STK po termíne a pokuta

Príspevok v téme: STK po termíne a pokuta
auto123

Dobrý deň.
Má niekto skúsenosť s tým, že išiel s autom na STK až po termíne a nedostal pokutu? Ak áno, napíšte mi, prosím, kedy to bolo (aspoň rok a mesiac) a ako dlho po termíne to bolo.
Mám totiž auto v servise a vyzerá to tak, že nestihnem ísť na STK v termíne. Na infolinke MINV mi odporučili dočasne vyradiť auto z evidencie (tvrdili, že inak mi príde pokuta aj keby som išla na STK len pár dní po termíne). V servise aj na STK, kde som bola pôvodne objednaná, mi povedali, že už mali najakých zákazníkov, ktorí boli aj po termíne a pokutu nedostali (resp. nesťažovali sa, že by dostali pokutu, čiže možné je aj to, že ju dostali, ale servis/STK o tom nevie). Na internete som našla aj informáciu, že pokutu posielajú až po 3 mesiacoch, ale tá informácia je ešte z r. 2016, tak neviem, či sa to odvtedy nezmenilo.
Zaujímalo by ma, aké s tým máte skúsenosti, lebo v mojom okolí nie je nikto, kto by mal podobný problém a informácie, ktoré mám zo servisu/STK sa nezhodujú s informáciami z MINV, tak neviem, čo si mám myslieť...
Ďakujem vopred za každý užitočný komentár.

P.S. Pýtam sa na pokutu, ktorá chodí automaticky poštou, nie na pokutu, ktorú mi môžu dať policajti, ak ma zastavia v premávke s neplatnou STK.

auto123

Defcon - nemyslela som tú pokutu, ktorú mi môžu dať policajti, keď ma chytia na ceste, ale tú, čo posielajú na základe údajov v systéme (bez ohľadu na to, či je auto reálne v premávke)

stopar84 - v servise mali voľný termín na STK až koncom augusta, čiže do termínu by to aj tak nevybavili. A viem, že po známosti sa dá vybaviť všeličo, ale nie som si istá, či aj toto, keďže sú tam tie kamery a predpokladám, že to polícia nejako aj kontroluje (jedine, že by mali známosti aj na polícií)

Volala som ešte raz na infolinku MINV a pýtala som sa, či teda tie pokuty chodia hneď alebo je tam nejaký časový interval a tentokrát som spomenula aj to, že viacero ľudí mi hovorilo, že boli na STK po termíne a pokuta im neprišla. Pani na infolinke mi dala tel. č. na ďalšiu pani, ktorá má na starosti tie pokuty - zavolala som tam a povedala mi, že mi nevie povedať, či mi príde pokuta, že to záleží od toho, aké budem mať šťastie, že niektorým prišla aj kvôli 2 dňom neplatnej STK a niektorým až po niekoľkých mesiacoch... čiže asi to funguje tak, ako napísali Veronika879 a stopar84

Takže jediný legálny spôsob (a zároveň istota, že pokutu nedostanete) je dočasné vyradenie z evidencie a následné zaradenie späť do evidencie - potom máte ešte 7 dní na vybavenie STK. Som zvedavá, čo by mi povedali, keby som tam prišla s tým, že
chcem auto dočasne vyradiť z evidencie a hneď aj zaradiť a že mi stačí tých 7 dní navyše :D Čo si o tom myslíte?

Nakoniec sa mi podarilo vybaviť STK v termíne (ale na poslednú chvíľu) - opravu auta dokončili v posledný deň platnosti STK okolo obeda (pôvodne mala byť dokončená 2 dni predtým, tak som už bola trochu skeptická a nerátala som s tým, že to dokončia), obvolala som asi 20 STK v okruhu cca 40 km od Bratislavy a nakoniec v Pezinku sa im uvoľnil termín, takže som to stihla vybaviť ešte v ten deň...

Ďakujem všetkým, ktorí napísali svoje skúsenosti v komentároch. Aj keď mne sa to podarilo nakoniec vybaviť včas, možno sa to zíde niekomu ďalšiemu, kto bude v podobnej situácií.

stopar84

no a co ked su tam kamery? po znamostiach sa to furt aj tak da vybavit. Jedina otazka je, ci musi prist aj auto.

stopar84

podla mna to zalezi od uradnika, pod ktoreho to spada. niektori to flakaju/nestihaju a v tom pripade pokuta nepride.

a co takto poziadat ten servis o zabezpecenei STK? niektore servisi maju znamosti a mozno ju vedia vybavit aj bez navstevy auta.

Defcon

Mna asi 5-6 rokmi drapli sudruhovia pomahajuci a chraniaci rovno na ceste v sluzobnom aute bez stk ( 3mes). A okrem bububu nespravili nic, ani tu pokutu nedali, a dokonca ani uplatok nepytali !! To sa mi stalo prvy raz, lebo vacsinou ked ma nameraju, alebo cosi take, tak bez uplatku to vobec nejde. A to som myslel, ze ked ma cvakne radar v aute, tak to sudruhovia maju nejako poriesene, napr automatickym stiahnutim priestupku na centr server. Ale nic take. Ono, svoje zohrava asi aj fakt, ze mna drapnu raz za rok. Aj to s niecim malym. Napr prekrocenim rychlosti mimo obec o 10-15 km, preslou lekarnickou a podobne.

stkacko

ja som nestihol a siel som asi dva tyzdne po... bolo to minuly mesiac, zatial pokuta neprisla a uistovali ma tam ze ani nepride, tamojsi mechanik dokonca ze to prepasol asi o pol roka a nic sa nestalo - minuly rok vraj