je mi zle po sladkom jedle

Príspevok v téme: je mi zle po sladkom jedle
ajka474747

Ahojte,
chcela by som sa opýtať alebo aspoň nejaký názor. Za poslednú dobu sa mi viackrát stalo že som dostala hnačku, triašku, zbledla som a najmä ten pocit na odpadnutie. Raz som už aj odpadla takto. Opakuje sa mi to, mám pocit že najmä po tom ako som si dala niečo sladké..stalo sa mi to keď som si dala nutelu alebo aj naposledny obyčajne bebe keksy čokoládové. Po chvilí ako som zjedla keksy, kŕče, hnačka a začalo mi byť na odpadnutie..musela som si sadnúť, dať vodu a nejak to predýchať. Neviete čím to môže byť? nikdy som takýto problém nemala..a už som zúfala, bojim sa čo zjest aby sa nič nestalo.

Tomas12345

No ono to môže byť i histamínova intolerancia, alebo ak hovoríš že si to mala z cokolady i z keksu tak napríklad môže to byť i alergia na orechy.

Co sa týka toho cukru, tak nemyslím si že jeden keks by cloveku ( i diabetikovi) dokázal až tak velmi rozhýbať hladinu krvneho cukru, na to aby mu tým sposobil nejake vaznejsie problemy. Ale kazdopadne nedá sa to povedať so 100% istotou. Preto si zájdi k doktorovi na kompletne vysetrenie.

mtv

Sladkosti zvysuju zaludocnu kyselinu, skus zobrat 1 lyzicku sody bikarbony a zapit vodou, tiez treba vylucit cukrovku a potravinove alergie, intolerancie...

Bubliii

Ahoj, mne sa nieco podobne stalo asi pred rokom (s tym, ze ja som neodpadla). Zopakovalo sa mi to mozno 3-4x a potom uz viac nie, stravovacie navyky som pritom nezmenila. Dodnes neviem, co to bolo, cukrovka nie, ale asi to suviselo s cukrom v krvi alebo krvnym tlakom.
Sleduj sa a keby sa to zhorsovalo, navstiv lekara. Ak vies ze ti cukor pomaha predist odpadnutiu, mozes zo sebou nosit hroznovy cukor alebo take nieco. To len das na jazyk a uz je lepsie.

pseudodr

čo tak yájsť za doktorom aby vylučil cukrovku, alebo to moze byt aj intolerancia potravinova napr. na cokoladu, kedze ta hnacka..