Prečo má vysokú spotrebu ?

GOING

V dávnejšom príspevku:
som pre jednoduchosť výpočtu odpor vzduchu počítal z rovnice platnej pre Cx = 1

PROSO toto je teoretický výpočet odporu vzduchu pre tvoje vozidlo
a pri 200km/h a Ov tvori svoju hodnotou najvyššiu odporovú zložku proti hnacej sile spomedzi všetkých jazdných odporov pri ustálenej rýchlosti:
Ov = 0,049 x S x Cx x v x v (platí ak Cx nie je = 1)
Ov = 0,049 x 2,54m2 x 0,32 x 200km/h x 200km/h = 1593N

0,049 je konštanta v ktorej je započítaná hustota vzduchu (1,23kg/m3, S- zadaná v m2 , v- zadaná v km/h.
S- je čelná plocha vozidla
Cx- je koeficient odporu vzduchu
v- je rýchlosť vozidla v km/h

Pre reálnu predstavu je to akoby hmotnosť 162,4kg pôsobiaca na háku vozidla proti smeru hnacej sily: 162,4 kg = 1593N : 9,81m x s-2

9,81m x s-2 je gravitačné zrýchlenie pre našu zemepisnú polohu.

Defcon

Going, to sa mi paci....pisem si objednavku na 5 litrov mojej zazracnej ggggwwww vody lahko vyslovitelnej aj koktavemu. Sa busines nejako rozbehol, uz som aj prerazil do Rakuska. Teraz aj do automobiloveho priemyslu vdaka tebe....ide to

GOING

pppccc
to je fakt. O koľko sa predok odľahčí o toľko sa zadok doťaží a naopak. Ako pri brzdení.
Ten auťák poriadne neskúšali ako píšeš.

GOING

Defcon
z fotografie vidno ako sa kinetická energia TT-čka, okrem horizontálnej zložky spotrebovala aj na vertikálnu zložku: zatlačenie prednej časti TT-čka k vozovke čo vidno z koncovej polohy predných kolies a samozrejme nárazom došlo aj k nadľahčeniu/nadvihnutie zadnej časti návesu.

pppccc

GOING

Skor by sa asi dalo povedat, ze nebolo dostatocne otestovane, kym ho pustili do vyroby. Lebo ani pritlacne kridlo vzadu nie je univerzalne riesenie. Pritlak predku odlahcuje zadok a pritlak vzadu zase odlahcuje predok. K idealu rozlozenia odporu sa priblizuje formula, by sa dalo zjednodusene povedat. A ta ma koeficient niekolkonasobne vyssi , ako bezne auta.

GOING

Defcon
s tou rýchlosťou to mohlo tak len som sa to číslo neodváži napísať. Nárazová mohla byť odhadujem 120km/h a možno aj o niečo viac.

Defcon

Zabranu samozrejme ma, ale nie proti sialencovi co to pod neho zapichol v 200 a bez brzdnej stopy....to by tam musel vozit supravu kolajnic.

GOING

podľa zadných svetiel , zadného blatníka a časti prahu je to presne ten model o ktorom som písal. Osud modelu pokračuje.

Veď náves by mal mať zábranu proti vniknutiu pri náraze vozidla zozadu s definovanou šírkou a výškou. Ale to asi ešte pre staré schválené návesy neplatilo.