krče v lytkach v noci

m janík

krče v lýtkach sú spôsobené chladom,v noci si chladíme nohy vykladaním nôh na príkrývku,to spôsobí krče-čím väčší chlad ,tým väčšie krče.V akupunktúre sa liečia napichnutím jedného určitého bodu na lýtku-krče zmiznú na 1 až 2 krát.

yanna

presne. je to hrozná bolesť. mne to začalo teraz prvýkrat cez tieto horucavy. ked to niekto spomínal, ze mava krce v lytkach, tak som nevedela si predstavit ake to je. tak uz viem.
snažím sa jesť hlavne surovu stravu, tak som si nevedela vysvetlit, čo mi chyba. ale moze byt, ze pri potení tieto dni strácam viac soli.jedla som skor melony a ovocie. skusim vecer vypit pohár vody so solou.dik za radu :-/

RNG

V horucavach sa vypoti extra vela mineralov, dobre je si ich doplnit.
Najjednoduchsie je dobra zmes na kosti, kde su jednotlive mineraly v spravnej forme a kvantite.
Najlepsie je to brat vecer s jedlom, pretoze napr vapnik a horcik(kalcium a magnezium) mierne uspavaju-relaxuju.

sophia2

Aj ja mavam krce v lytkach cez noc a viem,ze je to strasna bolest.Moja prva pomoc je,ze si prsty a cele chodidlo pritlacam k lytku smerom hore.Celkom sa ten krc pominie.Ale casto pijem mineralku Magnesium.Uz to mavam len raz za cas.

Alternativa

Okrem uvedenych dvoch to moze byt nedostatok B1 /pivne drozdie, obilne zrna, orechy, strukoviny, zemiaky/, B6 /susene drozdie, strukoviny, cerealie, ryby/, biotin /pivne drozdie, orechy, ryza natural/, chlorid sodny /kuchynska sol, sardinky, syr, zelene olivy, kysla kapusta/, vit.D /rybaci tuk, vajecny zltok, slnecne svetlo/
Horcik /figy, citron, grep, mandle, zlta kukurica, orechy, semena, tmava zelena zelenina, jablka/, vapnik /sojove boby, sardinky, losos, burske oriesky, orechy, semena slnecnice, bob, zelenina/. Vhodne by bolo obohatit svoj jedalnicek aj o draslik /citrus. plody, zlty melon, paradajky, zelenolista zelenina, listy maty, semena slnecnice, banany, zemiaky/ a vit.E /obilne klicky, sojove boby, ruzickovy kel, spenat, jacmen, celozrnna muka, cerealne zrna, vajicka/. Ked si doplnis s uvedenym stravu, telo dostane aj kopec dalsich stopovych prvkov, enzymov, atd. Cize komplexna zdrava vyziva /vyraza prevaha v surovej forme/ je naozaj zaklad zdravia.
Rychla pomoc : ak Ta chytia krce, je dobre vypit par duskov osolenej vody, krce takmer okamzite zvacsa pominu.

yanna

našla som vporadni z roku 2005, ze moze chybat vapnik alebo magnezium. velmi malo kupujem a užívam vitaminy v tbl. som za prirodnu formu.