom v lete na slnko ? Prejavi sa aj tak alergia ?

zuzi74

Tak to aby si utekal z dovolenky, ked sa vyhadzes ku kožnemu lekarovi:)
Su na to volnopredajne tabletky, tzv. antihistaminika, ktore dostanes kupit v lekarni. Mal by si ich zacat uzivat aspon tyzden pred pobytom na slnku. Ale velmi sa na to nespoliehaj. Mne ich predpisala v minulosti imunologicka a aj tak nezabrali. Lekari neriesia pricinu, oni ti predpisu lieky, pripadne injekcie a basta fidli.
Tak ako pisal Omen...ak je to naozaj alergia, tak treba detoxikovat organizmus, inak sa toho nikdy nezbavis a bude sa to len zhorsovat.

SimPatrik

V podstate som s tym pol u lekara ( kozneho iba raz ) teda bol som u neho v tom case s niecim inym a spomenul som mu aj to ze sa vyhadzem na slnku . Povedal mi ze mam prist ked budem vyhadzany

Omen

Ak máš alergiu na slnko a máš ju potvrdenú?!, potom jediná rada je, vyhýbať sa mu a detoxikovať organizmus. Možno je to alergia na opaľovací krém, zanesený organizmus...
Zájdi na kožné a daj sa otestovať.