INTOLERANCIA NA LAKTÓZU

Príspevok v téme: INTOLERANCIA NA LAKTÓZU
Laktoza

Dobrý deň asi mám intoleranciu na laktózu , lebo ked vypijem 1liter mlieka hned mam hnačku .
Moja známa mi povedala ze mam asi intoleranciu na laktózu lebo zdravy clovek vraj ked vypije 1liter mlieka nema s tym problem.

Chcem sa opytat , mohlo by ísť o intoleranciu na laktozu ??
Alebo to môže byť niečo iné?
Má to nejaké zravotné riziká hlavne ked pijem mlieko a jem liečne výrobky ?
Môže to mať niejake iné zdraviu škodlivé účinky??

Ďakujem všetkým za odpovede

kika1997

Ja keď konzumujem mlieko tak mi je zle ( bolí ma žalúdok , grgá sa mi a naťahuje ma na zvracanie) . Ale keď je to mlieko prevarené, alebo nejaký mliečny výrobok ( syr , jogurt) v tom prípade nemám žiaden problém.

odpovedamtralala

mas alergologa alebo gastrologa, ktory vie zistit, ci ti vadi mliecna bielkovina kazein, alebo cukor laktoza.

mne je zle uz po 100 ml mlienka, ked mam stres, v dobrej nalade 100 ml jogurt napriklad zvladnem zjest. Mam intoleranciu ale obcas porusim dietu a dam si nieco mliecne...

inak zit sa da v pohode bez mlieka / kravicky len trpia zavrete dnu, stresovane ani poriadne mlieko nemaju, uz nie je take ako domace z dediny... a aspon sa mi vyliecilo akne odkedy nepijem mlieko (mam 30 rokov a stale amstnu plet ale uz to nie je taky des ako pred 15 rokmi a pomohla mi uz vtedy aj zmena stravy)

Noelinka

Ale prospesne to nie je. A co ty to prinasa? Ze vypijes l mlieka? Sice mlieko je zdravé ale netreba preháňať

Noelinka

Dôsledky: viac než nevoľnosť
Intolerancia laktózy sa často prejavuje nielen nafúknutím, bolesťami brucha alebo hnačkou, ale môže viesť až k nešpecifickým symptómom ako sú únava, depresívna nálada, bolesti končatín, vnútorný nepokoj, pocity závratu, nárazové nadmerné potenie, bolesti hlavy, pocit vyčerpanosti, nervozita, poruchy spánku, akné alebo poruchy koncentrácie. Tieto symptómy narastajú s množstvom konzumácie laktózy.

Pokial si mala len hnacku a ziadne dalsie hore uvedene prejavy taknsi ti len prehnala s tym mliekom. Kt normalne rozmyslajuci clovek vypije naraz liter mlieka? Ziadny! Pohár mlieka drnne staci