Nonstop kutiky na ustach

Príspevok v téme: Nonstop kutiky na ustach
Sirina_22

Mám kútiky na ústach už asi pol roka nonstop. Kremujem si to takým malým bielo-zeleným krémom Lips. Po neustalom kremovani sa mi to zlepsi o trosku max. na den. Uz som s tym bola u lekara 2x ,robil mi testy ale vsetko v poriadku. Ustnu hygienu mam v poriadku. Kedze mam strojcek tak si zuby umyvam po kazdom jedle. A pery si balzamujem vkuse -nikdy ich nemam vysusene.

Čo mam este vyskusat?

rasto212

Mne sa kútiky robia tiež aj afty niekedy, a nemám nedostatok ničoho. Mám to zo strojčeku a dávam si nato zelené tantum verde :)

GOING

Sirina_22
úplne sa to budem snažiť zjednodušiť. Buď to bude z vonkajšieho prostredia chémia: krém, masť a pod. alebo z vnútorného prostredia z bio-chemických reakcií v organizme alebo z častého mechanického namáhania/naťahovania pokožky.
Môže to byť spôsobené aj s nadmerného mechanického namáhania kútikov z otvárania veľkých úst pri vkladaní zubného strojčeka lebo
neviem aký rozsah strojček rieši/koriguje.

Ja mám bežne kútiky zapálené niekoľko dní po návšteve zubára a to z maximálneho pol hodinového otvorenia úst počas zákrokov a to ešte aj kožu naťahuje a v tom mieste je vložený odsávač slín. Teraz si pery a kútiky pred návštevou zubára mastím a je to v pohode. Nelepia sa o suchú pokožku ani suché zubné nástroje ako pred tým.

Moja rada. Maj stále mastné pery a kútiky úst, nie nakrémované ale namastené. Masť zväčší pružnosť pokožky a bude odolnejšia pri prípadnom mechanickom namáhaní pri manipulácii so zubným strojčekom.

Lollka

Ja som s tymto isty cas tiez mala dost problem. Ked sa kutik zacal robit dala som si nanho krem na holenie Veet, znie to mozno divne ale on vyzere tu mykozu. Treba ho nechat posobit len chvilu aby neposkodil kozu. Tento krem sa mi osvedcil aj vseobecne na mykozu na kozi, vyzere plesen ale kozu neposkodi. Treba ho pouzivat niekolko dni a vzdy len kratko nechat posobit. Potom som zacala pouzivat balzam na pery, pomadu od Dr. Nona. Je to sice pomerne drahe, ale naozaj ucinne. Obsahuje to nejake archebakterie z Mrtveho mora a tie liecia. Pouzivala som to ked som mala kutiky aj ked som nemala a postupne mi to zacalo prechadzat az to preslo uplne a prestalo sa to tvorit.

Sirina_22

Cukry ako rozky.cestoviny a chlieb nemam. Sladkosti -tie rychle cukry nemam . Ovocie zjem behom dna dost malo,,sladke vody vobec nepijem

GOING

Skúste zmeniť to čo dávate do seba, odľahčiť stravu. Kútiky indikujú hlavne preťaženie tenkého čreva a dvanáctorníka, t j. prvých 12" dĺžky tenkého čreva v prepočte cca. 30cm.
Môže to byť napr. z cukrov všeobecne, z konzumácie veľkého množstva ovocia, sladkých vôd, miešania potravín, zapíjanie potravy, aj z potravín z bielej pšeničnej muky (biely chlieb, pizza, rožky), ktoré metabolizujú podobne ako cukry a zvyšujú hladinu cukru v krvi.

Sirina_22

B komplex forte užívam uz dlho každý deň. Lekár mi robil testy na vitamíny. Zistil mi len nedostatok D- vitamínu a ten som doplnila.

Zuzazuza

Vitamin B, zelezo, zinok. Kup si doplnky a uzivaj. Malo by to zabrat rychlo, ak je to pricina. Hlavne ten vitamin B urcite skus.