čím to je? pískanie v ušiach/hlave! čo to je?

Príspevok v téme: čím to je? pískanie v ušiach/hlave! čo to je?
llllllu

v poslednej dobe mám problém s tým, že mi nepríjemne piští v hlave/ušiach. Neviem čím to môže byť, je to taký pocit ako keď človek príde domov z diskotéky...len problém je v tom, že ja na diskotéky nechodím a ani som nejako extra nikdy nechodila a ani nie som v hlučnom prostredí. Ako sa toho zbaviť, je to strašne nepríjemné, niekedy si až myslím, že sa idem zblázniť....Pomóc

miro.83

Nic prijemne samemu mi pistalo 2 tyzdne v usiach a ktomu som mal zalahnute v lavom uchu. Lekarka mi specifikovala Tinnitus neco mi dala na ucho a ked som bol na kontrole mi vravela, ze som mal stastie ze mam sluch uplne v poriadku. Po tom co povedala ze som mal stastie tak som si o tom pozrel par informacii na nete a zistil som, ze mi to piskanie mohlo zostat asi by som nebol rad. Ale co som sa docital tak zevraj sa da na to zvyknut, ze to prestanete vnimat.

denoo

Dobry dem, ja mam tiez problem, piska mi v usoch hlave , a je to otravne hlavne pri zaspavani, ked je den a beham po vonku, vtedy si to vobec neuvedomujem, iba ked idem spat, alebo je moc velky klud, uz asi pol roka ma to stve, aj ked neni to nic strasne.
Chodim do prace ako sofer kazdy den okrem nedele na 4:00 rano, niekedy chodim spavat az o pol noci, a mam zo spanku 3-4 hodiny za den, moze to by aj tym, ale ked neviem s tym nic spravit, spat o 20 vecer ma tazko niekto prinuti,a sem tam cez den dospim uz. A som dost casto v noci za pocitacom, skoro stale teda, neviem co bude najlepsie, nazov lieku ktory by som skusil z lekarne kupit??? Dakujem

dolfi

exo uplne s tebou suhlasim. Aj ja mam tie iste priznaky. Ten pocitac je pravdepodobne hlavny iniciator pistania v usiach.

RNG

Pri olejoch netreba zabudnut na protizapalovy GLA, ktory sa nachadza v popalke a hlavne v boraku.
Takze odporucam zmes rybaci, lanovy a borakovy.3x3 gramy
Tiez zinok a selen(tinitus je nasledok viralnych zapalov vnutorneho ucha najcastejsie)

exo

No mne poslednoudobou v hlave piska celkom casto, ale nie je to uplne na nevydrzanie, ale celkom neprijemne pri zaspavani, cez d en ma to nevyrusuje, len vtedy ked som v absolutne tichom prostredi, vtedy sa sustredim len na to a ... no a vtedy to uz ide. :( Mam teda zajst za doktorom? alebo na to slabe piskanie existuje nejaka domaca medicina
coby som mal uzivat?

Ano a mozno aj viem preco mi len tak znicoho nic zacalov tich usiach piskat, dost casto som na pocitaci, a ked registrujem svoj sluch len na nho, vydava celkom prenikave piskanie, je mozne ze to mam aj z toho? Vopred dakujem za vsetky odpovede

Ivka 1

Tinnitus - hučanie,pískanie,šumenie v ušiach. Viac sa dozviete o tom cez google.
Odporúčam úžívanie následujúcej zmesi.
Obsahuje koncentrovaný olej studenovodných rýb s vysokým obsahom nenasýtených mastných kyselín OMEGA 3 a OMEGA 9 ( v pomere 3:1, 750 mg rybieho tuku a 250 mg olivového oleja), vitamín E ako antioxidant.
Omega 3, 9 - patria do skupiny esenciálnych látok, ktoré si organizmus nedokáže vyrobiť.
-vytvárajú hlavný ochranný obal každej bunky
-sú to hlavné stavebné prvky telesného tuku na obalenie a ochranu vnútorných orgánov a na udržanie tepla nášho tela.
-Sú dôležité pre vitamíny, ktoré sú rozpustné v tukoch
-Dôležité aj pre nervovú sústavu.
V našom jedálničku je veľa omega 6 mastných kyselín (mäso, slnečnicový, sezamový, kukuričný olej, arašídy, keksy...) a málo omega 3. Pomer by mal byť v najhoršom prípade omega 6 ku omega 3 –- 3:1–- Ale skutočnosť je 10:1 a aj viac !!! Toto spôsobuje krehké steny buniek, krehké cievy, infarkty, mozgové porážky ...
Účinok – na srdcovo-cievny systém: ide o vazodilatačnú látku, tzn. že rozširuje cievy, tým reguluje krvný tlak, antiagregačná látka krvných dostičiek, tzn. protizoskupuvanie, tým znižuje zrážanie krvi; znižuje tuky v krvi; znižuje LDL a zvyšuje HDL cholesterol, brzdí rozvoj srdcovo-cievnych a nádorových ochorení. . Zabraňuje tvorbe krvných zrazenín (bez vedľajších účinkov), prirodzene znižuje hustotu krvi, pozitívny účinok pri lepšom zásobovaní aj v jemných a zúžených cievach (ruky, prsty, oči, uši...). Uľahčuje prácu srdca, pomáha upravovať prácu srdca (arytmiu), pomáha pri kôrnatení ciev, angíne pectoris. Užívaním môžeme znížiť riziko infarktu a mozgovej príhody o 50 – 70 %!
nádorové ochorenia - zabraňuje rozširovaniu ( deleniu) nádorových buniek, znižuje riziko vzniku a šírenia metastáz (hl. pri rakovine prsníka, hrubého čreva, prostaty), zabraňuje vzniku zápalových procesov v org. v dôsledku stresu. Japonskí vedci dosiahli pozoruhodné výsledky aj pri rakovine pečene, podžalúdkovej žľazy, leukémii.
-Nervové a psychické ochorenia - omega-3 potrebuje plod v tele matky, hlavne jeho vyvíjajúci sa mozog. Pozitívny vplyv na obehový systém a oblasť mozgu. Pomáha pri depresívnych stavoch, nedostatku pozornosti, hyperaktivite, dyslexii, schizofrénii, bolestiach hlavy, stupňujúcej sa agresivite (príčinou môže byť zvýšený príjem Omega-6)
Môžu pomôcť pri prevencii Alzheimerovej choroby
Účinné pri tinnituse – hučanie a pískanie v ušiach.

-Kožné ochorenia – pomáha pri ekzémoch, suchej koži, psoriáze, zápaloch kože, husej koži. Tiež môže pomôcť proti lámaniu vlasov, vypadávaniu vlasov.
-Ženské problémy – pomáha proti kŕčovitým bolestiam pri menštruácii, pri menopauze, dôležité pri novotvorbe kostnej hmoty.
-Ochorenia imunitného systému – (pri astme je dôležité znížiť príjem Omega-6!), pomáha pri zápalovom ochorení čriev, ľadvín z autoimunitnej príčiny.
-Reumatické ochorenia – pomáha pri artritíde, dne ...
-Dôležitý pri cukrovke, pre zrakovú ostrosť, pri Crohnovej chorobe, zelenom zákale (vysoký očný tlak)

omg

moze ist o nedostatocne prekvrvenie pouzivaj ginko prim.... ten ti pomoze ale zalezi na tom ako si na tom zle treba ist doktorke pretoze niekedy treba aj infuzie brat a je mozne ze sa toho celkom uplne toho nikdy neznmenis ma to moj priatel takze velmi dobre viem o co ide =) su bohuzial pripady ze kedy ludia aj sa zabili koli tomu pretoze sa to nedalo vydrzat