Autofólie

Príspevok v téme: Autofólie
marek_88

Ahojte potrebujem radu. Zvazujem, ze si dam urobit na auto tmave folie. Bocne skla a trochu aj zadne je trochu doskrkane - je to vidno iba ked na to svieti slnko, inak nie. Asi je to od skrabky na lad. Tiez bocne okna piskaju pri zatvarani - myslite ze to je od toho a ze sa tam sklo o nieco trie? A chcel by som si dat urobit tie folie a chcel by som sa spytat, ci potom uz tie skrabance nebudu vidno.
Dakujem.

marek_88

Škrabky na ľad používam vždy len plastovú. Môže to byť teda aj z toho? No myslím že nejaké ryhy tam aj sú. Musím to pozrieť.

Vodicko

Ta dkrabka na lad, ak je kovova, tak to robi, ale to zmizne. Ono to nie su skrabance, ale mi povedali v autoskle na Vajnorskej, ze som si kovom popisal sklo. Ze skrabka sa logicky nemoze vyrobit z niecoho, co by poskrabalo sklo, ze ten kov je preto maksi ako sklo, takze skor ho to sklo osucha a preto sa na neho nanesie. Udajne je to nieco ako bronz mi vraveli. Staci to prelestit. Vyskusaj nechtom, ze to nie su ryhy (skrabance). To by ti pri prechode nechet skocil do tej ryhy a to by si citil. A folie si daj u niekoho kvalitneho, hlavne zadnecsklo s vyhrievanim, nech sa ti to tam casom neodlupuje.

mate59

Zadné okná môžeš zatmaviť ako chceš,ale predné môžu byť zatmavené len homologovanou fóliou určitej priepustnosti,inak neprejdeš cez STK.Ja som zatmavil elektrostatickými fóliami z kelly auto veľmi lacno.Na odstránenie zvukov skús zistiť odkiaľ sa zvuk šíri a strekni WDčkom.

GOING

Ak si ich dáš nalepiť z vonku tak ich nebude vidno.
Existujú aj číre fólie.

Ten zvuk nemusia produkovať vonkajšie škrabance na skle.
Stačí ak sú stvrdnuté plasty a guma o ktoré sa sklo pri pohybe otiera
alebo v mechanizme otvárania okien.