Hyenizmus v zdravotníctve

Príspevok v téme: Hyenizmus v zdravotníctve
RIVALSKA

Pýtam sa sama seba KAM SME SA TO DOSTALI? Je až neuveriteľné, ako sa dnes lekári správajú k mám ľuďom.
Mudr.RIVALSKA z HUMENNÉHO je jeden arogantný človek,ktorý si pomýlil svoje povolanie. Po skúsenostiach s touto "lekárkou" si nezaslúži ani v ZOO robiť ošetrovateľku, pretože dnes je už aj ten pes citiaca bytosť (s čím súhlasím), ale čo my ľudia? CHORÍ ĽUDIA!
Pani doktorka má vo svojej ordinácii len kusy,nie chorých ľudí.
Mudr.RIVALSKA z HUMENNÉHO nie je schopná napísať chorému človeku lieky,ktoré ma dané lekárom šecialistom. Veď toto je na hlavu.Moja mama ide na operáciu po gynekológickej stránke. Pri konzultácii s lekárom,ktorý bude tuto operáciu vykonávať bola upozornená,aby lieky,ktoré bežne užíva(lieky na srdce) si priniesla so sebou,čo je pochopiteľné. Lenže tá hyena Mudr.RIVALSKA doslova vyhodila pacienta z ordinácie,keď pacient (moja mama) si prišla dať predpísať lieky,ktoré denne užíva.
A ja sa pýtam - NIE JE TOTO OHROZENIE ČLOVEKA NA JEHO ŽIVOTE ? A ešte mám jednu otázku. MÔŽE LEKÁR ODMIETNUŤ VYDANIE ZDRAVOTNEJ KARTY, ak sa pacient rozhodne zmeniť lekára?
Vždy som si myslela,že si každý má právo vybrať lekára. No Mudr.RIVALSKA z HUMENNÉHO má svoje pravidlá - pacient je len kus, za ktorý má pekne zaplatené.

RIVALSKA

Presne tak,všetko je o peniazoch. Už sme úspešne vymenili obvodnu lekárku. Nový lekár bez akýchkoľvek otázok a akýchkoľvek problémov lieky mamke predpisal a k tomu dopísal aj nejaké vitamíny. Klobúk dole. Hyena Mudr.RIVALSKA nech sa hanbí. K tytulu jej pomohol otecko - úspešný lekár. Ona je len slabý odvar. Fuj.

Sonie

mickey21 chápem že treba ja športovať. Ale v regiónoch je mnoho druhov športov podhodnotených a práve v menších mestách a obciach treba vytvárať podmienky pre všetky druhy športov.
Myslím že každý v domácnosti si rieši a delí výdavky na niečo takto: toto je nevyhnutné hneď kúpiť a toto počká až nabudúce. Tak isto by mali riešiť a dať do poriadku to čo potrebujú ľudia najviac(aj športovci) a to je stav zdravotníctva. Tiež vzťah lekár a pacient, obnoviť vzájomnú dôveru. Ale máš pravdu, športovať treba tiež, možno aj v školách by mohli pridať viacej športu ,napr. aj tak že by mali mať telocvik 2 hodiny po sebe a nie hodinu ale to by patrilo už do inej témy.

Kamcita23

kartu jej vydat musi, nema pravo si ju nejak nasilu ponechavat. a co sa tyka liekov tak nech si ich da predpisat odbornemu doktorovi a hotovo. ked tak mozno podat staznost na urad nad zdravotnou starostlivostou

mickey21

sonie, to, ze sa stavia stadion je rovnako potrebne, aby deti mali kde sportovat a nie drogovat, flakat sa, aby mali pohyb, problem s lekarmi je ale inde a to, ze ich nikto nekontroluje a nikdy ziadna sankcia nieje vyvodena, nikoho za nic neodsudili, preto si robia, co chcu, system je nastaveny od vykonu, nie od vyliecenia, cele zle....

uuleuskauu

Menila som lekara a prebiehalo to takto: Dostavila som sa do sukromneho zdravotnickeho centra vzdialeneho asi tak do 100 km od mesta, odkial pochadzam (obcasne cestovanie nevadi, kedze som zdrava), opytala som sa, ci este prijima novych pacientov prakticka lekarka, ktora tam pracuje, povedali, ze ano a ja, ze chcem k nej patrit, tak mi dali vyplnit akesi tlacivo, kde som mala uviest meno, priezvisko a adresu vtedajsej lekarky, s ktorou som absolutne nebola spokojna, pricom tu adresu som ani nepoznala naspamät ale pani na recepcii mi pomohla a rychlo mi ju nasla na internete... Povedali mi, ze oni ako sukromne zdravotnicke centrum poslu ziadanku k mojej lekarke, aby vydala (poslala postou) moju kartoteku im. Na tej ziadanke (tlacive, co mi dali vyplnit) bol pravdaze moj podpis. Tak sa dostala moja kartoteka k nim. Radsej budem dochadzat 100 km k normalnej doktorke ako riskovat svoje zdravie a zivot u niekoho, koho z 99 % podozrievam, ze ma diplom kupeny. Konkretne mena lekarov uvadzat nebudem, aby nedoslo k trestnemu cinu ohovarania a ja neviem este, akym pletkam. Mam dost svojich financnych problemov, nepotrebujem si k nim pridavat este dalsie.
...v minulosti som mala aj zdrav. problemy, konkretne: 3x som takmer zomrela na chronicku intoxikaciu, sibnuta doktorka (vtedajsia) nehladala priciny, vysrala sa na mna. Kedze islo o velmi zdriedkavu diagnozu, na nete neboli infosky v ziadnom jazyku. 10 rokov som patrala po pricine mojich problemov, bez uspechu, inak povedane: SAMA SOM ODVADZALA ROBOTU, KTORU MALA ODVIEST ONA!!! Tou robotou bolo hladanie skutocnej priciny mojich problemov. Pomohli mi az v sukromnom zdrav. centre, kam som si potom odniesla kartoteku.

Sonie

V dnešnej dobe sťažovať sa, asi tak na lampárni. Závisí to od závažnosti problému. Aj keď v podstate je to pravda, len každý tu odvahu nemá a hlavne neverí že tým niečo dosiahne. Ale ak sa na rôznych fórach často opakujú sťažnosti alebo sa poukazuje na určitú oblasť, ktorá strpčuje život ľuďom tak to v podstate o niečom svedčí v spoločnosti. A to že niečo nie je v poriadku treba to riešiť, a na to si volíme a platíme poslancov.
Ide sa údajne budovať národné cyklistické centrum, čo je asi dôležitejšie? Zlepšiť stav v zdravotníctve, zohnať všeobecných lekárov, zubárov, sestričky alebo budovať cyklistické centrum pre nových nádejných saganovcov? Myslím že zdravotníctvo by malo byť prioritou a pacient by sa nemal stresovať a možno by ubudlo sťažností alebo skôr takej úľavy na fóre. Pisateľka písala príspevok iste v rozčúlení, emócie človekom niekedy lomcujú, ale iste sa jej čiastočne uľavilo.

Zdravko654

Viete preco toto je? Lebo ak sa nieco zle deje, tak sa ludia stazuju na fore a nie na prislusnom dozornom urade. Ak by sme si vsetci vsimali, co sa okolo nas deje a hned to riesili tak ako sa ma, tak by tu bolo dobre. A este, pevne verim, ze ti, ktori sa stazuju su vo svojej praci poctivi, neulievaju sa a ak robia so zakaznikmi, tak su k nim mili, usmievavi, ochotni, treba zacat od seba, lebo inak to tu fungovat nebude!!!

Sonie

Tiež ma napadlo či mamka mala ešte platný papier od špecialistu na predpis liekov, čo je tých 6 mesiacov. Inak nevidím dôvod prečo by jej mala odmietnuť predpísať lieky.
Na Slovensku je to veru tak. Máme málo lekárov a tí čo sú(česť výnimkám) môžu si robiť s pacientom čo chcú. Zmeniť lekára sa dá len tam kde ich je viacej, hoci má na to pacient právo.
A to sa vláda ešte chystá zaviesť na fórach prísnejšie pravidlá, zamedziť chcú akože ohováraniu, nadávaniu.....

philips

Čo sa týka predpisu liekov, ak má pacient odporúčanie od špecialistu staršie ako 6 mesiacov (mala byť zákonná úprava na 1 rok, neviem, či už prešla), tak obvodný lekár nemôže predpísať lieky indikované špecialistom.
Máš právo na zmenu lekára, najprv si vybav nového obvodného lekára, potom starej dones výmenný lístok so žiadosťou o vydanie zdravotnej dokumentácie.
Nefunguje to tak jednoducho, že prídeš, zoberieš si kartu a už sa neukážeš...

dedok

Môžete vymeniť lekára kedy kolvek taká lekárka by sa nemala správať tak ako píšete treba sa sťažovať na p.DR