Homeopatia alebo klasická medicína

Príspevok v téme: Homeopatia alebo klasická medicína
anjika

Od detstva sa mi potia dlane a chodildlá - takisto aj mojej mame - a tak som si dala vyšetriť v Ružinovskej poliklinike štítnu žľazu. Vraj ju mám v poriadku. (Mama má zvýšenú činnosť štítnej žľazy). Dnes som bola u jedného homeopata a ten mi povedal, že moja štítna žľaza v poriadku nie je. A vraj stuhnutá šija - aj tým trpím - súvisí s chorým žlčníkom. Na príčine je moja precitlivelosť na vonkajšie poodnetu. Teraz neviem, komu mám v prípade štítnej žľazy veriť. Lekárovi z Ružinova alebo homeopatovi?

RNG

Homeopatia podla definicie je lieceni velmi rozriedenou latkou, ktora ma podobne nasledky bv tele, ako ma choroba priznaky. Proste nie je to zalozene vobec na vedeckom pristupe pokusov na ucinnost, ale na viere.
Viera sice casto uzdravuje, ale to nie je liek ako taky.
Lieky sa skumaju na ucinnost tzv dvojitozaslepenou metodou(doubleblind) tj cas pacientov dostane placebo=cukrova pilulka, a cast aktivnu latku. Rozdielom medzi vysledkami sa posudzuje ucinnost danej latky. To samozrejme sa pri homeopatii, podla jej povodnej definicie, nerobi.
Odvtedy sa ale casto zacali mnohe ucinne vytazky v dostatocnych davkach schovavat pod meno homeopatie, kam ale podla definicie nepatria.
Je to z toho dovodu, ze lekarsky priemysel navonok dovolil homeopatiu na liecenie, lebo farmacii nepredstavovala vaznu konkurenciu a ludom bolo treba dat nieco na vyber, aby si nemysleli, ze im diktuju len same patentovane lieky s hromadou skodlivych ucinkov.

karolinka122

chodila som s malou dcerkou pre caste infekty hornych dych. ciest homeopatkam, navyse mala aj ekzemy, a ked ochorela, kasle take, ze az zvracala a zadusalo ju. Mala som dat na mojho muza, ze tie lekarky homeopatky su bosorky a on tomu neveri ja som tomu verila, nic sa nezlepsilo ani trocha, vsetko sme brali poctivo a stalo nas to 150 eur... Vzdy pomohol az lekar... Homeopatia nepomohla ani mne, ani mojmu psovi, takze neverim vobec. Zato ale verim prirodnej medicine , mame dobre skusenosti, o hemeopatii nechcem uz ani pocut..

sasa121

Homeopathia je jedna zo šetrných a vynikajúcich spôsobov liečby v dnešnom prechemizovanom svete.My nepoznáme chémiu už 14 rokov a to sme ATB užívali ako lentilky, lebo lekári ani iné nevedeli písať, len ATB.Keby sme boli pokračovali, už mám deti určite alergikov a astmatikov.Vďaka akupunktúre a homeopatii nevieme čo je chémia.

SHAKTI

matko nesuhlasim s tvojim nazorom. Ja som za homeopatiu ovela viac ako za klasicke lieciva,homeopatia,bylinky atd...

A mimochodom,taku banalnu vec a nevies??
Kazda choroba sa zacina v psychike!!! Dusevno a fyzicno totiz musia byt v rovnovahe-pokial nie si psych.v poriadku tazi ta nejaky problem,trauma-ochorie aj telo a telo sa opat nevylieci,pokial nevyliecis psych.
Napr. ked nas bolia zuby- nevieme sa prehryzt cez nejaky problem-vyriesit ho.
Nadcha je napr. vnutorny plac- ked v sebe cosi dusime,ale nemozme to dat najavo.
Astma-potlacanie emocii.
atd..

Homeopatia tak ako ostatne prirodne prostriedky,totiz liecia problem v jeho podstate a liecia ho setrnymi prostriedkami voci nasmu telu,bez vedlajsich ucinkov ako je to u normalnych lieciv-ktore liecia iba uz vzniknutu chorobu,nie jej podstatu.

Homeopatia-podobne sa lieci podobnym!

lea

a okrem toho Traumeel postavil na nohy aj nasho psa, ktory mal jednu labku takmer ochrnutu, tak to nie je ziadny placebo efekt. skor prevlada nazor, ze lekari nechcu homeopatiu propagovat pre ich nizku cenu - kto by potom kupoval drahe antibiotika a co by sa stalo s farmaceutickym priemyslom...

lea

Mily Matko, na vasom mieste by som odsudzovala homeopatiu az po osobnej skusenosti, ktoru zrejme nemate. ja osobne som homeopatii neverila,az kym som neskusila a nedam na nu dopustit, pomohla tam, kde si bezna medicina nevedela dat rady po 2 rokoch liecenia /dermatologicke potiaze/

matko999

Homeopatia je vyhadzovanie penazi. Klasicka medicina mozno neodhali alebo nevylieci vsetko, pretoze sa obycajne skumaju prejavy choroby a ich konkretne fyzikalno-chemicko-biologicke parametre. Zislo by sa preskumat psychicky stav, zivotne navyky, lebo zdravie je stav sucasne tela aj duse. V tomto pohlade je dobre navstivit odborneho lekara, aby zistil, co moze a k tomu psychologa/psychiatra, aby zistil, ci si chorobu nesposobujeme sami alebo netrpime stresom... Homeopat asi robi to iste, akurat by som pochyboval o jeho odbornosti. Vyhadzovanie penazi je v uzivani homeopatik, lebo v dnesnej dobe taketo "lieciva" nemaju hodnotu, pod akou sa predavaju. Vase problemy su caste u mnohych ludi, pricom obvykle su to banalne problemy. Ak Vam Vase problemy vadia, skuste saunu, otuzovanie, viac pohybu a sportu, alebo zmenu stravy. Pripadne su kupte nejake vitamove doplnky po porade s lekarom.

ina

S homeopatiou mam veľmi dobré skusenosti.Ja mam podobnýproblem ako ty.Na sone aj odberykrvy som mala negat. ale stale som sa necitila vo svojej koži.Navštívila som pred rokom homeopata ata mi povedala, že mam problem so št.žl. a s tym krkom je to tiež kvoli tomu, že velmi reagujem na vonkajšie podnety.Mam aj ine problemy ale chcela som ti len povedať, že tam kde mi lekari tvrdili, že nič nie je tam ma dala do poriadku homeopatia.Treba jej len veriť a dat na pokyny homeopata, ak nebudeš spolupracovať tak ani homeopat ti nepomôže.